در این تحقیق، محققان دانشگاه German Jordanian در کشور اردن ۴ نمونه از تنباکو را که از فروشگاههای محلی مختلف تهیه کرده بودند، مورد بررسی قرار دادند. این ۴ نمونه جزو رایجترین و محبوبترین تنباکوهای این کشور محسوب میشوند. محققان میزان فلزات سنگین در خود تنباکو را اندازهگیری کردند. سپس میزان این فلزات در دود قلیان را نیز اندازهگیری کردند. در قلیان دود تنباکو ابتدا داخل محفظه آب میرود و بعد از طریق یک شیلنگ تنفس میشود.
محققان متوجه شدند تعدادی از فلزات سنگین موجود در نمونههای تنباکو که شامل مس، آهن، کروم، سرب و اورانیوم میشود، در دود تنباکو نیز وجود دارد.
آب قلیان حدود ۳ درصد فلزات سنگین موجود در تنباکو را فیلتر میکند؛ اما ۵۷ درصد این فلزات در دود قلیان همچنان وجود دارند. باقی این فلزات در خاکستر تنباکو باقی میماند.
میزان ناچیزی از فلزات سنگین که توسط قلیان فیلتر میشوند، باعث نمیشود که مصرفکننده در مقابل اکثر فلزات سمی محافظت شود. نتایج این تحقیق، مدارک و شواهد بیشتری فراهم آورد که ثابت میکند این باور رایج که آب قلیان از عوارض مضر دود تنباکو پیشگیری میکند، درست نیست.
بیشتر افراد به اشتباه فکر میکنند قلیان سالمتر از سیگار است؛ اما تحقیقات نشان دادند بین مصرف قلیان و افزایش احتمال ابتلا به سرطان ریه، سرطان دهان، مشکلات تنفسی و بیماریهای دیگر رابطه مستقیم وجود دارد. طبق یک تحقیق که در ماه دسامبر منتشر شد، کاربران قلیان معمولاً در معرض ماده شیمیایی بنزن قرار میگیرند. این ماده شیمیایی در بقایای زغالی که در قلیان مورد استفاده قرار میگیرد، وجود دارد و با سرطان خون ارتباط دارد.
در تحقیقات جدید، محققان اشاره کردند که به دلیل تفاوت میزان فلزات سنگین در تنباکوهای مختلفی که در جاهای مختلفی رشد کردهاند، ممکن است میزان فلزات سنگین در مورد تنباکوهای مختلف، متفاوت باشد. علاوه بر این، انواع مختلف قلیان مانند قلیانهایی که از مایعات دیگر به جای آب بهره میبرند، ممکن است میزان قرار گرفتن فرد در معرض فلزات سنگین را تحت تأثیر قرار دهد.
0 نظر
باسلام
ممنون از مطالب مفیدتون
موفق باشید