به گزارش واحد مرکزی خبر، بیش از ٧٠ نفر از طریق اینترنت قبلاً آمادگی خود را برای رفتن به مریخ اعلام کرده بودند و پس از گذراندن مراحل مختلف این تعداد به ٧ نفر رسید. نام این هفت نفر عبارتند از: «رامین سعیدآذر»، «صادق مدرسی»، «الهه نوری»، «سحر وقوعی»، «علی رسولزاده»، «زهره فتوره بنابی» و «سعید قندهاری».
مرحلهی بعدی این پروژه شامل تست شخصیت، دانش، انعطافپذیری و هوش افراد در برخورد با شرایط متفاوت سفر خواهد بود. انتخاب تیم نهایی از میان ۴٠ نفر از افراد و پس از گروهبندی و انجام هفت سال تمرینات فشرده خواهد بود.
به گزارش ایسنا، افراد نهایی احتمالاً دو زن و دو مرد از قارههای مختلف جهان خواهند بود.
«باس لنسدروپ» مدیر ارشد پروژهی «مارس وان»، این طرح را در سال ٢٠١٠ و با هدف ساخت یک اقامتگاه دائمی برای انسانها در مریخ ایجاد کرده است. این پروژه با ایدهی سفر به مریخ و باتوجه به خطرات احتمالی آن برای مسافران ایجاد شد.
قرار است نخستین گروه از انسانها در سال ٢٠٢٣ به مریخ بروند. ساخت اقامتگاه نیز همزمان آغاز میشود. همچنین یک گروه چهار نفره از فضانوردان نیز هر دو سال به آنها اضافه میشود.
بر طبق سایت مریخ یک، زندگی در مریخ همانند رفتن به قطب جنوب است زیرا دمای آن بین ٣۵ تا منفی ١٣۵ درجه سانتیگراد متغیر است. به همین دلیل اقامتگاه مریخی همانند پایگاههای تحقیقاتی در قطب جنوب ساخته خواهد شد. پایگاه از منابع خورشیدی برای تولید انرژی استفاده خواهد کرد. همچنین با توجه به اینکه جو مریخ غیر قابل تنفس است، فضانوردان اکسیژن لازم برای تنفس را از طریق تجزیه عناصر آب به دو عنصر اکسیژن و هیدروژن به دست میآورند.
آسیبدیدگی لباس محافظ مریخی که برای در امان ماندن از پرتوهای کیهانی ساخته شده و ایجاد شرایط و وضعیتهای پزشکی پیشبینی نشده از خطرات این سفر است. همچنین ساخت، تعمیر و گسترش یک اقامتگاه در مریخ از وظایف فضانوردان خواهد بود.