دری قدیمی و به درد نخور دارید که می خواهید آن را دور بیاندازید؟ دست نگه دارید! درتان میتواند به یک میز چایخوری زیبا و شیک تبدیل شود!
اگر درتان رنگ و رو رفته است، حتی بهتر! این به کار ظاهری خاص تر به میزتان میدهد. با این خلاقیت بینظیر، هم دکوری عالی برای اتاق نشیمنتان درست کرده اید و هم در بودجهتان صرفه جویی کرده اید.
به چه وسیالی نیاز داریم؟
– یک در قدیمی
– عینک کار (عینک محافظ)
– ماسک دهان و بینی
– اره برقی
– متر نواری
– خط کش
– مداد
– چسب چوب
– گیره
– گونیا
– دریل (انتخابی)
– چند عدد پیچ (انتخابی)
– سمباده
– پارچه کتانی
دست به کار شویم!
مرحله اول – یک در قدیمی انتخاب کنید
یک در قدیمی از نجاریها، خانه خودتان و یا سمساریها تهیه کنید. دری انتخاب کنید که روح داشته باشد! مثلا تکههایی از رنگ آن کنده شده باشد و چوب آن دیده شود. به این نکته هم توجه کنید که درتان باید مغزی پر داشته باشد و درونش خالی نباشد تا قدرت و دوام میز بیشتر شود.
مرحله دوم – اندازه بگیرید و علامت بزنید
قبل از اینکه در را ببرید، باید تصمیم بگیرید میزتان را به چه سایزی میخواهید و دوست دارید کدام طرف در روی میز و کدامها به عنوان پایه باشند. با استفاده از متر نواری در را اندازه بگیرید و روی آن را به بلندایی که میخواهید، با مداد، علامت بزنید. با استفاده از خط کش، خطهایی صاف بر روی در بکشید تا آن را کج نبرید.
فکر بدی نیست که وسط در را به عنوان روی میز انتخاب کنید و دو کنار دیگر آن را (بالا و پایین در را) به عنوان دو پایه آن در نظر بگیرید.
نکته: ارتفاع میزتان هم مهم است، پس حواستان باشد سطح رویی را آنقدر بلند در نظر نگیرید که دیگر چیزی برای پایهها باقی نماند. ارتفاع استاندارد میز چایخوری (قهوه خوری) در حدود ۴۰ تا ۴۵ است.
مرحله سوم – در را ببرید
بعد از اینکه اندازهها را مشخص کردید میتوانید در را برای بریده شدن نزد یکی از نجاریها یا ابزار فروشی های محلتان ببرید. اگر در خانه اره برقی ندارید و یا اصلا کار با آن را بلد نیستید، فکر خوبی است که خودتان در را نبرید.
اگر میخواهید خودتان در را ببرید، ابتدا عینک محافظ و ماسک دهان و بینی تان را بپوشید و سپس به آرامی و با دقت تمام در را از روی محلهایی که با مداد خط کشیده اید ببرید. برشها را صاف و مرتب انجام دهید. به این صورت سطح میز و پایهها را درآورید. برای بریدن میز، از اره گرد هم میتوانید استفاده کنید اما باید این کار را با دقت انجام دهید تا برشها صاف درآیند.
مرحله چهارم – پایههای میز را چسب بزنید
بر دو گوشه سطح پشتی صفحه چوب رویی میز (یعنی همان جایی که قرار است پایهها به صفحه رویی وصل شوند)، نواری از چسب بزنید. مقدار زیادی چسب بزنید تا پایهها به خوبی به میز بچسبند و محکم در جای خود بایستند. حالا پایهها را روی این قسمت قرار دهید و بچسبانید. مطمئن شوید که چسب اضافی را از اطراف پایه پاک میکنید تا چیزی از آن دیده نشود. حالا با استفاده از یک گونیا، چک کنید تا مطمئن شوید پایهها صاف هستند و کج نشده اند و با سطح رویی زاویه ۹۰ درجه دارند. وقتی از صاف بودن آنها مطمئن شدید، گیرهها را به پایه وصل کنید، به این صورت پایه ها تا زمانی که چسب کاملا خشک شود در جای خود قرار میگیرند، کج نمیشوند و به خوبی به سطح رویی میز میچسبند. اجازه دهید پایهها تمام شب بمانند و خوب خشک شوند.
مرحله پنجم – ساپورت بیشتری اضافه کنید
من بعد از اینکه پایهها خوب به سطح چسبیدند، از یک تکه چوب استفاده کردم و آن را در بین زاویه ۹۰ درجه بین سطح رویی میز و پایه چسباندم تا پایه های میز محکم تر شوند و استحکام بیشتری داشته باشند. اگر این تکه چوب را از خود در جدا کنید تا ظاهرش به میز بیاید، بهتر است. بعد از اینکه این تکه چوب را در محل مورد نظر گذاشتید و به آن چسب زدید، آن را با استفاده از گیره به میز خوب محکم کنید تا خشک شود.
ممکن است شما بخواهید به جای این کار، میز را به وسیله دریل به پایه پیچ کنید تا استحکامی باز هم بیشتر داشته باشید. اگر تصمیم به دریل کردن گرفته اید، بهتر است از یک گوشه فلزی برای این کار استفاده کنید. یک سمت گوشه را به سطح رویی و سمت دیگرا را به پایه پیچ کنید. میزتان دیگر آخ هم نمیگوید! به علاوه این گوشههای فلزی در زیر کار هستند و دیده نمیشوند.
مرحله ششم – و در آخر
ماسک دهان و بینی را بزیند و با استفاده از سمباده هر گونه گوشه تیزی را بر روی میز ازبین ببرید. با این کار هم میزتان لبه تیز و خطر ناکی ندارد و هم با کندن رنگ از روی آن ظاهر آنتیک تری میگیرد! بعد از تمام شدن سمباده کشی میز را با دستمالی مرطوب تمیز کنید. حتی میتواندی روی آن روغن جلا هم بزنید. اینها دیگر به سلیقه خودتان است، خلاقیت به خرج دهید!
میز آنتیکتان را در جلوی یک مبل راحتی قرار دهید، رویش گلدانی با گیاهی سبز بگذارید و از یک لیوان چای دلچسب لذت ببرید!