صحنههای فیلم های علمی تخیلی را مجسم کنید! گیاهان غول پیکر و وحشتناکی که آدم خوار هستند! اگر دوست دارید نوع کم آزار تر و حشره خوار این گیاهان را داشته باشید از ونوس حشره خوار غافل نشوید!
ونوس حشره خوار یکی از جذاب ترین گیاهان اطراف ماست! در این متن به شما همه چیز را راجع به این گیاه عجیب و غریب میآموزیم، نگهداری ونوس، تغذیه، پرورش ونوس درون خانه، حقایقی درباره ونوس حشره خوار و … .
– ونوس حشره خوار در کجا میروید؟
به جای این افسانه قدیمی که گیاه ونوس از یک سیاره دیگر آمده بهتر است بدانید که ونوس، با نام علمی دایانیا ماسی پیولا، بومی منطقه بوگی در کوستال نورث و جنوب کارولینا است. آنها در خاکی مرطوب و اسیدی و کاملا در معرض نور مستقیم خورشید رشد میکنند اما فقط در بعضی مناطق در زمستانها بیرون از خانه دوام میآورند ولی در مناطقی با زمستانهای سرد باید درون خانه آورده شوند.
– پرورش ونوس حشره خوار
ونوس در خاکی اسیدی و با زهکشی خوب و بدون مواد غذایی رشد میکند. پس از کاشت آن در خاک گلدانهای معمولی اجتناب کنید. ترکیبی از یک قسمت شن و دو قسمت پیت خزه اسفاگنوم بهترین زهکشی و رطوبتی را که ونوس برای رشد نیاز دارد در اختیارش میگذارد. هیچ وقت خاک ونوس را سنگین نکنید و هرگز به گیاه کود ندهید.
ونوس حشره خوار بهترین رشد را در نور مستقیم آفتاب دارد اما سایه را هم تا حدودی تحمل میکند. از قرار دادن گیاه در آفتاب مستقیم در فصل تابستان پرهیز کنید به خصوص اگر ونوستان را در ظروف شیشهای تراریوم کاشته اید. چون آفتاب شدید میتواند گیاهان، به خصوص گیاهان تراریومی را، بسوزاند. اگر میخواهید ونوس را در زیر نور مصنوعی پرورش دهید، گیاه را ۱۰ تا ۱۸ سانتی متر از چراغ فلورسنت دور نگه دارید.
اگر سطح داخلی برگهای ونوستان صورتی نیست یا اگر گیاهتان برگ هایی دراز و دوکی شکل تولید کرده، این ها نشانه نرسیدن نور کافی به گیاه است.
برای شادابی بیشتر ونوستان هوا و خاک را مرطوب نگه دارید اما حواستان باشد که خاک همیشه خیس نباشد. ونوس را در گلدانی با زهکشی خوب قرار دهید. اگر ونوستان را در ظرف تراریوم کاشته اید برای زهکشی بهتر ابتدا در زیر خاک مقداری سنگ ریزه بریزید. گردش هوای خوب هم برای این گیاه بسیار ضروری است. برای آبیاری ونوستان از آب باران یا آب مقطر استفاده کنید تا گیاه آسیب نبیند. چون آب شهری اغلب خاصیت قلیایی دارد و یا محتوی مقدار زیادی مواد معدنی است.
– تغذیه ونوس حشره خوار
ونوس حشره خوار چه میخورد؟ اسمش به خوبی به این سوال پاسخ میدهد! ونوس حشره خوار حشرات کوچک را میخورد. طعمه باید در زمان شکار زنده باشد. گیاه حشرات مرده را نمیخورد. حشره باید درون تله ونوس (تله دهان مانند) حرکت کند وگرنه گیاه نمیتواند حشره را مصرف و هضم کند! حشره باید به قدر کافی کوچک باشد تا به راحتی درون تله و دهان ونوس جا شود و ونوس بتواند تله را محکم ببندد تا باکتریها به آن وارد نشوند. اگر ونوس را درون یک تراریوم در بسته کاشته اید، آسان ترین روش برای غذا دادن به آن انداختن یک حشره کوچک درون ظرف تراریوم است. در نهایت حشره به درون تله ونوس میافتد و توسط گیاه خورده میشود!
اگرچه گیاهان حشره خوار، گوشت خوار هستند اما میتوانند تا مدت ها، یک یا دو ماه، هم بدون طعمه و غذا زنده بمانند. اگر آنها را در بیرون از خانه کاشته اید، خودشان به اندازه کافی غذا برای خوردن پیدا میکنند. اما اگر در درون خانه کاشته شدهاند مجبور میشوید هر از گاهی خودتان به آنها غذا دهید!
– زمستان گذرانی ونوس حشره خوار
ونوس هم مانند خیلی از گیاهان به یک دوره زمستان گذرانی نیاز دارد. در طول زمستان گذرانی به نظر میآید که آنها مرده اند چون برگ ها خشک میشوند و میریزند اما در واقع فقط دارند استراحت میکنند. اگر گیاهتان را در تراریوم کاشته اید اجازه ندهید که دچار یخ زدگی شود چرا که هم امکان مرگ گیاه و هم امکان شکستن شیشه تراریوم وجود دارد.
– گونه های ونوس حشره خوار
گیاه شناسان هنوز هم مشغول کار کردن روی شناسایی گونه های مختلف ونوس حشره خوار هستند و تا کنون تنها تعدادی از آنها را کشف کرده اند مثل: آکای ریو (Akai Ryu ) که تلههایی بزرگ و به رنگ قرمز – خرمایی دارد.
با نگهداری از این ونوسهای عجیب وتخیلی دیگر نگران مزاحمت حشرات نباشید!