قانون SB-962 کالیفرنیا که آخر آگوست ۲۰۱۴ نهایی شد، و از ابتدای جولای اجرای آن اجباری شده است. «دکمه مرگ» در حقیقت یک سیستم (سخت یا نرمافزاری) است که اسمارتفون سرقت شده را غیر قابل استفاده میسازد. اپل مدتها است که تکنولوژی خودش را در این زمینه به اجرا دراورده و با اپلیکیشن Find my iPhone شما میتوانید موبایلتان را ردیابی کرده یا اطلاعات آن را پاک کنید. اما اکنون دیگر در این زمینه تنها نیست. در واقع اکنون دیگر لیست بلندبالایی از تولیدکنندگان موبایل و شرکتهای خدمات دهنده داریم که اجبارا باید سراغ این موضوع بیایند. حداقل اینکه گوگل، مایکروسافت، سامسونگ و اچتی سی بیش از همه عجله دارند.
گوگل دوستداشتنی با عرضه دکمه مرگ روی اندروید لالیپاپ خودش را برای این قانون آماده کرده است. با این قابلیت، از موبایل شما در مقابل factory reset شدن محافظت میشود و به دارنده موبایل اجازه میدهد با تنظیم یک رمزعبور کلی، جلوی پاکسازی اطلاعات تلفن توسط سارق و برگرداندن آن به تنظیمات کارخانه را بگیرند. این قابلیت با بخش Android Device Manager در تنظیمات اندروید ادغام شده است تا جلوی هر رخنه و نفوذی را بگیرد. البته Android Device Manager به شما اجازه میدهد تا از راه دور موبایلتان را قفل کرده و جلوی دسترسی سارق به اطلاعات تان را بگیرد.
اما این قانون به خوبی عملکرد خود را به نمایش گذارده است. شرکتهایی که پیش از این چنین سیستمی را روی محصولات شان اجرا کردهاند، موفق شده اند تا حد زیادی جلوی سرقت را گرفته و ردیابی و یافتن تلفن را آسانتر نمودهاند. تنها در سال ۲۰۱۴ بیش از ۲.۱ میلیون نفر آمریکایی موبایلشان را به دلیل سرقت از دست دادهاند.
با اجرای دکمه مرگ از سوی کارخانههای موبایل ساز میزان سرقت موبایل تقریبا ۳۲ درصد کاهش یافته است. طی سال گذشته در نیویورک میزان سرقت ۱۶ درصد کاهش یافته است. این میزان درمورد تلفنهای اپل ۲۵ درصد است. گزارش دیگری نشان میدهد که در سانفرانسیسکو میزان سرقتها کاهش ۴۰ درصدی را داشته است. این میزان در لندن بیش از همه جا بوده و ۵۰ درصد کمتر شده است. و همه اینها نشان میدهد اگر همه موبایلها به چنین سیستمی مجهز شوند، سرقتها بسیار کاهش یافته و کار دزدها بسیار کساد خواهد شد.