با یکی از هفت عجایب طبیعی دنیا آشنا شوید.
دیوید لیوینگستون در سال ۱۸۵۵ آبشاری را در قاره آفریقا اکتشاف کرد و آن را به افتخار ملکه ویکتوریا (ملکه انگلستان) آبشار ویکتوریا نامید. این آبشار تنها نماینده آفریقا است که یکی از هفت عجایب طبیعی دنیا نیز به شمار میرود.
بهترین آبشار دنیا
با این که آبشار ویکتوریا نه عریضترین و نه بلندترین آبشار دنیاست اما هیچ جای دیگری را روی زمین پیدا نمیکنید که چنین دیوار بزرگی از آب بر روی تنگهای باریک کشیده شده باشد و تا پایین آن پیش برود. این آبشار در واقع ۵ آبشارک مجزا دارد که در عرض بهتآور و حیرتانگیز ۱۷۰۰ متری امتداد دارد و حدود ۱۰۹ متر از دره ۱۲۱ متری را میپوشاند. این آبشار به طور متوسط حدود ۱۰۸۷ مترمربع آب به رودخانه زامبزی در هر ثانیه سرازیر میکند اما جریان آب در فصل باران از ماه فروردین تا خرداد بسیار بیشتر است. در ماههای آبان و آذر، بر عکس، جریان آب بسیار کم است.
تغییر تدریجی
رودخانه زامبزی بر خلاف آب طغیانگر در اطراف آبشار به تدریج و در مدت ۲ میلیون سال مسیرش را به سمت فلاتهای مجاورش کج کرده است. به دلیل جریانهای هوای روبهبالا در گلوگاه تنگه، بیشتر آبی که به کف تنگه به عنوان مه میرسد، الهامبخش نام اصلی این آبشار بوده است: “مه غران”.
افشانههای آبشار متراکم میشوند و مانند بارانهای مقطع در جنگلهای بارانی جزایر کاتاراکت و لیوینگستون در دامنه تنگه پیوسته در حال بارش است.
آبشار ویکتوریا یکی از معدود جاذبههای طبیعی روی کره زمین است که بیوقفه در حال بارش است و جنگل بارانی اکوسیستم غنی از گیاهان نادر، دوزیستان و حشرات است.