از جمعآوری دادهها توسط شرکتها جلوگیری کنید. از این نکات استفاده کنید تا اطلاعات شخصی شما ایمن بماند.
شرکتها میخواهند همه چیز را در مورد شما بدانند. اما فریب نخورید. دادههای مربوط به عادات آنلاین شما میتواند میلیونها دلار درآمد تبلیغاتی برای شرکتها به همراه داشته باشد. در بدترین سناریو، که متاسفانه بسیار رایج است، شرکتها میتوانند دادههای شخصی شما را در یک نقض امنیتی به جنایتکاران هدیه دهند. به گفته کارشناسان، برخی از اپلیکیشنهای روی دستگاههای موبایل شما ممکن است بدترین تخلفکنندگان در جمعآوری دادهها باشند. در این مقاله به شما خواهیم گفت چگونه سیاستهای حریم خصوصی و گزارشهای جمعآوری دادههای یک اپلیکیشن را برای یافتن کلمات کلیدی که نیت شرکتها را در جمعآوری، ذخیرهسازی و استفاده از اطلاعات شخصی شما نشان میدهند، بررسی کنید.
یک راهنمای سریع برای سیاستهای حریم خصوصی
باید بتوانید به راحتی متوجه شوید که شرکتها چه نوع اطلاعاتی را جمعآوری میکنند، تنها با خواندن سیاستهای حریم خصوصی اپلیکیشن. متاسفانه، واقعیت اینطور نیست. “من خیلی بیمیل هستم که به مصرفکنندگان توصیه کنم سیاستهای حریم خصوصی را بخوانند”، این جملهای بود که جن کالترید، سرپرست تیم “حریم خصوصی شامل نشده” موزیلا بیان کرد. “من برای زندگی خود سیاستهای حریم خصوصی را میخوانم؛ این کار خستهکننده است. افرادی که این کار را بهصورت حرفهای انجام نمیدهند، شانس زیادی برای درک آنها ندارند.” شما میتوانید گفتگوی ما درباره حفظ حریم خصوصی در استفاده از اپلیکیشنهای موبایل را در بالای صفحه مشاهده کنید.
کالترید چند پیشنهاد برای صرفهجویی در زمان هنگام مرور سیاستهای حریم خصوصی مطرح کرد:
- به بخش سیاست جمعآوری دادهها بروید. هر سیاست حریم خصوصی بخشی دارد که توضیح میدهد چه نوع دادههایی توسط اپلیکیشن جمعآوری میشود. اکثر سیاستهای حریم خصوصی همچنین شامل جزئیاتی درباره سیاستهای شرکت در مورد به اشتراکگذاری دادهها با اشخاص ثالث هستند. مراقب اپلیکیشنهایی باشید که حجم زیادی از دادههای شخصی شما را جمعآوری میکنند و در مورد نحوه استفاده از دادهها شفاف نیستند. از اپلیکیشنهایی که به شما اجازه نمیدهند دادههای خود را با اشخاص ثالث به اشتراک بگذارید، خودداری کنید.
- جستجوی کلمات کلیدی. سند سیاست حریم خصوصی را در مرورگر خود باز کرده و از Ctrl-F برای باز کردن پنجره جستجو استفاده کنید. سند را برای کلمات کلیدی مربوط به نحوه جمعآوری و استفاده از دادهها اسکن کنید. پیشنهاد میکنم جستجوی خود را با کلمات “فروش”، “فروختن” و “جمعآوری” شروع کنید.
برچسبهای حریم خصوصی همیشه صحیح نیستند
در سال 2023، کالترید و تیم او گزارشی منتشر کردند که به بررسی برچسبهای حریم خصوصی دادههایی که گوگل برای 20 اپلیکیشن رایگان و پولی برتر اندروید الزامی کرده بود، پرداخت. همانطور که راب پگورارو از PCMag در مقاله خود درباره این گزارش اشاره کرد، 10 اپلیکیشن از 20 اپلیکیشن پولی امتیاز ضعیفی دریافت کردند، که به این معنی است که محققان موزیلا تفاوتهای قابل توجهی بین شیوههای جمعآوری دادههای اعلام شده در برچسب ایمنی و شیوههای جمعآوری دادههای اعلام شده توسط توسعهدهندگان در سیاستهای حریم خصوصی پیدا کردهاند.
این یعنی اطلاعات برچسب ایمنی دادهها که به گوگل گزارش شده ممکن است با اطلاعات موجود در سیاست حریم خصوصی مطابقت نداشته باشد. چگونه میتوانید اعتماد کنید که هرکدام از این گزارشهای جمعآوری دادههای خودگزارششده دقیق هستند؟ پاسخ این است که نمیتوانید. به جای آن، این وظیفه شماست، مصرفکننده، که خودتان را با بررسی مجوزهای جمعآوری دادهای که اپلیکیشن از دستگاه شما درخواست میکند، محافظت کنید و بررسی کنید که آیا با دادن آن اطلاعات راحت هستید یا نه.
چگونه از جمعآوری دادهها اجتناب کنیم
از کالترید خواستم به من بگوید چگونه میتوان اپلیکیشنهای پرحجم داده را شناسایی کرد. من روشهای او را در یک لیست چک برای شما تنظیم کردهام که قبل از دانلود اپلیکیشنهای جدید باید آن را دنبال کنید.
این لیست ممکن است مانند یک کار طاقتفرسا به نظر برسد، و اینطور هم هست! نباید مجبور باشید برای جلوگیری از سرقت اطلاعات شخصیتان و فروش یا استفاده از آن بهوسیله شرکتها این کارها را انجام دهید. خواه از طریق قانونگذاری مؤثر فدرال یا نظارت مستقل، شرکتها باید به خاطر عدم شفافیت در شیوههای جمعآوری دادههای خود مجازات شوند. تا زمانی که این اتفاق نیفتد، در اینجا روشهای جن کالترید برای جلوگیری از جمعآوری دادهها توسط اپلیکیشنها آورده شده است:
- جزئیات حریم خصوصی را قبل از دانلود اپلیکیشنها بررسی کنید.
کاربران اندروید باید صفحه اپلیکیشن را در فروشگاه گوگل پلی باز کنند و بخش “درباره این اپلیکیشن” را گسترش دهند. روی لینک “مجوزهای اپلیکیشن” کلیک کرده تا نمایی دقیق از اینکه اپلیکیشن به چه سرویسها یا اپلیکیشنهایی در دستگاه شما دسترسی پیدا میکند، مشاهده کنید.
اگر از آیفون یا آیپد استفاده میکنید، به بخش “حریم خصوصی اپلیکیشن” بروید، و بر روی بخشهای “دادههای مربوط به شما” و “دادههای غیر مرتبط با شما” کلیک کنید. شما میتوانید هر بخش را لمس کنید تا اطلاعات بیشتری در مورد دسترسیهای اپلیکیشن در هنگام جمعآوری دادهها دریافت کنید.
- مجوزهای گوشی خود را برای اپلیکیشنهای نصبشده بررسی کنید.
همانطور که قبلاً اشاره شد، جمعآوری دادهها گزارششده در فروشگاههای اپلیکیشن ممکن است کاملاً دقیق نباشد. به همین دلیل، پیشنهاد میکنیم هر ماه مجوزهای اپلیکیشنهای گوشی خود را بررسی کنید تا ببینید آیا برخی اپلیکیشنها دادههای زیادی جمعآوری میکنند یا خیر. در اندروید، میتوانید مجوزهای اپلیکیشنها را از طریق منوی تنظیمات و بخش امنیت و حریم خصوصی > حریم خصوصی > مدیر مجوزها مشاهده کنید. در دستگاههای iOS، گزارشهای حریم خصوصی اپلیکیشنها را میتوانید از بخش حریم خصوصی و امنیت تنظیمات مشاهده کنید. - اپلیکیشنهای غیرقابل استفاده را از دستگاه خود حذف کنید.
“خانه خود را خریدید؟ اپلیکیشن مشاور املاک را حذف کنید. به دنبال عشق زندگی خود میگردید؟ اپلیکیشنهای دوستیابی خود را پیدا کردید؟ عالی، آنها را حذف کنید. هرچه سریعتر از تلفن خود حذف کنید.” این جملهای بود که کالترید گفت. او همچنین به این نکته اشاره کرد که استفاده از نسخه مرورگر به جای اپلیکیشنهای رسانههای اجتماعی تجربه مشابهی را فراهم میآورد، اما با حفظ حریم خصوصی بیشتر.
توقف جمعآوری دادهها از منبع
بار بعد که اپلیکیشنی از فروشگاه اپلیکیشن یا گوگل پلی دانلود میکنید، این لیست را به خاطر داشته باشید و زمان لازم برای تکمیل آن را در نظر بگیرید. دوباره تاکید میکنم که نباید مجبور باشید برای دسترسی به بیشتر اپلیکیشنهای موبایل این کارها را انجام دهید، اما این واقعیت کنونی ماست.
شرکتهای فناوری را با قطع کردن منبع اطلاعات آنها از جمعآوری دادهها متوقف کنید. آن اپلیکیشنهای تهاجمی را حذف کنید. از نسخه وب اپلیکیشنهای محبوب استفاده کنید یا اصلاً از آنها استفاده نکنید. شما قدرت ایجاد تغییرات را دارید، حتی اگر کوچک باشد. شما همچنین حق دارید که حریم خصوصی خود را پس بگیرید—چند تکه از آن را باز پس گیرید.