اخیرا تحقیاتی در مورد اثر سیگار الکتریک (ویپر) بر روی دو نوع گلبولهای سفید خون انجام گرفته است. یافتهها نشان میدهد ترکیباتی که به عنوان طعم دهنده در این سیگار استفاده میشوند، سمی هستند که درجه سموم آنها نسبت به نوع طعمشان متفاوت است.
با وجود اینکه اکثر افراد معمولا برای ترک سیگار از سیگارهای الکتریک استفاده میکنند، و برخی از قطرههای قابل استفاده در این سیگارها فاقد نیکوتین هستند، اما مشخص شده است که قطره و طعم دهندههای این دستگاه حاوی بسیاری از مواد شیمیایی است که تاثیرات مضر آنها هنوز در حال بررسی است.
برای مثال، چند مطالعه و برخی گزارشها نشان میدهند که سیگار الکتریک ممکن است اثرات قلبی عروقی منفی داشته باشد و باعث کاهش سرعت ضربان قلب شود.
دانشمندان در مرکز پزشکی دانشگاه نیویورک آزمایشی انجام دادند که طبق آن میخواستند مشخص کنند آیا سیگار الکتریکی که حاوی نیکوتین نیست از سیگار معمولی کم ضررتر است یا خیر.
طبق این آزمایش، دانشمندان اثرات طعم دهنده این سیگار را از لحاظ سمی بودن و استرس اکسیداتیو، بر روی دو نوع سلول مونوسیت بررسی کردند. استرس اکسیداتیو، فرآیندی است که در آن رادیکالهای اکسیژن به مقدار زیادی در بدن تولید میشود که این امر منجر به یک سری اثرات مخرب از جمله افزایش سمی شدن و آسیب به DNA و حتی سرطان میشود.
همچنین مونوسیتها نوعی از سلولهای سفید خون هستند که نقش مهم و اساسی در پاسخ ایمنی به التهاب بدن را بازی میکنند. بنابراین نتایج مطالعات جدید، کلیدی برای درک ما از رابطه بین سیگار الکترونیکی و سیستم ایمنی بدن ما است.
دارچین، وانیل و طعمهای روغنی از بدترینها هستند
طبق آزمایشات مشخص شد که این طعم دهندهها و مواد شیمیایی باعث ایجاد التهاب و تحریب بافت سلولی شده که همه اینها با افزایش سطح استرس اکسیداتیو همراه بود. همچنین مشخص شد که ترکیب و استفاده چند طعم مختلف در دستگاه سبب افزایش سمیت سلولی میشود و خطر آن از تنها یک طعم بسیار بیشتر است.
طبق نتیجه گیری، دادهها نشان داد که طعم دهندههای موجود در ترکیب سیگارهای الکتریک میتوانند باعث واکنشهای التهابی در مونوسیتها شوند و به بافتهای سلولی و ریوی آسیب وارد کنند.
همچنین مشخص شد که طعمهای وانیلی، دارچین و کَرهای بیشتر از دیگر طعمها مسموم هستند اما مخلوط چند طعم مختلف مضرتر است و بیشتر باعث سمی شدن سلولهای سفید خون میشوند.
دانشمندان خاطر نشان شدند که هنوز سیگارهای الکتریک به طور کامل تنظیم و تایید نشدهاند و متاسفانه برخی طعمهای هوس بر انگیز و گول زننده مانند طعم آبنبات، کیک، دارچین و Mistry mix بسیاری از جوانان را به خود جذب کرده است. باید بر روی نحوه درست کردن این طعم دهندهها نظارت کافی وجود داشته باشد و باید بر روی بطریهای قطره این سیگارها تمام ترکیبات موجود نوشته شود که متاسفانه این کار انجام نمیشود.
2 نظر
من نمیگم ویپ ضرری نداره ولی باید مقایسه بشه در کنار سیگار و قلیان کسی که اعتیاد به سیگار داره و نمیتونه ترک کنه بهتر ویپ جایگزینش کنه شما میگید جویس ویپ تایید نشده درسته برند بعضی شرکتها اینجوریه الان نزدیک ۲ قرن دارن از سیگار استفاده میکنن دنیام میدونه ضرر داره ولی باز روزانه داره استفاده میشه به نظر من از بد و بدتر باید بد رو انتخاب کرد.
سلام اگه طعم ویب بطور ناگهانی وارد معده بشه چی میشه ،،وچکار باید کرد