با شیوع سرقت هویت و آزار و اذیت در رسانههای اجتماعی، در اولویت قرار دادن حریم خصوصی مهمتر از همیشه است. توجه به اینکه چطور از شبکههای اجتماعی استفاده میکنیم، میتواند در جلوگیری از بهرهبرداری از دادههای ما مهم باشد. اگر میخواهید که حضور آنلاین خصوصی داشته باشید باید اشتباهات زیر را در رسانههای اجتماعی انجام ندهید.
۱. دادن دسترسی برنامهها به اکانتهای شبکههای اجتماعی
اول اینکه باید از استفاده از برنامههای شخص ثالث یا برنامههای افزودنی خودداری کنید تا تجربه خود در رسانههای اجتماعی را بهبود ببخشد یا ویژگیهای پریمیوم را باز کنید که در نسخه رایگان وجود ندارد. این اپلیکیشنها اغلب درخواست دسترسی به حساب شما را میدهند و اگر شرایط و ضوابط آنها را نگاه کنید، متوجه خواهید شد که آنها برای مشاهده عکسها، گپها، جزئیات پروفایل و موارد دیگر مجوز به دست میآورند.
گزینه استفاده از ورود به شبکه اجتماعی برای وارد شدن به سایر برنامهها گسترش یافته است. در حالی که ممکن است این کار بیضرر به نظر برسد اما این به برنامهها دسترسی به اطلاعات حساب شما و همچنین جزئیات ورود به حساب را میدهد؛ بنابراین، شما باید از به اشتراک گذاشتن چنین جزئیات حساسی با دیگر اپلیکیشنها خودداری کنید.
۲. عمومی بودن پروفایل شما
وقتی پروفایل رسانههای اجتماعی شما عمومی است، برای همه افراد قابل مشاهده است. هر کسی میتواند عکسها، اطلاعات شخصی و موارد دیگر را مشاهده کنند. کلاهبرداران میتوانند از این اطلاعات عمومی در دسترس سوء استفاده کنند و از آنها برای ایجاد پروفایلهای جعلی برای شما بهره ببرند.
این کار نه تنها به شهرت شما آسیب میزند بلکه دوستان و خانواده شما را در خطر قرار میدهد. کلاهبرداران همچنین ممکن است هویت شما برای درخواست پول از کسی یا به دست آوردن اطلاعات شخصی از دیگر اکانتها استفاده کنند. برای جلوگیری از این موارد بهتر است که پروفایل شما در شبکههای اجتماعی خصوصی باشد.
۳. افشای اطلاعات بیش از حد خصوصی
حتی اگر پروفایل خود را به صورت خصوصی تنظیم کنید، باید درباره به اشتراکگذاری اطلاعات شخصی محتاط باشید. از به اشتراک گذاشتن تاریخ تولد، شماره تلفن یا آدرس خانه خودداری کنید چراکه این جزئیات به راحتی میتواند برای سرقت هویت مورد سوء استفاده قرار بگیرند. همچنین از سلفی گرفتن با اسناد حساس مانند شناسنامه، گذرنامه یا کارت اعتباری خودداری کنید. علاوه بر این، بیش از حد سلامت، روابط و وضعیت مالی خودتان را به اشتراک نگذارید.
۴. غفلت از تنظیمات حریم خصوصی
غافل شدن از اقدامات اساسی امنیتی همچنین میتواند حساب و حریم خصوصی شما را آسیبپذیر کند. این شامل استفاده از رمز عبور ضعیف و به راحتی قابل حدس یا استفاده از همان رمز عبور در چندین پلتفرم شبکههای اجتماعی است. به همین ترتیب، عدم امکان تأیید اعتبار دو عاملی نیز باعث میشود تا کار هکرها برای هک کردن حساب شما سادهتر باشد و همین نیز حریم خصوصی شما را به خطر میاندازد.
۵. به اشترک گذاشتن برنامههای سفر خود
برنامههای سفر یکی از موارد مهم است که نباید در رسانههای اجتماعی به اشتراک بگذارید. اگر برنامههای تعطیلات خود را اعلام کنید، میتواند سارقین را آگاه کند تا وقتی خانه شما خالی است، اقدام به سرقت از خانه شما بکنند. به طور مشابه، آگاه کردن افراد از وضعیت سفر و همچنین موقعیت مکانی شما میتواند باعث شود تا آنها از این اطلاعات سوء استفاده کنند. برای جلوگیری از این کار بهتر است که اطلاعات مکانی و زمانی سفر خود را با افراد به اشتراک نگذارید.
۶. در ارتباط بودن با افراد ناشناس
همه ما در شبکههای اجتماعی افرادی را داریم که فقط آشنای شبکههای اجتماعی هستند. ممکن است شما فقط از طریق یک گروه یا پست عمومی با آنها در ارتباط باشید. حتی اگر هرگز آنها را در زندگی واقعی ملاقات نکرده باشید، با وجود غریبه بودن، آنها همچنان در شبکههای اجتماعی شما را دنبال میکنند. اگر میخواهید همچنان با این افراد در ارتباط باشید، پس بهتر است که تنظیمات حریم خصوصی خود را طوری تنظیم کنید که آنها کمترین اطلاعات خصوصی را از شما داشته باشند.
۷. استفاده از اکانتهای شبکههای اجتماعی در رایانههای عمومی
استفاده از حساب شبکههای اجتماعی در رایانه عمومی میتواند حریم خصوصی شما را به خطر بیندازد. کلاهبرداران میتوانند نرمافزارهای خاصی را روی این دستگاهها نصب کنند تا دادههای ورودی به حساب شما را هک کنند و وقتی از سیستم خارج شدید، بتوانند به حساب شما دسترسی داشته باشند. علاوه بر این، استفاده از شبکههای اجتماعی در مکانی عمومی باعث میشود تا افراد بتوانند اطلاعات شخصی شما را شاهد باشند.