چربی گیر بتنی و چربی گیر فایبرگلاس، عمدهترین دستگاههای چربیزدا برای تصفیه فاضلاب در رستورانها و آشپزخانههای صنعتی است که جنس متریال آنها، ابعاد، ظرفیت و سایر تجهیزات تشکیل دهنده آنها با هم تفاوت دارد اما به طور کلی عملکردی یکسان دارند.
مهمترین تفاوت چربی گیر بتنی و چربی گیر فایبرگلاس جنس مواد اولیه تشکیل دهنده آنهاست که در میزان مقاومت، استحکام، نحوه نصب و نگهداری این دستگاهها بسیار موثر است و باید با رعایت فاکتورهای مختلف از جمله ابعاد محیط و میزان پسماند آن مکان، دستگاه چربی گیر انتخاب شود.
چربی گیر چیست
چربی گیر یک دستگاه تصفیه پیشرفته است که طی چند فرآیند مختلف، فاضلاب خروجی از محیطهای بزرگ که حاوی مقدار زیادی روغن و مواد چرب است را از این آلایندهها، جداسازی میکند و به عنوان یکی از تجهیزات ضروری و موثر در اکثر مکانهای صنعتی، رستورانها، هتلها و کارخانههای تولید مواد غذایی مورد استفاده قرار میگیرد.
نحوه کارکرد چربی گیر به این شکل است که بعد از نصب این دستگاه در ابتدای لوله خروجی فاضلاب، در مرحله اول پسماندهای چرب ایجاد شده در آن محیط وارد چربی گیر میشود، سپس سرعت جریان آن کاهش مییابد و به سکون میرسد، بعد طی فرآیند خنک سازی مقدار دمای آب کاهش مییابد.
با توجه به این که چگالی چربیها نسبت به آب کمتر است، بعد از این مراحل فاضلاب به سه قسمت تقسیم میشود، چربیها در سطح آب قرار میگیرند و آلایندههای جامد در پایین ظرف تهنشین میشوند، لایه میانی شامل فاضلاب تصفیه شده است که از لوله خروجی دستگاه خارج میشود و چربیهای جدا شده برای بازیافت جمعآوری میشوند.
انواع چربی گیر
چربی گیرها بر اساس ابعاد، حجم، نوع، جنس متریال اولیه و فاکتورهای دیگر به انواع مختلفی تقسیم میشوند که با توجه به مساحت مکان مورد نظر و نوع فعالیت آن، چربیزدای مناسب انتخاب و مورد استفاده قرار میگیرد، بارزترین نوع تقسیمبندی این دستگاهها بر اساس جنس و مواد سازنده آنها است.
چربی گیرها به سه نوع، فایبرگلاس، استیل یا بتنی و پلیاتیلن تقسیم بندی میشوند، چربی گیر بتنی و چربی گیر فایبرگلاس دو نوع از مهمترین و پرکاربردترین دستگاههای چربیزدا است که به طور عمده در رستورانها و آشپزخانههای صنعتی استفاده میشوند و هر کدام از آنها مشخصات ویژهای دارند.
چربی گیر فایبرگلاس
چربی گیر فایبرگلاس از ماده اولیه فایبرگلاس تشکیل شده است که بسیار محکم و مقاوم در برابر مواد شیمیایی و رطوبت است، همچنین وزن کمی دارد و به راحتی جابهجا میشود، این نوع چربیگیر از صفحات مجزا تشکیل شده و این امکان را دارد که برای محلهایی که فضای کوچکی دارند در محل نصب، مونتاژ و راهاندازی شود.
چربی گیر فایبرگلاس از قسمتهای مختلفی تشکیل شده است، مخزن اصلی، اجزا و صفحات تفکیک کننده و سیستم تخلیه ساختار اصلی چربی گیر را شامل میشوند، مخزن اصلی که بدنه داخلی آن از فایبرگلاس تشکیل شده، محل ورود فاضلاب چرب به دستگاه است.
بعد از ورود فاضلاب به دستگاه در بخش تفکیک کننده که از ورقههای توری شکل یا صفحههای شیبدار تشکیل شده است، مواد چرب و روغنی از آب جدا میشوند و در سطح آن قرار میگیرند.
چربی گیر بتنی
چربی گیر بتنی که از ماده اولیه بتن ساخته شده است استحکام زیادی دارد، لایه سطحی این دستگاه از بتن ضد آب تشکیل شده تا در اثر برخورد آب به آن دچار خوردگی نشود، این دستگاه در ابعاد و اندازههای مختلف و با ظرفیتهای متفاوتی درست میشود که با توجه به مکان مورد نظر مورد استفاده قرار میگیرد.
عملکرد چربی گیر بتنی به این شکل است که پسماندها که شامل آب و مواد روغنی و ذرات معلق در آن است وارد مخزن اولیه دستگاه میشود، بعد از آن دمای مخزن کاهش مییابد و فاضلاب به حالت بی حرکت و راکد درمیآید، سپس به علت تغییر وزن ذرات، مواد جامد معلق در آن در ته مخزن تهنشین میشوند.
در طی این مراحل مواد روغنی به علت تغییر دانسیته آنها با آب، در سطح قرار میگیرند، سپس چربیها از سطح مخزن جدا شده و مایعات داخل مخزن از طریق لولههای خروجی از دستگاه خارج میشوند، مواد روغنی جدا شده از فاضلاب را میتوان طی مراحل جداگانه بازیافت کرد.
مزایای چربی گیر بتنی
چربی گیر بتنی در اندازه و ابعاد متفاوت با شکلهای مختلف ساخته میشود، این نوع دستگاه به دلیل جنس مواد اولیه آن یک عایق مناسب در برابر تغییرات دما است و به راحتی دچار آسیب نمیشود، علاوه بر آن نحوه نصب و به کارگیری این دستگاه بسیار آسان و با سرعت انجام میشود.
معایب چربی گیر بتنی
عمده ترین عیب چربی گیر بتنی این است که هرچند این مدل بسیار محکم است اما در برابر فشارهای فیزیکی زیاد، ضربه شدید، ساییده شدن و خوردگی مقاومت چندانی ندارد و دچار آسیب میشود، به همین دلیل به راحتی نمیتوان از این دستگاه در محیطهای مختلف استفاده کرد.
برای رفع این مشکل معمولا یک لایه مقاوم به شکل روکش در سطح بتن کشیده میشود تا میزان مقاومت و استحکام آن افزایش پیدا کند، تمیز کردن این دستگاهها نسبت به انواع دیگر کمی سختتر است، نصب و راه اندازی این مدل احتیاج به تجهیزات زیاد دارد و نسبتا دشوار است.
مزایای چربی گیر فایبرگلاس
چربی گیر فایبر گلاس به دلیل جنس متریال به کار برده شده برای ساخت آن بسیار سبک، مقاوم در برابر خوردگی، محکم و با دوام است، این دستگاه به دلیل وزن پایین آن به راحتی جابهجا میشود و مراحل نصب آن به راحتی انجام میشود، همچنین طول عمر بالایی دارد و از لحاظ اقتصادی مقرون به صرفه است.
معایب چربی گیر فایبرگلاس
از معایب چربی گیر فایبر گلاس میتوان به عدم استفاده از آن به شکل دفنی اشاره کرد، یعنی این دستگاه را بر خلاف نمونههای بتنی یا پلی اتیلن نمیتوان در زیر زمین نصب کرد تا فضای کمتری را اشغال کند، در صورت استفاده از این مدل به شکل دفنی باید یک اتاقک آجری یا سیمانی اطراف آن ساخته شود.
از دیگر معایب این دستگاه، باید به این موضوع اشاره کرد که با توجه به این که در ساخت این مدل از مواد اولیه محکم و سختی استفاده میشود باید در هنگام نصب بسیار دقیق و طبق استاندارد عمل شود چون در غیر این صورت ممکن است که دستگاه در اثر ضربات فیزیکی محکم، آسیب ببیند یا در هنگام نصب دچار خرابی شود.
تولید کننده چربی گیر
شرکت دموکریس به عنوان تنها تولید کننده چربی گیر در ایران فعالیت میکند. این شرکت انواع چربیگیرهای بتنی، فایبرگلاس و پلی اتیلن را در کارخانه خود تولید و روانه بازار میکند.
برای خریدی آسان و با تضمین کیفیت کالا، میتوانید با کارشناسان این مجموعه تماس بگیرید.
تفاوت قیمت چربی گیر بتنی و فایبرگلاس
قیمت چربی گیر بتنی و چربی گیر فایبرگلاس تحت تاثیر عوامل مختلفی قرار میگیرد که مهمترین این فاکتورها ظرفیت و حجم این دستگاهها و میزان پساب وارد شده به آنها با سرعت مشخص است، علاوه بر آن نوع و تعداد تجهیزات به کار برده شده در این مدلها بر قیمت آنها تاثیر میگذارد.
از دیگر عوامل تاثیرگذار در قیمت این دستگاهها برند، ابعاد، جنس، طراحی و روش کارکرد آنها است، به طور عمده قیمت چربی گیر فایبرگلاس از چربی گیر بتنی کمتر است و به دلیل راندمان بالایی که دارند بسیار مورد استقبال قرار میگیرند و در رستورانها نصب و راهاندازی میشوند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد
2 نظر
سلام، این مطلبی که منتشر کردید رو تمام و کمال من نوشتم و یه عده کلاهبردار و دزد یه اسم گروه صنعتی رادفورد که مثلا قرار شد باهاشون همکاری کنم و آگهی کار داده بودن و من رو تایید کردن، از من این مطالب رو خواستن و براشون نوشتم، بابت تمام مقالاتی که نوشتم هیچ مبلغی به من پرداخت نکردن، بابت این موضوع که پیگیری میکنم و شما هم هر مطلبی رو داخل سایت بدون شناخت افراد بارگذاری نکنید.
سلام
۰- ممنون میشم ادب را رعایت کنیم چون یکطرفه هیچ وقت نمیتوان تصمیم گرفت
۱- نه من میتوانم و نه وظیفه ما است که بررسی کنم این متن را چه کسی نوشته است و آیا حق و حقوق آن پرداخت شده یا خیر.
۲- اگر قرارداد یا نوشته ای با طرف مقابل خود برای نوشتن مطلب داشته باشید قطعا میتوانید از مرجع قانونی پیگیری کنید
۳- امیدوارم مشکل شما حل شود