سالهاست که اینترنت وارد خانههای ما شده و تبدیل به جزئی جداییناپذیر از زندگی روزمرهمان است. امروزه اغلب ما حتی خرید کوچکترین مایحتاج منزل را نیز با اینترنت انجام میدهیم؛ ولی برخی صاحبان کسبوکارها و شرکتهای سنتی، همچنان در برابر طراحی سایت شرکتی مقاومت نشان میدهند. متاسفانه این روزها دیگر فقط با پخش تراکت و کارت ویزیت، نمیتوان در دنیای کسبوکار دوام آورد. در این مطلب به مهمترین دلایل نیاز کسبوکارها به طراحی سایت شرکتی میپردازیم.
اهمیت استفاده از سایت شرکتی چیست؟
چرا بهعنوان مدیر یک کسبوکار، باید در اولین فرصت به طراحی سایت شرکت خود فکر کنید؟ این ۹ دلیل را به خاطر بسپارید:
دلیل اول: با ساخت سایت شرکتی، بهتر دیده میشوید
شرکتهای ارائهکننده خدمات طراحی وب سایت شرکتی، خدمات تولید محتوا، رپورتاژ آگهی، تبلیغات گوگل و سئو را نیز به مشتریان خود ارائه میکنند. همگی این خدمات، در راستای افزایش شانس دیدهشدن کسبوکار در فضای آنلاین هستند. به طور خلاصه، با داشتن سایت شرکتی، ۷ روز هفته و ۲۴ ساعت شبانهروز دیده خواهید شد!
سئو (SEO مخفف Search Engine Optimization) به معنای بهینهسازی صفحات وب برای موتورهای جستوجو است. متخصصان سئو، وظیفه دارند محتوا و صفحات سایت شرکت را بهگونهای بهینهسازی کنند که در صدر نتایج جستوجوی گوگل دیده شوند.
گذشته از این، به کمک وبسایت خود فرصت این را خواهید داشت که در گوگل نیز تبلیغات انجام دهید (سرویس گوگل ادز) و بیشتر از قبل در اینترنت دیده شوید.
یکی دیگر از مهمترین مزایای سئو در طراحی سایتهای شرکتی، مشخصشدن مراکز حضوری ارائه خدمات به مشتریان است. به گفته ایزی وب:
“اگر علاوهبر فعالیت آنلاین در مراکز حضوری هم در حال خدمترسانی به مشتریان خود هستید، باید آدرس آن را در «صفحه تماس با ما» درج کنید. این راهکار موجب کسب رتبههای بالاتر برای سایت شما میشود. زیرا در صورت جستوجو، گوگل نزدیکترین آدرسها را به کاربران نشان میدهد؛ در این شرایط ممکن است شعبه حضوری شما نیز در بین پیشنهادات گوگل باشد.”
دلیل دوم: با وبسایت به کسبوکارتان اعتبار میبخشید!
شرکتهایی که برای طراحی سایت خود زمان صرف میکنند، برای مشتریان خود یک پیام پنهان، ولی مهم دارند: ما در کار خود جدی و قابلاعتماد هستیم و برای ارائه بهتر آن، پول و زمان صرف میکنیم.
شرکتهایی که سایت دارند، نسبت به سایر شرکتها اعتماد بیشتری را جلب میکنند. فقط یک لحظه خود را بهجای مشتریانتان قرار دهید: بین شرکتی که یک سایت معتبر، همراه با بخشهایی مثل کاتالوگ، نماد اعتماد، آدرس و تلفن، نظرات مشتریان، وبلاگ و غیره دارد، و شرکتی دیگر که اسم آن فقط روی تراکتهای کف پیادهرو دیده میشود، کدام را انتخاب میکنید؟
دلیل سوم: با وبسایت، قصه برند خود را روایت کنید
پیام، چشمانداز و ماموریت برند شرکت شما چیست؟ تجربه نشان داده که وبسایت، یکی از بهترین فضاها را برای روایت قصه برند در اختیار شما میگذارد. یک روایت حرفهای، نام برند شما را در ذهن مشتریان فعلی و آینده شما حک میکند و تصویر خوبی از شرکتتان میسازد.
اینکه دیگران درباره شما چه میگویند، از کنترل شما خارج است؛ پس اجازه بدهید برند بهجای شما صحبت کرده و از شما در برابر نظرات منفی و شایعات، محافظت کند.
دلیل چهارم: ساخت پل ارتباطی با طراحی سایت شرکتی
یکی از گلایههای رایج واحدهای ارتباط با مشتری در شرکتها، تماسهای سازماننیافته و حتی مزاحم است. خیلی از تماسهای ورودی به این واحد، از طرف افرادی است که یا خدمات شرکت را خوب نمیشناسند یا به دنبال پاسخ سوالاتی اغلب تکراری هستند.
به کمک سایت، میتوانید پاسخ بسیاری از سوالات پرتکرار مشتریان خود را بهصورت آنلاین بدهید. همچنین میتوانید با ایجاد فرمهای پشتیبانی و سیستمهای ثبت تیکت، حجم زیادی از تماسهای تلفنی را کاهش دهید.
دلیل پنجم: برای بقا در دنیای پررقابت کسبوکار
این روزها حتی کسبوکارهای کوچک خانگی هم وبسایت دارند، چه برسد به شرکتها و کسبوکارهای متوسط تا بزرگ؛ این حقیقت، نشان میدهد که در فضای آنلاین، رقابت زیادی بر سر دیدهشدن وجود دارد. در این دنیای پررقابت، نداشتن سایت شرکتی قطعا مساوی با شکست است.
دلیل ششم: بازاریابی و برندسازی کمهزینه با سایت شرکتی
وبسایتهای شرکتی با طراحی حرفهای و کاربرپسند، میتوانند تاثیر چشمگیری در جذب مشتریان و تشویق آنها به خرید داشته باشند. برعکس، وبسایتهایی که توسط افراد متخصص طراحی نشده باشند، تاثیر منفی خواهند داشت و مشتریان را دور میکنند.
اینکه طراحی سایت شرکتی چگونه است را میتوان در «اصول تجربه کاربری» خلاصه کرد. اصول تجربه کاربری (UX مخفف User Experience) مجموعه قوانینی هستند که رعایت آنها توسط طراحان سایتهای شرکتی، منجر به افزایش رضایت کاربران خواهد شد. به گفته ایزی وب:
“زمانی که وب سایت بهدرستی طراحی شود؛ به طور مثال با تلفنهای همراه سازگار باشد (طراحی سایت ریسپانسیو باشد) به این معنا که یک سایت باید بتواند با انواع صفحهنمایش و انواع دستگاههای هوشمند مانند تبلتها و… هماهنگ شود و کاربر برای مشاهده سایت به اسکرولکردن صفحات به چپ و راست نیازی نداشته باشد. یا ساختار منو ها، نقشه سایت، برچسبها و… بهدرستی و زیبایی طراحی شده باشد، قطعا میتواند برای کاربر جذاب باشد و او را متقاعد کند که زمان بیشتری را در وب سایت صرف نماید.”
دلیل هفتم: با سایت شرکتی، محدودیتهای اینترنت را دور بزنید
تا همین چند سال پیش، اکثر شرکتها از شبکههای اجتماعی برای دیدهشدن بیشتر کمک میگرفتند؛ ولی با ایجاد محدودیتهای اینترنتی، نرخ دیدهشدن در این شبکهها افت زیادی کرد. به همین دلیل متخصصان به صاحبان کسبوکارها توصیه میکنند برای جبران چنین افتهای ناگهانی، حتما یک وبسایت بهروز و حرفهای داشته باشند.
دلیل هشتم: مشتریان را بشناسید و آنها را تحلیل کنید
یکی از مهمترین مزایای طراحی سایت شرکتی، امکان استفاده از دادههای مربوط به مشتریان است. کدام خدمات بیشتر از سایرین دیده میشوند؟ مشتریان کدام خدمات و محصولات را بیشتر خریداری میکنند؟ آنها بیشتر در کدام مناطق سکونت دارند؟
پاسخ همه این سوالات، بسته به شرایط، میتواند اطلاعات ارزشمندی را در اختیار شما قرار دهد. به کمک این اطلاعات میتوانید کمپینهای بازاریابی آنلاین و آفلاین برگزار کرده، خدمات خود را بهینهسازی کرده و محصولات جدید را دقیقا مطابق با جامعه هدفتان ارائه کنید.
خبر خوب این است که پاسخگویی به تمام این سوالات، با داشتن یک وبسایت استاندارد و اتصال آن به سرویسهای سرچ کنسول و گوگل آنالیتیکس بهراحتی امکانپذیر است.
دلیل نهم: با کاتالوگهای کاغذی خداحافظی کنید!
فرقی ندارد صاحب یک شرکت تولید قطعات صنعتی هستید، در حوزه کالای خواب فعالیت دارید یا حتی خدمات مشاوره کسبوکار ارائه میکنید! قطعا همیشه برای نمایش محصولات یا خدمات خود و قیمت آنها به مشتریانتان، نیاز به کاتالوگ دارید.
با وبسایت شرکتی، با یک تیر دو نشان میزنید: هم کاتالوگ را در اختیار مشتریان قرار داده و هم به آنها امکان ثبت سریع سفارش را میدهید.
حرف آخر: چرا طراحی وب سایت شرکتی؟ چون مشتریها از شما این را میخواهند!
در این مطلب ۹ تا از مهمترین دلایل اهمیت و مزایای طراحی سایت شرکتی را معرفی کردیم. امروزه همه افراد، از پیر و جوان، برای یافتن اطلاعات موردنیاز خود از اینترنت استفاده میکنند و قطعا مشتریان شما نیز از این قاعده مستثنی نیستند. فرقی ندارد چه خدمت یا محصولی را ارائه میکنید، مشتریان بالقوه، در اولین قدم سعی میکنند محصول و خدمت موردنیازشان را با جستوجو در گوگل بیابند. در این شرایط، شرکتهایی که از قبل یک وبسایت شکیل و حرفهای را برای معرفی خود طراحی کردهاند، یک قدم از بقیه کسبوکارها جلوتر هستند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد