تصویر جنگ
در گذشته دیوارنویسی در افغانستان ساده و معمولاً تک رنگی بود. مثل این سرباز مجاهدین که روی دیوار نقاشی می کند تا وضعیت جنگ با روس ها را به نمایش بگذارد.
دیوارنویسی باقی مانده از گذشته
این سرباز ناتو در شهرستان گرمسیر استان هلمند از مقابل دیوارنوشته باقی مانده از گذشته می گذرند.
تبلیغات انتخاباتی
در افغانستان نامزدهای انتخابات نیز از گرافیتی و دیوارنویسی برای تبلیغات انتخاباتیشان استفاده می کنند. در جریان مبارزات انتخاباتی در و دیوار شهر پر میشود از شعارهای تبلیغاتی. این شعارها معمولا بعد از انتخابات نیز پاک نمی شوند و همانجا باقی می مانند.
راه ساده برای تبلیغات
همچنان برخی نهادهای آموزشی و گروه های سیاسی نیز تبلیغات و پیام های خود را از این طریق به مردم میرسانند. در حالی که برای این گونه تبلیغات باید ازشهرداری اجازه گرفت.
آزادی
برخی از جوانان هنرمند افغان خواستههای امروز خود را اینگونه طلب میکنند.
حقوق زنان
شعار ساده است: «به آزار زنان پایان دهید!» گرچه شاید محقق شدن این شعار زمان زیادی نیاز داشته باشد.
طالبان و دیوارنویسی
طالبان نیز از گرافیتی یا دیوارنویسی استفاده می کردند. در آن زمان این گروه برای پیش بردن اهداف خود از نوشتن روی دیوارهای شهر، وسایل نقلیهشان و هر جای دیگری که می توانستند استفاده می کردند.
گرافیتیهای طالبان
گرافیتی نیروهای طالبان در مخفیگاهشان در استان هلمند افغانستان
یادگاری طالبان
سرباز آمریکایی در خانهای که از دست طالبان در شهرستان ارغنداب استان قندهار گرفته شده است. "آغا گل" نوشته شده در این دیوار، شاید یادگاری یک عضو گروه طالبان در این خانه مورد استفادهشان باشد.
گرافیتی آمریکایی
گرافیتی نیروهای آمریکایی در مقر نظامی آنها در استان هلمند
بیزاری از جنگ و خشونت
خشونت، جنگ و محدودیت های اجتماعی برای زنان از موضوعات گرافیتی امروزی در کابل است.
مبارزه با خشونت علیه زنان
حالا گروههایی از جوانان با رنگ و ابزار جدید، طرح های تازهای از گرافیتی را ارائه میکنند. همانند شمسیه حسینی که در کابل برای مبارزه با خشونت علیه زنان نقاشی میکند.
هنر علیه خشونت
جوانان افغان تلاش میکنند که سالهای جنگ و خونریزی را اینگونه فراموش کنند. گرچه این کشور همچنان از خشونت و ترور نیروهای طالبان رنج میبرد.
طالبانکسی
گروهی که خود را “طالبانکسی” می نامند با کمک "موسسه اسکیتستان" که موسسهای آمریکایی برای اموزش اسکیت به کودکان افغان تاسیس شده است، بر روی دیوارهای شهر کابل گرافیتیهای ضد جنگ را نقش زدهاند.
هزینه جنگ
سایت "ایران گرافیتی" که این عکسها را منتشر کرده مینویسد که این گرافیتی ها با نشانههایی همچون تانک، هلی کوپتر، مردم در حال فرار، گل خشخاش و سربازهایی که تیربار به دست دارند شکل گرفته اند. "هزینه جنگ" عبارتی است که این گروه با اجرا بروی دیوارها، سعی در جلب توجه بینندگان به موضوع جنگ و خسارت های مالی و انسانی آن دارد.
ممنوع در برخی کشورها
در بعضی کشورها مثل آلمان نوشتن و نقاشی کردن بر دیوارها ممنوع است. اما با این وجود روی بسیاری از دیوارها میتوان گرافیتیها را دید. مخصوصا در ایستگاه قطارها و حتی روی واگنهای حمل مسافر و بار. این موضوع باعث شده است که راه آهن این کشور برای جلوگیری از این کار در ایستگاههای قطار دوربینهای نظارتی بیشتری نصب کند.
منبع: DW.DE