اگرچه علاقهمندان خواهان یک MR2 جدید یا یک سلکا هستند، تویوتا نمیتواند توجیه اقتصادی برای صرف هزینه تحقیق و توسعه بر روی محصولی که در نهایت به یک محصول نیش تبدیل میشود را داشته باشد. این شرکت برای مدلهای GR86/BRZ با سوبارو و برای مدلهای سوپرا/Z4 با بامو همکاری کرده تا هزینههای توسعه را کاهش دهد و حسابداران را راضی نگه دارد. برند ژاپنی مصمم به تولید خودروهای اسپرت بیشتری است اما اذعان دارد که نمیتواند به تنهایی این کار را انجام دهد.
در مصاحبه با رسانههای استرالیایی، رئیس گازو ریسینگ، تومویا تاکاهاشی گفت که خودروهای جذاب جدید در برنامه هستند. با این حال، تویوتا اعداد را بررسی کرده و محاسبات به نفع آن نیست. رئیس GR به Cars Guide گفت که “بازار خودروهای اسپرت در آینده در حال کوچک شدن است. ما نمیتوانیم خودروهای اسپرت را به عنوان یک برند، تویوتا، حفظ کنیم. همکاری بین برندها در آینده افزایش خواهد یافت.”
هنوز تصمیم نگرفتهاند با کدام خودروسازان دیگر همکاری خواهند کرد. این نشان میدهد که احتمالاً خودروی اسپرت جدیدی در سالهای آینده عرضه نخواهد شد. با این حال، این الزاماً درست نیست زیرا نمونه اولیه خودروی مسابقهای Toyota GR GT3 که اواخر ماه گذشته در اسپا-فرانکورشام دیده شد، نسخهای جادهای از لکسوس تولید خواهد کرد. احتمالاً با نام “LFR” عرضه خواهد شد و احتمالاً با یک موتور V-8 و دو توربوشارژر تجهیز خواهد شد. انتظار میرود که این خودرو از سال آینده معرفی شود.
تاکاهاشی ادامه داد که ماموریت این است که “نه برای بقای یک سازنده، بلکه برای حفاظت از علاقهمندان به خودرو” است. به همین دلیل “ما گاهی نیاز به همکاری داریم” تا هزینهها را پخش کنیم و پروژه خودروهای اسپرت را از نظر مالی امکانپذیر کنیم. در اکتبر 2023، رئیس هیئت مدیره تویوتا، آکیو تویودا، به احتمال بازگشت سلکا اشاره کرد. با این حال، حتی اگر این اتفاق بیفتد، نبود عکسهای جاسوسی نشان میدهد که عرضه به بازار چند سالی فاصله دارد.
قبل از عرضه یک خودروی اسپرت و نسبتاً غیرعملی دیگر، GR ممکن است کاملاً برعکس عمل کند. ماه گذشته، تاکاهاشی استدلال کرد که نیاز به یک SUV عملکردی در خط تولید برای خانوادههایی که فضای بیشتری میخواهند، وجود دارد. به هر حال، مدیران GR گفتند هدف تولید خودروهای جذاب به جای خودروهای سریع است.
به نظر میرسد که یک خودروی اسپرت تماماً ساخت تویوتا، به جز GR GT3/LFR، از سوال خارج است. دیدن اینکه آیا بزرگترین خودروساز جهان با مزدا همکاری خواهد کرد یا نه جالب خواهد بود، زیرا این دو شرکت در حال حاضر در تلاش برای نجات موتورهای احتراق داخلی با هم همکاری میکنند. تویوتا همچنین پنج درصد سهم در مزدا دارد، بنابراین یک تلاش مشترک چندان تعجبآور نخواهد بود.
با احتمال الکتریکی شدن MX-5 در نسل بعدی برای تطابق با مقررات سختگیرانهتر انتشار آلایندهها، دانش هیبریدی تویوتا ممکن است مفید واقع شود. نباید فراموش کنیم که مزدا یک 124 اسپایدر بر اساس میاتا برای فیات ساخته است، بنابراین این شرکت ممکن است دوباره به اشتراک هزینهها علاقهمند باشد. این منطقی به نظر میرسد زیرا مزدا یک شرکت کوچک است، به ویژه در مقایسه با یک غول خودروسازی مانند تویوتا.
البته، اینها همه حدس و گمان ما هستند، اما خوشحالیم که تویوتا از ساخت خودروهای اسپرت دست نمیکشد. هات هاچ GR یاریس تازه یک بهروزرسانی میاندورهای دریافت کرده و سوپرا قرار است یک نسخه GRMN داغتر با قدرت بیشتر از بامو عرضه کند.