این پروژه که "پروژه هنر خیابانی" (Street Art Project) نام دارد، توسط بخش Google Cultural Institute این شرکت که در پاریس قرار دارد، ساخته شدهاست. عکسهای این پروژه توسط موسسههای فرهنگی در سراسر دنیا تهیه شده، ولی بعضی از آنها توسط دوربین های Street View گوگل گرفته شده اند و تعدادی از این آثار دیگر بر دیوار ها وجود ندارند و از بین رفتهاند.
از یک جهت، گوگل کاری را انجام میدهد که طرفداران هنر خیابانی در سراسر دنیا انجام میدهند: از این آثار هنری عکس گرفته و در شبکههای اجتماعی به اشتراک میگذارد. با این حال این کار گوگل ممکن است اعتراضات زیادی را به همراه داشته باشد، به خصوص که در اروپا به تکنولوژی Street View گوگل به عنوان نمونهای از نقض حریم خصوصی نگاه میشود.
با این حال، گوگل برای این هم راه حلی اندیشیده است. به گفته این شرکت، این پروژه عکس کارهایی که برای فروش هستند را آنلاین نمایش نخواهد داد. همچنین اگر هنرمندان صاحب این آثار به نمایش آنلاین کارهایشان اعتراض داشته باشند، این آثار از روی دیتابیس برداشته خواهد شد.
به نظر مدیران این شرکت، این پروژه دریچهای خواهد بود تا این هنر بیشتر در معرض دید مخاطبان قرار بگیرد. مانند موزههایی که آثار هنری خود را در وبسایتها در معرض نمایش میگذارند.
به گفته Amit Sood، رییس بخش فرهنگی گوگل در پاریس، این پروژه در واقع برای حمایت از این هنر و هنرمندان خیابانی ساخته شده است. اطلاعات موجود در این پایگاه، توسط نام هنرمند، نام شهر و ژانر اثر قابل جستجو هستند. حتی بخش مخصوصی برای دیوارهای شهر نیویورک در دهه ۹۰ هم در نظر گرفته شده است. از بین ۳۰ موسسهای که در اجرای این پروژه شرکت کردهاند می توان به Museum of the City of New York، Dallas Contemporary exhibition، Living Walls: The City Speaks و Museum of Street Art در فرانسه اشاره کرد.
این پلتفرم گوگل در یک کنفرانس خبری در یک نمایشگاه در پاریس به نام "پروژه لاسکو" معرفی خواهد شد. در این نمایشگاه که در موزه Palais de Tokyo پاریس برگزار میشود، از هنرمندان خیابانی دعوت شده تا بر روی دیوارهای انبار موزه نقاشی کنند.
پریا پورمند