۵ سال پس از فاجعه نیروگاه هستهای فوکوشیما، یک عکاس مالزیایی جوان به نام «کیو وی لونگ» وارد مناطق ممنوعه فوکوشیما شد و عکسهایی از این مناطق را ثبت کرد.
این فاجعه هستهای در اثر گرمای بیش از حد و در نهایت خرابی کولرهای راکتور نیروگاه هستهای فوکوشیما در اثر سونامی و زلزله مارس ۲۰۱۱ رخ داد. این منطقه بلافاصله تخلیه شد و ساکنان شهرهای اطراف برای اجتناب از قرار گرفتن در معرض تشعشعات خانههای خود را ترک کردند.
این منطقه به دلیل سطح بالای تشعشعات به آسانی در دسترس نیست. ورود به این منطقه مستلزم کسب اجازه از شورای محلی است.
با این حال، لونگ به منظور فرار از پلیس امنیت جاده، وارد جنگل اطراف منطقه شد و بعد از یک پیادهروی طولانی و به کمک جیپیاس و نقشه گوگل راه خود را پیدا کرد و وارد مناطق ممنوعه شد. وی بعدها عکسهایی که از خانهها، سوپرمارکتها و مکانهای دیگر این منطقه ثبت کرده بود، در صفحه فیسبوک خود منتشر کرد.
کیو اولین تجربیاتش بعد از ورود به این منطقه را این طور بیان میکند:
«وقتی وارد منطقه ممنوعه شدم، سوزشی را در چشمهایم احساس کردم و بوی غلیظ مواد شیمیایی در هوا وجود داشت. همه چیز در آن منطقه رها شده بود. سوپرمارکتها، مغازهها و خانهها درست مثل زمانی بودند که ساکنین با عجله منطقه را ترک کرده بودند. لپتاپها، جواهرات، پول و حتی وسایل نقلیه در شهر به جا مانده بود. من از این شگفت زده شده بودم که هیچ کس شهر را غارت نکرده بود، برخلاف فاجعه چرنوبیل که تمام شهر غارت شده بود».
وی طی مصاحبهای به بیان احساس شیفتگی کودکانهای که در هنگام ورود به سوپر مارکت رها شده داشت، پرداخت. وی گفت این رویایی بود که در کودکی داشته که تنها کسی باشد که در شهر قدم میزند.
زمانی که همه ساکنین شهر را رها کرده و رفتند، حیوانات منطقهای آزاد را به دست آوردند. حیوانات به هر قدر غذا که میخواستند، از طریق سوپرمارکتها دسترسی داشتند. با این حال، نشت مواد رادیواکتیو اثرات سوئی بر روی محیط اطراف، حیوانات، گیاهان و حیات دریایی گذاشته است.
اگرچه ژاپن یکی از ثروتمندترین کشورهاست، اما منابع کافی برای تأمین برق را ندارد و برای تأمین برق به شدت به انرژی هستهای وابسته است. بعد از این حادثه، ۳۰ درصد از توان تولید برق ژاپن از دست رفت و گرایشی فزاینده برای استفاده از روشهای غیر هستهای برای تولید برق به وجود آمده است.