دولت انگلستان روز شنبه اعلام کرد که آرشیوی از ۴۱ میلیون وصیت نامه ثبت شده در انگلستان و ولز که تاریخ برخی از آنها به سال ۱۸۵۸ میرسد را به صورت دیجیتال درآورده و مردم میتوانند وصیت نامه افراد خانوادهشان را در آن بیابند.
در میان این وصیت نامهها، وصیت نامه وینستون چرچیل نخست وزیر سابق انگلیس، جان مِینارد کِینز اقتصاددان که وصیت کرده بود تا تمامی دست نوشتههای منتشر نشده اش از بین بروند و وصیت نامه الن تورینگ، کدشکن نابغه بریتانیایی به چشم میخورند. تورینگ که بر اثر مسمویت با سیانید در سال ۱۹۵۴ درگذشت و داستان زندگی او در فیلم «بازی ساختگی»(The Imitation Game) به تازگی اقتباس و اکران شده، وصیت نامه مختصری بر جای گذاشته و اموالش را به مساوات بین همکاران و مادرش قسمت کرده بود.
در میان دیگر وصیت نامهها، وصیت نامه چارلز دیکنز نویسنده مشهور دیده میشود که درخواست کرده بود تا هیچ یادگاری از او بر جای نماند: «یادگاریهای به جا مانده از من برای کشورم آثار منتشر شدهام خواهند بود." دیکنز در زمان مرگش ۸۰۰۰۰ پوند، معادل با بیش از ۷ میلیون پوند امروزی بر جای گذاشت. اِی.اِی. میلن خالق وینی پو نیز که در سال ۱۹۵۶ درگذشت، در وصیت نامه خود قسمتی درآمدهای آینده و حقوق کپی رایت آثارش را به کلابی در لندن واگذار کرده است.
مردم حالا میتوانند این دیتابیس را برای پیدا کردن اطلاعات بیشتر در مورد افراد خانوادهشان یا آخرین آرزوها و درخواستهای افراد مشهور و تأثیر گذار یک قرن گذشته جستجو کنند.
دیجیتالی کردن وصیت نامههای مردم انگلستان، در پی اقدام این کشور در سال گذشته برای دیجیتالی کردن وصیتنامه آرشیو سربازان این کشور از سال ۱۸۵۰ تا ۱۹۸۶ صورت گرفته است.
پریا پورمند