این جواهرات که توسط صنعتگران لائوسی از ذوب مهمات و فشنگها ساخته شدهاند، هم اکنون در ۴۰ کشور جهان به فروش میرسند. حکاکیهایی چون «عشق بمب است» و «انداخته شده + ساخته لائوس» به روی فلزات دیده میشود؛ دلیل استفاده از «بمب» بازی با این کلمه است که در زبان محاورهای امروز معنای «جالب و باحال» گرفته است و دیگر معنای سلاح جنگی نمیدهد.
الیزابت سودا، پایه گذار گالری «آرتیکل ۲۲» که نامش را از اعلامیه جهانی حقوق بشر وام گرفته و این جواهرات در آن به نمایش درآمدهاند میگوید: "ما میخواهیم که این جواهرات به آثار محاورهای تبدیل شوند. وقتی شما کسی را میبینید که قطعهای بمب را بر دست دارد، از او خواهید پرسید که داستان پشت آن چیست و چرا؟ در واقع هر قطعه داستانی را میگوید."
آرتیکل ۲۲ خط جواهراتش را «بمب صلح» میخواند و این جواهرات را در هفته مد نیویورک به نمایش گذاشته است. این جواهرات نه تنها توسط افراد مشهور و بازیگرانی چون زو کراویتز و و اولیویا وایلد استفاده میشوند، بلکه فروش آنها مقاصد بشردوستانه نیز دارد. آرتیکل ۲۲ از زمان بازگشایی، برای پاک سازی ۷۰۰,۰۰۰ متر مربع زمین در لائوس که بمباران شدهترین کشور جهان است پول پرداخته و کمک مالی کرده است. از میلیونها بمبی که در سالهای ۱۹۶۴ تا ۱۹۷۳ در لائوس انداخته شدند، بسیاری هرگز منفجر نشده و ۸۰ میلیون بمب کوچک به اندازه توپ تنیس بر جای گذاشتهاند که باعث مرگ هزاران نفر از مردم روستایی و کودکان شده است.
0 نظر
بسیار عالیست وثات میکند کهملتها را جنگ نمی تواند از پا بیندازد بلکه حتی جنگ نابرا ی مثل جنگ ویتنام هم تبدیل به فرصتمیشود