ممکن است برای شما هم پیش آمده باشد که ساکولنتی خوش آب و رنگ و سرحال تهیه کنید و به خانه ببرید اما تنها چند روز بعد خراب شود! اشکال کارتان کجاست؟
ساکولنتها یکی از شگفتیهای طبیت اند چرا که میتوانند آب اضافه را در برگ های خود ذخیره کنند و در مواقع نیاز به مصرف برسانند. این گیاهان برای زندگی در محیطهای خشک و بی آب و علف آدابته شده اند ولی بسیاری از مردم فکر میکنند چون آنها را به محیط خانه آورده اند باید مثل بقیه گیاهان آپارتمانی به طور مرتب آبیاری شوند. اما نگران نباشید ما در این متن به شما آموزش میدهیم چه طور ساکولنتها را آبیاری کنید تا به خوبی رشد کنند.
آبیاری ساکولنت های داخل خانه
به جای اینکه ساکولنتهاتان را به دفعات زیاد و مقدار کم آبیاری کنید، فاصله بین آبیاری را بیشتر و میزان آب را هم افزایش دهید. در هر بار ساکولنت را طوری آبیاری کنید که آب از سوراخهای زهکش زیر گلدان خارج شود. دقت کنید همیشه آب اضافه جمع شده در زیر گلدانی را خالی کنید. سپس تا آبیاری بعدی اجازه دهید خاک به طور کامل خشک شود سپس آبیاری مجدد را انجام دهید.
خاک گلدان را یک هفته بعد از آبیاری چک کنید اگر هنوز مرطوب بود یک هفته دیگر برای آبیاری مجدد صبر کنید.
ساکولنتهایی مثل سدوم، کراسولا، کالانکوا، آلوئه ورا، سانسوریا (شمشیری) و سمپرویوم برای نگهداری در خانه بسیار محبوب هستند. ساکولنتها همچنین کاکتوس ها را هم شامل میشوند که به آبیاری کمتری نسبت به بقیه ساکولنتها نیاز دارند.
ساکولنت ها خاک کاملا خشک را دوست دارند. خاک گلدانی خوب که زهکشی مناسبی هم داشته باشد برایشان فراهم کنید. توصیه میشود نصف حجم خاک از عناصری که زهکشی آن را تقویت میکنند تشکیل شود. همیشه توجه داشته باشید که زهکشهای گلدان باز باشند چرا که مرطوب ماندن بیش از حد خاک باعث پوسیدگی ریشه میشود.
ساکولنتها در اوایل بهار (فصل رشد) به آب بیشتری نیاز دارند. در تابستان نیازشان به آب کمتر میشود و در زمستان باز هم کمتر از تابستان. با کم شدن میزان نور خورشید در زمستان، ساکولنتها وارد دوره خواب زمستان و غیر فعالی میشوند و نیازشان به آب هم کاهش مییابد.
در طول زمستان ساکولنتها را چند روز بعد از خشکی کامل خاک و به میزان کم آبیاری کنید. میتوان گفت که تقریبا ماهی یک بار. البته دفعات آبیاری به شرایط خانهتان بستگی دارد.
تعداد دفعات آبیاری ساکولنتها به شرایط رشدی و نور موجود در منطقه تان و اندازه گلدان هم بستگی دارد. هرچه گلدانتان بزرگتر باشند مقدار بیشتر و مدت زمان طولانی تری رطوبت را در خود نگه میدارند اما گلدانهای کوچه سریع تر خشک میشوند پس به دفعات آبیاری بیشتری نیاز دارند.
آبیاری ساکولنت های گلدانی بیرون از خانه
تابستان زمان خوبی برای انتقال گلدانهای ساکولنت از درون خانه به بیرون است. اگرچه آنها عاشق آفتاب هستند اما به محض جابه جایی آنها را در محیط آفتابی قرار ندهید. ابتدا آنها را در سایه قرار دهید و سپس کم کم به محیطی آفتتابی تر منتقل شان کنید. آنها را از آفتاب شدید بین ساعات اول صبح تا عصر حفظ کنید.
گیاهان بیرونی معملا به آبیاری بیشتری نسبت به گیاهان خانگی نیاز دارند. البته شرایط محیطی محل زندگیتان میزان آبیاری را تعیین میکنند. برای اینکه دستتان بیاید گیاهانتان را چند روز یکبار آبیاری کنید چند روز شرایط خاک و گیاه را زیر نظر بگیرید و حساب کنید که چند روز طول کشیده تا خاک گلدان خشک شود.
آبیاری ساکولنت هایی که در زمین کاشته شدهاند
ساکولنتها به خصوص سدومها به خوبی در زمین رشد می کنند. آنها بسته به شرایط محیطی به آبیاری زیاد و حتی هفتگی نیاز دارند. گیاهان قدیمی تر سیستم ریشه قوی تری هم دارند و شرایط کم آبی را بهتر از گیاهان تازه کاشته شده و کوچک تحمل میکنند.
هر نوع ساکولنتی که میخواهید پرورش دهید، فرقی ندارد، حتما توجه کنید که خاکی با زهکشی خوب در اختیارش قرار دهید. هر از گاهی خاک را کمی شخم بزنید تا زهکشی خاک بهتر شود و بافت خاک بهبود بیابد. البته توجه کنید در حین شخم به ریشه های ساکولنتها آسیب نرسانید.
چند وقت یک بار خاک ساکولنتها را عوض کنید. البته کار بهتر این است که مقداری از خاک سطحی را در اطراف طوقه گیاه بردارید و آن را با مقداری کمپوست و دیگر عناصر تقویت کننده خاک مخلوط کنید و دوباره در اطراف طوقه بریزید. تقویت خاک خیال شما را از رشد خوب ساکولنتها یتان، حتی اگر در شرایطی غیر از شرایط محیط اصلی زندگی شان هستند، راحت میکند.
خاک خوب، آبیاری خوب و زهکش خوب، گیاهانی شاد!