آکمه آ نام این گیاه عجیب و آشناست که در بسیاری از خانهها جای خود را خوب باز کرده! برگهای نقش و نگار دار و گلهای غیر معمولش ظاهری جالب به اتاقتان خواهد داد!
جالب است که بدانید این گیاه از خانواده آناناس است! البته به برگهایش میآید و خیلی غیرقابل باور نیست!
آکمه آ برومیاسه احتمالا معمول ترین برومیاسهای است که در گلفروشیها وجود دارد. این گیاه باوقار برگهایی گسترده، سبز و نواری شکل دارد، که در بعضی موارد انگار پودر پاشی شده اند. برگها تیغهای خمیدهای دارند که در صورت برخورد با دست دردناک خواهند بود، پس مراقب باشید!
اگر چه که گیاه، خود به تنهایی بسیار زیبا است، اما برگچههای گل، خیره کنندهاش میکنند! این برگچهها که معمولا صورتی رنگ هستند در بالای گیاه ظاهر میشوند و به تاجی میلهای میمانند. بعدا گلهای بنفشی روی این تاج ظاهر میشود. این گلهای زیبا تا ۱ ماه خانهتان را زینت میبخشند.
شرایط رشد
– نور
گیاه به مکانی با نور غیر مستقیم و حتی اندکی سایه نیاز دارد. پس به درد کسانی میخورد که میخواهند در خانه تاریکشان گیاهی رنگارنگ داشته باشند. هرگز گیاه را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید. آکمه آ میتواند به تدریج به شرایط نوری روشن تر هم عادت کند.
– آبیاری
این گیاه در کل به خشکی مقاوم است و کم آبی را به آبیاری بیش از حد ترجیح میدهد. پس اجازه دهید خاک آکمه آ در بین دو آبیاری کاملا خشک شود، سپس آبیاری مجدد را انجام دهید. بهتر است که همواره مقداری آب در حفره میانی گیاه وجود داشته باشد. این حفره را با آب مقطر پر کنید و هر چند وقت یک بار آب کهنه داخل آن را با آب تازه عوض کنید تا از بیمار شدن آکمه آ جلوگیری کنید.
– دما
این گیاه در تابستان دمای ۲۱ تا ۳۰ درجه و در زمستان تا ۱۸ درجه را تحمل میکند اما تحمل هوای خیلی سرد را ندارد.
– خاک
آکمه آ به خاکی سبک با زهکشی خوب نیاز دارد. البته نسبت به هرنوع خاکی مقاوم است.
– کود دهی
در طول فصل رشد، آکمه آ را با استفاده از کودهای مایعی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند کود دهی کنید. گیاه نیاز به کود دهی زیادی ندارد پس آن را به دفعات کم انجام دهید.
تکثیر
زمانی که عمر گل آکمه آ تمام شد و ساختار گل شروع به خشک شدن کرد، آن را از پایه بچینید و از گیاه جدا کنید. بعد از این مرحله گیاه مادر شروع به تولید گیاهچه میکند. بعد از اینکه گیاهچهها اندکی رشد کردند، میتوان آنها را با احتیاط از گیاه مادر جدا کرد و به عنوان گیاهی مستقل در گلدان کوچکی با خاک تازه کاشت. گیاهچهها را بعد از کاشت در محیطی نسبتا گرم قرار دهید. چون سیستم ریشهای گیاهجهها در این زمان کوچک و ضعیف است، مواظب باشید که واژگون نشوند و از درون خاک بیرون نیایند.
البته میتوانید گیاهچهها را به همان صورت در کنار گیاه مادر نگه دارید تا دستهای از آنها دور گیاه اصلی را بگیرد!
بهترین زمان برای جدا کردن گیاهچهها از گیاه مادر بهار یا اوایل تابستان است.
تعویض گلدان
آکمه آ های بالغ نیاز به تعویض گلدان ندارند. گلدان آکمه آ را تا زمانی که کوچک است عوض کنید و بعد از رشد مجدد، آن را در گلدان بزرگ تری بکارید و وقتی گیاه به گل رفت، تعویض گلدان را متوقف کنید. بعد از بلوغ، گیاه شروع به تولید گیاهچه میکند، با جدا کردن گیاهچهها از گیاه مادر و کاشت آنها در گلدانی جداگانه، فضا و انرژی برای رشد گیاهچههای جدید ایجاد میشود.
گیاه آکمه آ بالغ، گیاهی سنگین است پس مواظب باشید که آکمه آ گلدانش را واژگون نکند. به همین منظور، گلدانی سنگین برای گیاه تهیه کنید.