پپرومیا یکی از محبوبترین گیاهان زینتی است و گونههای متفاوتی هم دارد. برگهای خاص و خیره کننده گیاه باعث این محبوبیت زیاد شده. پپرومیا برگ چروک، پپرومیا هندوانهای و پپرومیا قاشقی از معروفترین گونههای این گیاه زیبا هستند.
پپرومیا گیاهی کوچک، آسان رشد و زیبا است. این گیاه به سرسختی دراسناها نیست و ممکن است کمی نازک نارنجی تر باشد اما شاخسار بیمانند آن همه سختیهایی که برای پرورشش متحمل خواهید شد را جبران میکند!
این گیاه تمام زیبایی که ما از یک گیاه خانگی توقع داریم را دارد. پپرومیا میتواند شرایط محیطی مختلفی را تحمل کند. ممکن است به خاطر برگهای گوشتالود بعضی گونههای پپرومیا، آن را با ساکولنتها اشتباه بگیرید اما گیاه به هیچ وجه هم خانواده ساکوانتها نیست و نیازهای بیشتری نسبت به آنها دارد.
در حقیقت پپرومیا بومی جنگل های بارانی جنوب آمریکا است. جایی که گیاه با شادابی در خاکی لومی و آفتابی فیلتر شده رشد می کند و دمای هوا هم خیلی زیاد نیست.
شرایط شد
– نور
پپرومیا در نور متعادل رشد خوبی دارد، مانند نوری که از یک پنجره شمالی یا شرقی به گیاه میرسد. این گیاه به راحتی در زیر نور فلورسنت هم قابل پرورش است. پپرومیا را در معرض نور مستقیم خورشید قرار ندهید.
– آبیاری
در فصل رشد گیاه را به طور مرتب آبیاری کنید. اگر مشاهده کردید شاخسار گیاه پژمرده شده، یعنی آبیاریتان به اندازه کافی نبوده است. دفعات آبیاری یا مقدار آن را بیشتر کنید.
– رطوبت
پپرومیا رطوبت را دوست دارد پس آن را غبار پاشی کنید. غبار پاشی را با آب بدون املاح و هم دمای محیط انجام دهید. از آب مقطر هم میتوانید استفاده کنید. برای راحت شدن کار میتوانید از زیر گلدانی حاوی سنگریزه هم استفاده کنید. به این صورت که، زیر گلدانی را پر از سنگریزه کنید و نصف ارتفاع سنگ ریزهها آب درون زیر گلدانی بریزید و گلدان گیاه را روی آن قرار دهید. توجه کنید که کف گلدان با آب درون زیر گلدانی تماس نداشته باشد در غیر این صورت ریشهها پوسیده میشوند و گیاه دچار خفگی میشود. با این روش بدون اینکه هر روز نیاز به غبار پاشی باشد رطوبت مورد نیاز گیاهتان تامین میشود.
– دما
پپرومیا دمای متعادل را دوست دارد. البته از هوای اندکی خنک هم بدش نمیآید.
– خاک
خاکی بسیار غنی، سست و با زهکشی خوب، خاک مناسب برای کاشت پپرومیا است. اگر به خاکتان بقایای گیاهی هم اضافه کنید خیلی بهتر است.
– کود دهی
گیاه را در طول فصل رشد به صورت دو هفته یک بار با کودهای مایع ضعیفی که حاوی تمامی عناصر مورد نیاز گیاه هستند، کود دهی کنید. میتوانید به جای کود دهی در طول فصل، در ابتدای فصل رشد از کودهایی که مواد غذایی را به تدریج در خاک آزاد میکنند و در اختیار گیاه قرار میدهند استفاده کنید.
تکثیر
اکثر گونهها پپرومیا را میتوان به راحتی از طریق قلمه برگ تکثیر کرد. به همان روشی که بنفشه آفریقایی را تکثیر میکنیم.
برای تکثیر گیاه به روش قلمه برگ، برگی بزرگ از گیاه را به همراه دمبرگ به کمک تیغ یا چاقویی تیز و تمیز از شاخه جدا کنید. برگ را با دمبرگ آن ببرید. برگها را به هورمون ریشه دهی آغشته کنید تا شانس گرفتن قلمهها بیشتر شود. گلدانی کوچک را با خاک مخصوص جوانه زنی پر کنید و برگها را در آن بکارید. می توانید چند برگ را در یک گلدان بکارید و بعد وقتی برگها جوانه زدند و اندکی بزرگ شدند آنها را از هم جدا کنید. قلمههای برگ را در محیطی گرم، مرطوب و روشن قرار دهید. بعد از مدتی نشانه های جوانه زنی را در برگ خواهید دید.
تعویض گلدان
پپرومیا در گلدانی که برایش کوچک است رشد بهتری دارد، پس گلدان گیاه را بیش از حد عوض نکنید و یا آن را در گلدانی با سایز خیلی بزرگ نکارید.
برای تعویض گلدان در بهار دست به کار شوید. تعویض گلدان پپرومیا بیشتر به منظور تازه کردن خاکش انجام میشود پس اولا تا جایی که می توانید خاک فرسوده را از اطراف ریشههای گیاه جدا کنید و دوما اگر تمایل داشتید میتوانید گیاه را در همان گلدان قبلیاش بکارید و سایز گلدان را بزرگ تر نکنید.