این اشیا شامل مهرهای استوانهای و بطریها و کوزههای رمی هستند، هرچند مارینلو اشاره میکند این موضوع که این اشیا هنوز در داخل سوریه قرار دارند یا به بازارهای اروپا و آمریکا راه یافتهاند مشخص نیست. نگرانی در مورد غارت آثار باستانی در طی جنگ سوریه افزایش یافته و با پیشروی گروه داعش در سوریه و عراق و انتشار ویدیوهای تبلیغاتی این گروه از خراب کردن محوطه باستانی نمرود عراق، این نگرانیها را چندین برابر کرده است.
شورای امنیت سازمان ملل در ماه فوریه از کشورهای عضو این سازمان خواست تا تجارت آثار هنری از این دو کشور را متوقف کرده زیرا با این کار، آنها به منافع مالی این گروه کمک خواهند کرد.
بسیاری از متخصصان میگویند که نمیتوان ارزش آثار عتیقهای که از سوریه به غارت رفته را تخمین زد؛ سوریه خانه فرهنگها و تمدنهای بسیاری از کنعانیان گرفته تا عثمانیان بوده است.
«انجمن بین المللی دلالان آثار باستانی» که در لندن قرار دارد، ارزش آثار قانونی سوری و عراقی فروخته شده در بازارهای هنری سال ۲۰۱۳ را بین ۱۶۰ تا ۲۱۵ میلیون دلار تخمین زده است.
مارینلو میگوید که بسیاری از دلالان پر اعتبار مراقب هستند و هیچ اثری را که ممکن است به این موج جدید غارت مربوط باشد قبول نمیکنند.
اما رییس بنیاد آثار فرهنگ پروس که در آلمان قرار دارد، میگوید که این آثار در میان خریداران خصوصی طرفداران فوق العاده زیادی دارند؛ اما فروش این آثار، تاریخ تمدنهای باستانی را کاملا از بین برده و تخریب کرده است.