بر اساس یک تحقیق جهانی، انفجار هوش مصنوعی باعث ثروتمند شدن شرکتهای بزرگ فناوری خواهد شد، اما اگر دولتها با قوانین مداخله نکنند، درآمد موسیقیدانها به طور قابل توجهی کاهش خواهد یافت. طبق این گزارش، موسیقیدانها ممکن است در ۴ سال آینده حدود یکچهارم از درآمد خود را به هوش مصنوعی واگذار کنند.
بر اساس اولین تحقیق جهانی که تاثیر فناوریهای در حال توسعه بر خلاقیت انسانی را بررسی کرده است، کارکنان صنعت موسیقی در ۴ سال آینده حدود یکچهارم از درآمد خود را به هوش مصنوعی واگذار خواهند کرد. کارکنان صنعت تصویر و صدا نیز با توجه به رشد بازار هوش مصنوعی تولیدی از ۳ میلیارد یورو در سال به ۶۴ میلیارد یورو در سال ۲۰۲۸، شاهد کاهش بیش از ۲۰ درصدی درآمد خود خواهند بود.
این نتایج در کنفرانس اتحادیه نویسندگان و آهنگسازان جهانی (CISAC) که بیش از ۵ میلیون موسیقیدان را نمایندگی میکند، در پاریس اعلام شد. در این گزارش، نتیجهگیری شده است که انفجار هوش مصنوعی شرکتهای بزرگ فناوری را به طور قابل توجهی ثروتمند خواهد کرد، اما اگر سیاستگذاران مداخله نکنند، حقوق و جریان درآمدی خلاقان به شدت کاهش خواهد یافت.
محدود کردن فرصتهای شغلی
این تحقیق نتیجهگیری کرده است که تحت چارچوبهای نظارتی فعلی در اکثر کشورها، خلاقان در دو جبهه با کاهش مواجه خواهند شد. استفاده غیرمجاز از آثارشان توسط مدلهای هوش مصنوعی تولیدی، درآمد حاصل از حق تکثیر را مصرف خواهد کرد و در عین حال، با رقابتیتر شدن خروجیهای تولید شده توسط هوش مصنوعی نسبت به آثار انسانساخته، فرصتهای شغلی نیز محدود خواهند شد. گزارش پیشبینی میکند که تا سال ۲۰۲۸، رشد نمایی موسیقی تولید شده توسط هوش مصنوعی در صنعت موسیقی به حدود ۲۰ درصد از درآمد پلتفرمهای پخش موسیقی سنتی و حدود ۶۰ درصد از درآمد کتابخانههای موسیقی خواهد رسید. توسعهدهندگان و تامینکنندگان هوش مصنوعی در صنعت موسیقی تا سال ۲۰۲۸، ۴ میلیارد یورو (که در سال ۲۰۲۳ تنها ۰.۱ میلیارد یورو بود) درآمد کسب خواهند کرد، در حالی که توسعهدهندگان و تامینکنندگان این فناوری در صنعت تصویر و صدا همان دوره زمانی را با درآمد ۵ میلیارد یورو سپری خواهند کرد. این گزارش هشدار میدهد که این درآمد به طور مستقیم از تکثیر غیرمجاز آثار خلاقان به دست خواهد آمد و انتقال ارزش اقتصادی از خلاقان به شرکتهای هوش مصنوعی را نمایان میسازد.