امکانات پیشرفته و مدرن روز را با قیمتی مناسب در محصول شیک و خوشساخت آنر بیابید.
هوآوی به تازگی تلفن هوشمند جدیدی از برند بزرگ و زیرمجموعه خود یعنی آنر (Honor) به بازار عرضه کرده است که به خانواده محصولات مقرون به صرفه تعلق دارد. تلفن هوشمند آنر ۷ سی (Honor 7C) با وجود قیمت مناسبی که دارد مجهز به امکانات پیشرفتهای مانند نمایشگر بزرگ با نسبت تصویر ۱۸:۹، تشخیص چهره و دوربین دوگانه در قاب پشت است.
امروز میخواهیم آنر ۷ سی را زیر ذرهبین فوتوفن قرار دهیم. به نظر شما آیا این محصول جدید از برند آنر توانایی درخشیدن در بازار فوقالعاده رقابتی تلفنهای هوشمند میانرده را دارد؟ بهتر است برای پاسخ به این سؤال بررسی تخصصی آنر ۷ سی را تا انتها بخوانید.
طراحی
قاب پشت آنر ۷ سی از فلزی صاف و یکدست تشکیل شده اما جلوی گوشی را شیشه منحنی دو نیم بعدی پوشانده و تقریباً بیشتر فضا را به خود اختصاص داده است. به همین علت، وقتی این گوشی پشت ویترین به شما چشمک میزند یا آن را در دست میگیرید، ظاهری شیک و بدنهای مرغوب را به نمایش میگذارد که حسابی در معرض دیدگان شما دلربایی میکند. عدم تعبیه خطوط آنتن، علامت ظریف و کوچک برند آنر در پایین قاب پشت و حک شدن حداقل اطلاعات رگولاتوری باعث میشود قاب پشت خلوت، ساده و تروتمیز باشد؛ عاری از هرگونه شلوغی بیمورد. دوربین دوگانه در قاب پشت آرایشی افقی دارد که به شیوهای هوشمندانه در بالای قاب پشت جای گرفته و تقریباً میتوان گفت عاری از برجستگی یا بیرونآمدگی آزاردهنده لنز است. با این که بیشتر قاب پشت را فلز پوشانده، اما در نوار باریکی از بالا و پایین قاب پشت میتوانید به استفاده از پلاستیک پی ببرید.
آنر ۷ سی در رنگهای مشکی، آبی، طلایی و قرمز در بازار ایران عرضه شده است. رنگ آبی سایه فوقالعاده خاص و منحصر به فردی دارد که انگار شبیه هیچ رنگ آبی دیگری نیست؛ یک جور آبی لوکس و چشمگیر. وزن این گوشی ۱۶۴ گرم است اما خیلی سنگین به نظر نمیرسد منتها آنهایی که دستان کوچکی دارند ممکن است به دلیل پهنای زیادی که ۷ سی دارد نتوانند به راحتی با یک دست با گوشی کار کنند. در هر حال، کیفیت ساخت بدنه و مواد به کار رفته از بهترینها هستند. وقتی آنر ۷ سی را در دست دارید، به سادگی متوجه مقاومت و کیفیت بالای بدنه میشوید؛ به طوری که با چند بار افتادن روی زمین هیچ اتفاقی برایش نمیافتد. حسگر اثر انگشت در پشت گوشی قرار گرفته و از سرعت و دقت بالایی برخوردار است. ارگونومیک و معقول بودنِ محل قرارگیری این حسگر در قاب پشت نیز از جمله امکانات قابل توجه و دوست داشتنی آنر ۷ سی خواهد بود. کاربر میتواند با کمک همین حسگر اثر انگشت میانبرهای متنوعی را برای راحتی بیشتر در اختیار داشته باشد؛ قابلیتهایی مانند عکس گرفتن، پاسخ دادن به تماسها و پایین کشیدن پنل اعلانها.
مشخصات فنی
آنر ۷ سی با تراشه کوالکام اسنپدراگون ۴۵۰ نیرو میگیرد. این محصول به همراه آنر ۷ اِی (Honor 7A) اولین تلفنهای هوشمند آنر هستند که درست زمانی به تراشه کوالکام مجهز شدهاند که بیشتر محصولات اخیر از تراشه اختصاصی خود هوآوی با نام کایرن (Kirin) برخوردارند. این تلفن هوشمند در دو مدل ارائه میشود: یکی از مدلها ۳ گیگابایت رم و ۳۲ گیگابایت حافظه داخلی دارد و دیگری با قیمت بالاتر از ۴ گیگابایت رم و ۶۴ گیگابایت حافظه داخلی بهره میبرد. شما میتوانید ظرفیت حافظه را با استفاده از کارت حافظه میکرو اس.دی تا ۲۵۶ گیگابایت ارتقا دهید.
آنر ۷ سی باتری غیر قابل تعویض ۳ هزار میلیآمپر دارد و با رابط کاربری EMUI 8.0 در سیستم عامل اندروید ۸٫۰ اوریو اجرا میشود. امکانات ارتباطی شامل وای-فای، بلوتوث ۴٫۲، جی.پی.اس، GLONASS، شبکه ۴G VoLTE، پورت میکرو یو.اس.بی ۲٫۰ و جک هدفون ۳٫۵ میلیمتری است. این محصول از دو سیم کارت پشتیبانی میکند که فقط یکی از آنها با سرعت ۴G کار میکند و دیگر محدود به برقراری اتصال در شبکه ۳G است.
نمایشگر
آنر ۷ سی نمایشگر ۵٫۹۹ اینچ از نوع HD+ IPS LCD با نسبت تصویر ۱۸:۹ دارد. تلفنهای هوشمند آنر، مخصوصاً مدلهای جدید، نمایشگرهای فوقالعاده خوبی دارند اما آنر ۷ سی یک بسته ترکیبی از همه ویژگیهاست. به عبارت دیگر، با این که همه آنها رنگ تصاویر را واضح، طبیعی و زنده نشان میدهند و زاویه دید وسیعی دارند، خوانایی در زیر نور خورشید در حد متوسط است و نمایشگر بازتابش نور دارد. در بازاری که بیشتر رقبا پنلهای Full HD دارند، وضوح ۱۴۴۰×۷۲۰ پیکسل در آنر ۷ سی به نظر برخی از کاربران ممکن است کمی ناامیدکننده باشد.
برنامههای کاربردی خود آنر در نمایشگر ۱۸:۹ آنر ۷ سی به خوبی اجرا میشوند و رابط کاربری EMUI 8.0 به شما امکان میدهد برنامههای کاربردی شرکتهای دیگر را که از این نسبت تصویر پشتیبانی نمیکنند را بکشد و متناسب با اندازه نمایشگر اجرا کند.
عملکرد
با این که آنر ۷ سی به خوبی میتواند از پس وظایف روزانهای که کاربران به آن محول میکنند بربیاید اما گاهی ممکن است در زمانی که حجم زیادی از وظایف را بر دوش میکشد دچار مشکل شود. وقتی چندین برنامه کاربردی در پس زمینه باز و در حال اجرا هستند، ممکن است گهگاه با لگ و کندی مواجه شوید. اختلال و کندی در عملکرد صفحه کلید و کند شدن انیمیشنهای سنگین رابط کاربری هم از جمله مشکلاتی بود که هنگام بررسی خود در فوتوفن با آن مواجه شدیم.
البته، مواجه شدن با این مشکلات که تنها هر از چند گاهی دچارش میشدیم، آن هم در پردازنده اسنپدراگون ۴۵۰ ، کمی برایمان تعجبآور بود زیرا در اوج باری که بر دوش آنر ۷ سی گذاشتیم و بازیهای سنگینی که اجرا کردیم، این گوشی نه داغ شد و نه حتی گرم! ممکن است بازی آسفالت ۸ در زمان بارگذاری کمی با کندی آغاز شود اما در کل تجربه خود بازی در آنر ۷ سی روان و سریع است.
آنر ۷ سی از تشخیص چهره با استفاده از دوربین جلو پشتیبانی میکند. این قابلیت عملکرد نسبتاً خوبی دارد و در شرایطی که نور محیط خوب باشد، فوراً قادر به تشخیص چهره است اما در نور مستقیم خورشید و زمانی که نور محیط اندک و فضا کمی تاریک باشد با اختلال مواجه میشود.
نرمافزار
پوسته سفارشی EMUI 8.0 در آنر ۷ سی با اندروید ۸۰ اوریو اجرا میشود. رابط کاربری EMUI 8.0 طی این سالها به بلوغ کامل رسیده و اکنون یکی از بهترین پوستههایی است که علاوه بر متنوع بودن و کاربردهای فراوان، امکانات زیادی را نیز با خود به همراه دارد. از جمله قابلیتهای دوست داشتنی در آنر ۷ سی میتوان به حالت استفاده یک دستی، حالتهای ضربهای، برنامه پیامرسان هوشمندی که پیامهای اسپم یا مزاحم را فیلتر میکند و توانایی تغییر حالت بین وای-فای و شبکه سلولی موبایل بر حسب قویتر بودن اتصال اشاره کرد. آنر در این محصول جدید برای موتورسواران یا دوچرخهسواران قابلیت Ride Mode و دسترسی تکلمسی با کمک حسگر انگشت به سیستم پرداخت Paytm را تدارک دیده است.
شاید برخی بر این باور باشند که رابط کاربری EMUI 8.0 اشباع از امکانات جورواجوری باشد که گاهی بدون استفاده باقی میمانند. چند تا از همین برنامههای کاربردی اختصاصی آنر قابل رقابت با خود برنامههای گوگل هستند. علاوه بر این، خود گوشی ۵ تا از بازیهای شرکت گیم لافت را به طور پیش فرض دارد و برنامههای متنوع گوناگونی نظیر TrueCaller، Netflix، Messenger و UC Browser که متعلق به شرکتها و سازندگان دیگر هستند از پیش در آنر ۷ سی نصب شدهاند. شرکت آنر هنوز چیزی در مورد برنامه به روز رسانی خود برای تلفنهای هوشمند جدیدش اعلام نکرده و اطلاعاتی در مورد احتمال آپدیت شدن به نسخه جدید اندروید P (نسخه آینده اندروید و جایگزین اندروید اوریو) برای این محصول ارائه نداده است.
عمر باتری
عمر باتری به طور کلی خوب است اما خیلی عالی نیست. آنر ۷ سی قادر است ۱۰ ساعت و ۴۰ دقیقه در زمان پخش ویدئوهای HD دوام بیاورد. در بررسی تخصصی فوتوفن از این تلفن هوشمند میانرده، با استفاده معقول و در حد متوسط میتوان یک روز کامل با گوشی کار کرد و انرژی آن تا آخر شب حفظ میشود اما مثل ما آدمهای پرمشغله امروز که با غذا و استراحت شبانه شارژ میشویم، حدود ساعت ۱۰ شب که میشود لازم است آنر ۷ سی را برای انرژی گرفتن مجدد به برق متصل کنیم. رابط کاربری EMUI 8.0 امکانات زیادی برای ذخیره باتری دارد که یکی از آنها در زمان کاهش قدرت باتری میتواند وضوح نمایشگر را کاهش دهد. این تلفن هوشمند از شارژ سریع پشتیبانی میکند و شارژ شدن کامل آن بیش از دو ساعت و نیم با استفاده از شارژری که در جعبه تعبیه شده است طول میکشد.
دوربین
آنر ۷ سی دوربین دوگانه در قاب پشت دارد که یکی از آنها حسگر ۱۳ مگاپیکسل و دیگری حسگر ۲ مگاپیکسل برای ثبت اطلاعات عمق میدان دارد. دوربین ۸ مگاپیکسل در جلوی گوشی از فوکوس ثابت برخوردار است. درکل، برنامه دوربین به راحتی قابل استفاده بوده اما از حالت عکاسی و فیلمبرداری پیشرفته Pro mode بیبهره است.
کیفیت تصاویری که با آنر ۷ سی گرفته میشود در بهترین حالت در حد متوسط هستند. عکسهایی که در طول روز گرفته میشوند در نمایشگر خود گوشی خوب هستند اما وقتی آنها را از نمای نزدیکتر میبینیم، در جزییات کمی ضعیفاند.
وقتی عکاسی و فیلمبرداری با دوربین آنر ۷ سی را در شب امتحان کردیم، عکسها کمی مات و دانهدار بودند و نویز قابل ملاحظهای در تصویر به چشم میخورد. فیلمهایی که با این دوربین گرفتیم نیز در حد متوسط بوده و از جزییات و تغییر مداوم فوکوس بیبهره هستند. افکت مات کردن و عمق دادن به پس زمینه بیشتر مواقع دقت کافی را ندارد و تشخیص لبههای پیرامون سوژه ضعیف است.
دوربین ۸ مگاپیکسل در جلو تصاویر خوبی در محیطهای پرنور میگیرد اما در نور کم عملکرد چشمگیری ندارد، تصاویر حاوی نویز بوده و اندکی مات هستند. حالت زیبایی یا Beauty mode به طور پیش فرض در زمان ثبت سلفی فعال است و عکسهایی که ثبت میکند بیش از حد پردازششدهاند؛ حتی ممکن است گاهی کمی مصنوعی به نظر برسند.
حرف آخر
آنر ۷ سی یک تلفن هوشمند و میان رده شیک و خوش ساخت است، کیفیت بدنه خوبی دارد و با امکانات متنوعی که در جهت سهولت کاربری دارد، مشتریان را به خود جذب میکند. عمر باتری و نمایشگر رضایتبخش است و رابط کاربری EUMI مملو از امکاناتی هستند که شاید منجر به کند شدن اجرای برنامهها شود. دوربینهای پشت و جلو نیز در مجموع عملکرد قابل قبولی داشته و در حد متوسط هستند.
مخلص کلام این که آنر ۷ سی از نظر قیمت در رده آنر ۹ لایت قرار دارد؛ محصول میان رده دیگری از برند آنر که از وضوح نمایشگر بالاتر، دوربینهای بهتر و بدنه شیشهای مرغوبتری نسبت به آنر ۷ سی بهره میبرد.