قلب شما، مانند هر ماهیچهای، پس از گذشت زمان ضعیف خواهد شد مخصوصا اگر تحرک شما پایین باشد. هنگامی که سن شما بالا میرود و فعالیتتان کاهش مییابد، عضله بطن چپ قلب شما – محفظهای که خون غنی از اکسیژن را به بدن منتقل میکند – سفتتر میشود.
این تغییر در عضله قلب، همراه با سفت شدن همزمان شریانهای بدن که منجر به فشار خون بالا میشود، یک چرخه مشکلات قلبی عروقی را آغاز میکند. این امر بعدها باعث بوجود آمدن مشکلات و نارساییهای قلبی در فرد میشود.
قدرت تمرینات هوازی
تمرینات هوازی علاوه بر دیگر عضلات، قلب شما را تقویت و حتی جوانتر میکند. پس راه حل شما، تمرینات و ورزشهای منظم هوازی است. این بهترین راه برای آهسته کردن فرآیند پیر شدن قلب شما است.
تعجبی ندارد که افزایش ورزش و فعالیتهای فیزیکی معمولا اولین نسخه برای سلامت کلی قلب است. اما چگونه ورزش به یک قلب در حال پیر شدن کمک خواهد کرد؟
هنگامی که شما ورزش میکنید، این فعالیتها قلب شما را مجبور میکند که خون بیشتری در اطراف بدن را به عضلات و ریههای شما پمپاژ کند. کل این فرآیند، رگهای خونی را در طول زمان ریلکس و شل میکند و باعث میشود که قلب شما به صورت موثرتر کار کند، که هر دو اینها باعث پایین نگه داشتن فشار خون نیز میشود.
ورزش مناسب
توصیه استاندارد برای تناسب اندام، هفتهای ۱۵۰ دقیقه تمرین متوسط تا شدید است. اما زمانی که صحبت از قلب میشود، آیا نوع تمرین و ورزشی که میکنیم مهم است؟ آره – و نه
هر نوع ورزش ایروبیک و هوازی همیشه بهتر از هیچ است. هدف، انجام برخی ورزشهای هوازی است – هر ورزشی که باعث شود قلب شما خون را بهتر پمپاژ کند و شما را به عرق کردن بیاندازد.
با اینحال، برای به حداکثر رساندن تلاشهای ورزشی خود برای هدف تقویت یک قلب مسن، شدت و مدت زمان اهمیت دارد. برای مثال در مطالعهای در سال ۲۰۱۸ مشخص شد که ورزش میتواند جلوی آسیبهای وارده به یک قلب سالخورده و کم تحرک را بگیرد – اگر مدت زمان آن کافی باشد.
بهترین رژیم غذایی برای قلب چیست؟
کدام برای قلب شما بهتر است: یک رژیم غذایی مدیترانهای یا یک رژیم گیاهخواری؟ در مطالعهای در فوریه سال ۲۰۱۸مشخص شد که هر دو برنامه غذایی به طور مساوی موثر هستند.
مدتهای طولانی است که رژیمهای غذایی مدیترانهای مدلی برای سلامتی قلب محسوب میشود. این رژیم غذایی بر روی مقدار زیادی از میوهها و سبزیجات، انواع مغزها و دانهها، حبوبات و آجیلها، مصرف متوسط ماهی و مرغ و روغنهای سالم مانند روغن زیتون تاکید میکند در حالی که مصرف گوشت قرمز در این رژیم محدود شده است. همچنین یک رژیم غذایی گیاهخواری، تما گوشتها را ممنوع کرده است اما تخم مرغ و لبنیات شامل این رژیم میشوند.
در آزمایشی، محققان ۱۰۷ شرکت کننده که اضافه وزن و ریسک ضعیف تا متوسط ابتلا به بیماریهای قلبی داشتند را به دو گروه تقسیم کردند. گروه اول رژیم غذایی مدیترانهای و گروه دوم رژیم گیاهخواری را دنبال کردند. بعد از ۳ ماه این رژیمهای غذایی در بین گروهها جابجا شد.
نتایج نشان داد که هر دو گروه حدود ۳ پوند (حدود ۱٫۵ کیلو) وزن کم کرده بودند. رژیم مدیترانهای در کاهش تری گلیسیرید موثرتر بود. اما رژیم گیاهخواری در کاهش LDL (کلسترول بد) بهتر عمل کرد. بالا بودن سطح هر دو تری گلیسیرید و LDL با ریسک حمله قلبی در ارتباط است.
پیام تحقیق محققان: هر دو رژیم مفید هستند زیرا هر دو غذاهای سالم اثبات شده برای سلامتی قلب را توصیه و ترویج میدهند و در هر دو رژیم قند اضافه، چربیهای اشباع شده و سدیم بیش از حد که همه اینها با ریسک بیماریهای قلبی در ارتباط است را اصلا توصیه نمیکنند.
نکته دیگر اینکه حتی اگر شما مدتهای طولانی است که تحرک نداشتهاید بازهم خیلی دیر نیست که به کمک قلب خود بیایید. شما حتی با روزی ۱۵ دقیقه قدم سریع میتوانید قلب خود را تقویت کنید و تواناییهای قلب و بطن چپ قلب خود را بالا ببرید.