فصل تابستان در کشورهای گرم در سالهای اخیر بسیار چالشبرانگیز شده است و دلیل این تغییرات آبوهوایی نیز ناشی از فعالیت انسانها است. انتشار کنترل نشده کربن دی اکسید همچنان گرمای بیشتری را در اتمسفر به دام میاندازد و در نتیجه نیز هر سال دمای بالاتری ایجاد میکند. Global Climate Highlights بیان کرده که سال ۲۰۲۳ گرمترین سال از سال ۱۸۵۰ بوده و از سال ۲۰۱۶ پیشی گرفته است. دمای هوا ۱.۱۸ درجه سانتیگراد گرمتر از میانگین قرن بیستم و ۱.۳۵ درجه سانتیگراد بالاتر از میانگین دمای پیش از صنعتی شدن بود. در ادامه همراه با ما باشید تا با گرمترین کشورهای جهان آشنا شوید.
۵. امارات متحده عربی
میانگین دمای سالانه: ۲۸.۹ درجه سانتیگراد
امارات متحده عربی عمدتاً دارای آبوهوای بیابانی است. تابستانها بسیار گرم و خشک است و میانگین دمای آن در حدود ۲۸.۹ درجه سانتیگراد است. از سوی دیگر نیز ماههای زمستان از نوامبر تا فوریه فصل مرطوبی هستند که این کشور بیشترین بارندگی سالانه خودش را تجربه میکند.
۴. سنگال
میانگین دمای سالانه: ۲۹ درجه سانتیگراد
سنگال دارای آبوهوای گرمسیری ساوانایی است و میانگین دمای سالانه آن ۲۹ درجه سانتیگراد است. این کشور تابستانهای بسیار گرم و خشک و فصل مرطوبی از ژوئیه تا سپتامبر دارد. منطقه ماتام بهعنوان گرمترین و پربارانترین منطقه در این کشور شناخته میشود و این در حالی است داکار سردترین منطقه است. بازه زمانی نوامبر تا ماه مه بهترین زمان برای سفر به این کشور در نظر گرفته میشود که به دلیل کاهش بارندگی در این دوره زمانی است.
۳. قطر
میانگین دمای سالانه: ۲۹.۱ درجه سانتیگراد
قطر در شمال شرقی شبه جزیره عربستان واقع شده و آبوهوای بیابانی دارد. این کشور تابستانهای طولانی را از ماه مه تا سپتامبر تجربه میکند و میتوان آن را بهعنوان گرمای خشک شدید توصیف کرد. در این فصل، دمای هوا میتواند به بالای ۴۵ درجه سانتیگراد برسد. زمستانها معتدلتر است اما دما ممکن است به کمتر از ۵ درجه سانتیگراد برسد. بارندگی به طور انحصاری در فصل زمستان اتفاق میافتد و مناطق شمالی ۳۰ درصد بیشتر از قسمتهای جنوبی بارندگی دارند. بادهای شمال بر قطر تأثیر میگذارد و باعث ایجاد طوفانهای شن و گردوغبار میشود که در تمام طول سال ادامه دارد. میانگین دمای این کشور در حدود ۲۹.۱ درجه سانتیگراد است که آن را به یکی از گرمترین کشورهای جهان تبدیل میکند.
۲. مالی
میانگین دمای سالانه: ۲۹.۲ درجه سانتیگراد
مالی در میان گرمترین کشورهای جهان رتبه دوم را دارد. آبوهوای ساوانای گرمسیری اینجا با فصول تابستانی بسیار خشک و بسیار گرم مشخص میشود و میانگین دمای آن در طول سال ۲۹.۲ درجه سانتیگراد است. این کشور همچنین از ماه مه تا اکتبر یک فصل مرطوب را تجربه میکند.
۱. بورکینافاسو
میانگین دمای سالانه: ۲۹.۳ درجه سانتیگراد
بورکینافاسو به دلیل آبوهوای گرمسیری ساوانا، رسماً بهعنوان گرمترین کشور جهان شناخته میشود. این کشور تابستان گرم و خشکی را تجربه میکند و میانگین دمای آن ۲۹.۳ درجه سانتیگراد است. علاوه بر این، یک فصل بارانی از ماه مه تا اکتبر در این کشور وجود دارد.