چن در مصاحبه خود با رویترز میگوید: «هنگامی بتوانیم این شرکت را بار دیگر به وضعیت سودده برگردانیم، من هرکاری انجام میدهم تا هیچگاه دوباره پول از دست ندهیم. و این چیزی است که بدون شک باید روی آن متمرکز شویم.»
این مدیر ۵۹ ساله در هنگ کنگ متولد شده و شهرتش را مدیون شرکت Sybase است. یک موسسه تولید نرم افزار پایگاه داده در حال ورشکستگی که به دست چن نجات یافته و یک دهه بعد (سال ۲۰۱۰) آن را ۵.۸ میلیون دلار به SAP فروختند.
چن میگوید: «اگر نگاهی به سابقه من در Sybase بیندازید، میبینید که برای ۶۰ فصل متوالی پول درآوردیم. حتی زمانی که حباب داتکام ترکید، ما هنوز سودده بودیم. من این فلسفه کاری را دوست دارم» البته وی تصور میکند که وضعیت بلک بری از این هم بدتر است.
یک سال پیش بلکبری پیشتاز صنعت اسمارتفون در میانه یک بازسازماندهی دردناک گیر کرده و با تمام تلاش به دنیال یافتن یک خواستگار بود. و البته سعی می کردند تا ذهن مطبوعات را از موضوعاتی چون «گرداب مرگ بلکبری» منحرف کنند..
یک سال پس از آنکه چن عنوان مدیرعاملی را کسب کرد، بلکبری توانست تا حدی غرور از دست رفتهاش را باز یابد و سود قابل قبولی کسب کند. چن هم تصاحب و خرید شرکتهای کوچک و سرمایه گذاری برای توسعه شرکت را آغاز کرد.
به گفته پریم وتسا از شرکت هولدینگ تجاری فایرفاکس که از سهارمداران عمده بلکبری محسوب میشود: «او برای قاپیدن چاقوی در حال سقوط پا پیش گذارد و بلکبری را هنگامی که بیش از یک میلیارد دلار از دست داده بود، نجات داد. او به بلکبری آمد، بسیار سریع ثبات لازم را ایجاد کرد و سریعا نقشه راه برای رسیدن به نقطه صافی (یر به یر) را آماده کرد.»
آیا بلکبری نجات خواهد یافت یا چن هم یک مسکن موقت است؟ زمان این موضوع را مشخص خواهد کرد.
عباس واحدی