میانردهای شیک ویژه جوانها با قیمت مناسب و امکاناتی فراتر از استانداردهای یک تلفن هوشمند میانرده
در میان بررسیهای مختلفی که فوتوفن از تلفنهای هوشمند پرچمدار و حتی میانرده موجود در بازار ایران انجام داده است، Honor 7X (آنر ۷ ایکس) از آن مدلهایی است که در رده قیمتی متوسط حدود ۱٫۲۰۰٫۰۰۰ تومان با گارانتی امکانات فوقالعاده خوبی دارد و تعداد مدلهایی که از آن سرتر هستند انگشتشمار است.
در واقع، میتوان گفت به سختی میتوان تلفن هوشمندی را در بازار امروز پیدا کرد که این همه قابلیتهای برجسته و ممتاز را با چنین قیمت مقرون به صرفهای در خود گنجانده باشد. آنر ۷ ایکس هم سبک شیک و مدرنی دارد و هم با لنز دوگانه و حاشیه اندک نمایشگرش دل مشتریانی که به دنبال یک میانرده در سطح تلفن هوشمند هستند را در یک چشم بر هم زدن میرباید؛ به این میگویند یک انتخاب عالی و عقلانی! با این قیمت نمیتوانید تلفن همراهی را در بازار پیدا کنید که نمایشگر تمامصفحه داشته و در ابعاد یک فبلت باشد.
قبل از این که به بررسی دقیق آنر ۷ ایکس بپردازیم، خوب است بدانید که قضاوت در مورد یک محصول جدید هر چند جالب و هیجانانگیز است اما یکی از سختترین کارها به شمار میرود زیرا شما باید با توجه به تجربهای که از کار با تلفنهای هوشمند گوناگون به دست آوردهاید و در نظر گرفتن فاکتورها و ملاکهای گوناگون نتیجهای را به دست آورید که خیلی از مردم با تکیه بر آن و اعتماد به دیدگاه کارشناسانه شما دست به انتخاب میزنند.
البته، این را هم اضافه کنیم که این بار در مورد بررسی آنر ۷ ایکس قضیه کمی دشوارتر میشود زیرا بازار موبایل از تلفنهای هوشمند میانرده با امکانات پیشرفته اشباع شده است و باید دقت بیشتری به خرج داد تا شما در نهایت بتوانید به این نتیجه برسید که آیا وقتش رسیده با تلفن هوشمند قبلی خود خداحافظی کنید و یک همراه جدید از برند آنر را به عنوان همراه همیشگی خود برگزینید یا نه!
آنر ۷ ایکس با این که یک تلفن هوشمند میان رده با قیمتی کمی بیش از یک میلیون تومان است اما توانست از پس آزمونهای ما به خوبی برآید و آنها را با موفقیت پشت سر بگذارد. با اطمینان میتوانیم بگوییم که این محصول جدید خانواده آنر که به تازگی وارد بازار ایران شده است از تلفنهای پیشرفته سامسونگ و گوگل خیلی قیمت معقولانهتری دارد اما از نظر قابلیتهای سختافزاری و نرمافزاری بیشباهت به آنها نیست. چیزی که بیش از همه در مورد آنر ۷ ایکس شما را به خود جذب میکندکیفیت بالا و تجربه کاربری خیلی خوبی است که در همان لحظات اول دل شما را میبرد. شک نداشته باشید که هر چه بیشتر با این محصول شیک و خوشدست کار کنید، بیشتر عاشقش میشوید؛ مخصوصاً کاربران جوانی که از تلفن هوشمند خود علاوه بر امکانات عالی، حس مرغوبیت و باکلاس بودن هم انتظار دارند.
حالا، از ذکر محاسن آنر ۷ ایکس کم میکنیم و به بررسی موشکافانه آن توسط تیم فوتوفن میپردازیم. با ما همراه باشید.
طراحی
با اولین نگاهی که به ظاهر و بدنه آنر ۷ ایکس میاندازیم ممکن است خیلی خوب و کاربردی به نظر برسد اما نه آن قدر که کاملاً بیرقیب و یکهتاز میدان باشد. با همه اینها، شک نداشته باشید که نسبت صفحهنمایش به بدنه۸۲٫۹% قطعاً زیبایی آن را چندبرابر میکند. شاید آنر ۷ ایکس به زیبایی سامسونگ گلکسی اس ۷ یا آیفون ایکس نباشد ولی به عنوان تلفن هوشمند میانردهای که در سال ۲۰۱۷ معرفی شده به راحتی قادر است از گوگل پیکسل ۲ ایکس ال با نسبت ۷۶٫۴% برای صفحه نمایش به بدنه پیشی بگیرد.
صفحه نمایش آنر ۷ ایکس مربع شکل است و بر خلاف سایر رقبا لبههای تیزی دارد. همین امر موجب میشود کمی موجبات دلخوری کاربران را فراهم کند و برخی هم امتیاز پایینتری به طراحی این گوشی بدهند. اما خب، باید این را هم در نظر بگیریم که آن قدرها هم که برخی از مشتریان مشکلپسند فکر میکنند آزاردهنده نیست. آنر ۷ ایکس در رنگهای مشکی، آبی و طلایی در بازار ایران عرضه شده است. در مورد قاب این گوشی هم باید بگوییم که قسمت رنگی قاب از لبههای به سرتاسر پشت گوشی کشیده شده است و به آن ظاهری باریک و مینیمال میدهد که جلوه زیبای آن را بیشتر به رخ میکشد. پرداخت مات روی قاب و بدنه فلزی از آنر ۷ ایکس یک گوشی پیشرفته و فوقالعاده مرغوب میسازد که گرفتنش در دست حس جوانپسند خیلی خوبی دارد. نکته مثبت دیگری که شاید خیلی از کاربران از آن استقبال میکنند این است که اثر انگشت شما روی بدنه گوشی باقی نمیماند؛ قابلیتی که مدتهاست در تلفنی همراهی دیده نشده است. لبههای گرد و بدنه فلزی سنگینوزن حس شیک بودن خاصی به کاربر در زمان نگه داشتن در دست میدهد.
در جلوی گوشی هیچ کلید فیزیکی به چشم نمیخورد و لنزها نیز در پشت گوشی کمی برجستگی دارد. اگر بخواهیم در یک کلام طراحی آنر ۷ ایکس را توصیف کنیم باید بگوییم که “نه خیلی شاهکار و نه خیلی فاجعه” است. اما از این نظر که طراحی آن مطابق با استانداردهای مدرن سال ۲۰۱۷ است و نمایشگر بزرگ تمامصفحه و چشمگیری دارد میتوان آن را ایکس را بدون شک جزو برترین گوشیهای میانرده موجود در بازار از نظر طراحی دانست.
صفحه نمایش
حالا نوبت به آن رسیده که فوتوفن نگاهی به خود صفحه نمایش بیاندازد که برای خیلی از کاربران ایرانی از ملاکهای مهم برای خرید است. صفحه نمایش آنر ۷ ایکس از نوع LCD با وضوح ۱۰۸۰ پیکسل است که ابعاد ۵٫۹۳ اینچ تمام روی گوشی را پر میکند. اگر به دنبال تلفن هوشمندی میگردید که پیکسلهایش به گونهای چیده شده باشند که واضحترین و زیباترین تصویر را در معرض دیدگان شما بگذارند، شاید نتوانید خیلی روی این محصول حساب کنید. اگر چه، با تمام اینها وضوح تصاویر خوب و قابل قبول است.
یکی از دلایلی که ما دلمان میخواست آنر ۷ ایکس پیکسلهای بیشتری داشته باشد استفاده بهتر از این محصول در ابعاد بزرگ فبلت است. رنگها در این صفحه نمایش خوب دیده میشوند و با این که عالی نیست اما برای لذت بردن از انواع رسانه، عملکرد قابل قبولی دارد.
صدا و امکانات
صدایی که از آنر ۷ ایکس منتشر میشود خیلی خوب و رضایتبخش است و زمانی که کیفیت صدا با هدفون بررسی و آزمایش شد نتایج خوبی به دست آمد زیرا این روزها بیشتر مردم را در حالی میبینیم که مشغول گوش دادن به موسیقی با هدفون هستند. در قسمت پایین گوشی تنها یک بلندگو وجود دارد و متأسفانه وقتی در حال بازی با موبایل هستیم در صورتی که انگشت ما روی آن قرار گیرد پخش صدا با مشکل مواجه خواهد شد اما با این حال هنوز هم صدا آن قدر بلند است که بتوان به راحتی در زمان طبخ غذا در آشپزخانه ویدئوهای یوتیوب را به راحتی تماشا کرد. با این که کیفیت تماس خوب به نظر میرسد و صدا به وضوح به مخاطب میرسد اما اگر در محیط آرام و بیصدا باشیم صدا را با کیفیت خیلی بالاتری خواهیم شنید. از نظر آنتندهی نیز میتوان به آنر ۷ ایکس نمره خوبی داد زیرا در زمانی که ما آن را بررسی میکردیم نه تماسی قطع شد و نه با افت سیگنال رو به رو شدیم.
باتری
نمیتوان باتری ۳۳۴۰ میلیآمپر در آنر ۷ ایکس را خیلی قدرتمند دانست اما با کمی بهینهسازی میتوان تفاوت بسیار زیادی ایجاد کرد و بیشترین بهره را برد. خوشبختانه، به شما کاربرانی که قصد خرید این گوشی را دارید باید بگوییم که خیالتان راحت باشد؛ آنر ۷ ایکس از این بخش سربلند بیرون آمده است و اگر از کاربران پر مصرفی باشید، حتماً میتوانید یک روز کامل به راحتی با آن کار کنید.
وقتی فوتوفن در حال بررسی این تلفن هوشمند بود تماشای ویدئوهای یوتیوب، مسیریابی با نقشه گوگل، تماس گرفتن و عکاسی از جمله آزمایشاتی بودند که برای دوام باتری آن انجام شد. با وجود تمام اینها، به ندرت ممکن است پیش بیاید که کسی این قدر زیاد با یک تلفن هوشمند سر و کار داشته باشد. خوب است این نکته را هم خاطر نشان کنیم که در بررسیهای ما، حدود ۵ ساعت و ۳۱ دقیقه نمایشگر روشن بود. شاید ما در آزمایشات خود کمی روغن داغش را زیاد کرده باشیم اما خب، با یک نگاه اجمالی به این اعداد و ارقام و نحوه استفاده از گوشی میتوان کاملاً به این امر پی برد که در نهایت میزان و چگونگی کار شما با تلفن هوشمندتان عامل مهم و تعیینکننده در میزان مصرف باتری خواهد بود.
یکی از امتیازات منفی و البته عاملی که منجر به پایین بودن قیمت آنر ۷ ایکس میشود این است که شرکت برند آنر برای محصول جدیدش از پورت میکرو یو.اس.بی برای شارژ کردن بهره برده است. این تصمیم آنر ممکن است برخی از مشتریان را از خرید منصرف کند زیرا سرعت انتقال اطلاعات و شارژ کردن با این پورت تا حدودی کمتر خواهد بود. با این وجود، وقتی یک ساعت متمادی تلفن هوشمند شما در شارژ باشد، حدود ۵۴ درصد به ظرفیت باتری اضافه میشود. فکر میکنیم قطعاً همین میزان شارژ برای یک تلفن هوشمند میانرده خیلی خوب و حتی نجاتبخش است!
دوربین
یکی دیگر از جاهایی که میتوانید پی به قیمت مناسب و مقرون به صرفه این تلفن هوشمند میانرده ببرید همان وقتی است که کار با دوربین را آغاز میکنید. با این که آنر ۷ ایکس آن قدرها هم حریف شکستخوردهای در این میدان شمرده نمیشود اما باز هم انتظارات ما از این گوشی کمی بیشتر بود. در ذکر مزایای این دوربین باید بگوییم که آنر ۷ ایکس مثل بیشتر تلفنهای هوشمند پرچمدار این روزها لنز دوگانه دارد. دوربین اصلی ۱۶ مگاپیکسل است و با یک لنز ۲ مگاپیکسل دیگر پشتیبانی میشود. هدف از تعبیه لنز دوم این است که حالت افقی یا پرتره در عکاسی را که از افکت بوکه مصنوعی استفاده میکند فعال نماید. نکته جالب این است که دوربین سلفی ۸ مگاپیکسل در جلو نیز با وجود برخورداری از یک لنز همین افکت را دارد. منتها، این کار را ترفندهای نرمافزاری در دوربین جلو انجام میدهند که واقعاً شگفتانگیز است. در مجموع، تفاوت چندانی بین تصاویری که با این افکت در دوربین پشت و جلو ثبت میشود وجود ندارد.
به کار بردن افکت بوکه مصنوعی به این معنی است که تصاویر پسزمینه محو یا مات میشوند و سوژه اصلی ما در فوکوس قرار خواهد گرفت. این افکت وقتی خوب است که کارش را به درستی انجام دهد اما متأسفانه این بار آنر ۷ ایکس نمیتواند از عهده آن به خوبی بربیاید؛ مثلاً گاهی اوقات ممکن است آیتمی اشتباهاً محو شود و گاهی نیز جایی که لازم است اصلاً محو نشود. وقتی ما برای اولین بار خواستیم از افکت بوکه استفاده کنیم، دوربین پشت واکنشی نشان نداد اما مدتی بعد توانستیم با آن کار کنیم. شاید این موضوع ربطی به فناوری یادگیری ماشینی سریع داشته باشد…! این را بابت مزاح گفتیم. جدی نگیرید!
گهگاه، افکت عمق بخشیدن به سوژهها تصاویر زیبایی ایجاد میکند که آن قدر شگفتانگیز هستند که گویا با یک دوربین خیلی گرانقیمت DSLR ثبت شدهاند. اما این یک استثنا است و در همه موارد صدق نمیکند. حدود ۹۰ درصد مواقع، شما افکت مورد نظر خود را با استفاده از برنامه فتوشاپ به شیوه بهتری به دست خواهید آورد. بهترین چیزی که میتوان در مورد افکت بوکه گفت این است که کار کردن با این قابلیت جالب و سرگرمکننده است. همین و بس!
در مورد کیفیت کلی دوربین، چه از نظر عکاسی و چه فیلمبرداری، قضیه کمی پیچیده میشود. در تنظیمات پیش فرض، انگار تصاویر کمبود رنگ دارند و نسبت تصاویر ۴:۳ به شکل مربعی شاید دلخواهتان نباشد. اگر بخواهید از تصاویر دلچسبتری که نسبت آنها ۱۸:۹ است لذت ببرید، لازم است اندازه مگاپیکسل لنز خود را از ۱۶ مگاپیکسل به ۱۱ مگاپیکسل کاهش دهید. به همین علت، در چنین نماهایی اغلب آن تیزی و وضوحی که باید وجود داشته باشد به چشم نمیخورد. البته، شاید در قدم اول که کار با دوربین را شروع میکنید به این نتیجه برسید که همین نواقص دوربین یکی از ملاکهای پایین آمدن قیمت آن باشد اما وقتی وارد تنظیمات میشوید و با انبوه امکانات نرمافزاری گوناگون آشنا میشوید متوجه میشوید که زود قضاوت کردهاید! وقتی اشباع تصاویر را فعال کنید، وضوح را تغییر دهید یا قابلیت HDR را روشن کنید، تفاوت را از زمین تا آسمان خواهید دید. یک حالت حرفهای یا PRO در دوربین نیز وجود دارد که در هم مورد عکاسی و هم فیلمبرداری میتوان از آن استفاده کرد. از گزینههای جالب دیگر در عکاسی حالت “نقاشی نور” یا light painting است؛ قابلیتی که میتواند چراغ ماشینها یا حرکت ستارگان را دنبال کند. اگر بخواهید به بهترین نحو از آنر ۷ ایکس استفاده کنید بهتر است بدانید دوربین این گوشی تنظیمات و فیلترهای بسیار زیادی را برای ارائه بهترین عملکرد عکاسی در اختیار شما خواهد گذاشت. خیلی از چیزهای دیگر را میتوان از برنامههای کاربردی سایر توسعهدهندگان به دست آورد تا بتوانید تا آنجا که میتوانید از کار با دوربین لذت ببرید.
فراموش نکنید که کمی باید با دوربین کار کنید تا قلقش دستتان بیاید و بدانید در چه مواقعی از چه گزینهای استفاده کنید. دست و دلبازی آنر در تنظیمات، گزینهها و فیلترهای گوناگون دوربین واقعاً قابل تحسین است. باید اضافه کنیم با این که آنر ۷ ایکس توانایی رقابت کردن با پرچمداران گران قیمت را ندارد اما تلفن ضعیفی نیست که نتوانید با آن عکسهای خیلی خوب و قابل اعتمادی بگیرید. عکاسی خوب در نور کم چیزی است که باید در آرزویش باشید و فوکوس خودکار هم میتواند بهتر و دقیقتر از چیزی که هست باشد. اما لازم به ذکر است که آنر پای خود را فراتر از استانداردهای یک تلفن هوشمند میانرده در این محصول خود گذاشته و بیشترین بهره را از سختافزار برده است؛ به طوری که واقعاً از کار با همه امکانات رضایت کامل را خواهید داشت.
عملکرد
نوبت به قدرت که میرسد، آنر ۷ ایکس با پردازنده هشت هستهای Kirin 659 ، که چهار هسته آن با ۲٫۳۶ گیگاهرتز و چهار هسته دیگرش با ۱٫۷ گیگاهرتز و واحد پردازش گرافیکی Mali T830 کار میکند، وظایفش را به خوبی انجام میدهد. این تلفن هوشمند در دو نسخه ۳۲ گیگابایت با ۳ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت با ۴ گیگابایت رم عرضه شده است که دسترسی به این نسخهها بر اساس سیاستهای اپراتورهای هر کشور با هم فرق دارد. مژده به آنهایی که نیاز به حافظه بیشتری دارند: آنر ۷ ایکس با حافظه جانبی قابل ارتقا تا ۲۵۶ گیگابایت با استفاده از کارت حافظه میکرو اس.دی به بازار آمده است.
با این مشخصات سختافزاری، عملکرد خام آنر ۷ ایکس نمیتواند با پرچمداران بزرگ رقابت کند اما با بیشتر میانردهها کم و بیش در یک سطح است و با قدرتی که دارد میتواند از پس اکثر کارهای شما بربیاید. با این محصول، هر بازی خاصی که از فروشگاه مجازی گوگل دانلود کنید قابل اجراست و رابط کاربری نیز جذابیت زیادی برای کاربران جوان دارد. این نکته را نیز متذکر شویم که هنگام اجرای بنچمارک یا پخش عناوین سه بعدی گوشی کمی گرم شد اما با وجود بدنه فلزی، آن قدرها هم قابل توجه نبود.
نرمافزار
یکی دیگر از کملطفیهای آنر در حق ۷ ایکس را میتوان در بخش نرمافزار دانست. این گوشی با اندروید ۷ نوقا اجرا میشود و رابط کاربری آن EMUI 5.1 است. در بیشتر بخشها، همه چیز مثل قبل است اما چند مورد از تغییراتی که اعمال شده تغییرات خوبی محسوب میشوند. شاید خیلی از ظاهر نوار اعلانها استقبال نکنید اما بیشک گزینههای زیاد سفارشی کردن همان چیزی است که شما از یک رابط کاربری توقع دارید و در آنر ۷ ایکس به آنها خواهید رسید. امتیاز دیگر رابط کاربری قابلیت جدید Ultra Response است که به شما کمک میکند لمسهای سریعتری داشته باشید و تجربه کشیدن صفحه به چپ و راست یا بالا و پایین کردن آن برایتان راحتتر و روانتر شود.
در مجموع، شاید این رابط کاربری خیلی باب سلیقه شما نباشد اما تجربه نرمافزاری خوبی را برای شما رقم خواهد زد. اگر چه، مطمئن باشید همه امکانات مدرن اندروید شامل چندوظیفگی و دستیار گوگل در نهایت مورد استقبال شما قرار خواهد گرفت.
کلام آخر
حالا وقت آن رسیده است که از تمامی آن چه که تا کنون بررسی کردیم به یک نتیجه برسیم و کلاه خود را قاضی میکنیم تا بتوانیم شما را در انتخاب بهتر راهنمایی نماییم:
تلفن هوشمند آنر ۷ ایکس یک گوشی تاپ و پرچمدار نیست. همان طور که قبلاً هم گفتیم قیمتش گواهی بر این ادعاست. دوربین خیلی عملکرد خارقالعاده و هیجانانگیزی ندارد اما انتظارات شما برای یک عکاسی و فیلمبرداری رضایت بخش برآورده میکند. طراحی خوب آن مورد پسند جوانترهاست اما در حد پرچمدار چشمگیر نیست. کیفیت صفحهنمایش هم بر حسب مشخصاتش در حد متوسط است اما ابعاد بزرگ و تمامصفحهاش میتواند ملاکی تعیینکننده در هنگام خرید باشد. اگر همه این نتایج بررسی را روی هم بگذاریم، به راحتی میتوانیم ادعا کنیم که آنر ۷ ایکس با این رده قیمتی مقرون به صرفه واقعاً انتخاب جالب و شگفتانگیزی است.
از حالا به بعد، ما آنر ۷ ایکس را به جوانهایی توصیه میکنیم که نمیخواهند پول زیادی بابت خرید تلفن همراه بدهند اما میخواهند شیکترین تلفن هوشمند را با بهترین تجربه کاربری ممکن در دست داشته باشند. خلاصه این که، ترکیبی از تجربه عالی، نمایشگر بزرگ تمامصفحه و قیمت مقرون به صرفه آنر ۷ ایکس در کنار کمبودهای احتمالیاش واقعاً ارزش خرید آن را بالا میبرد.