در واقع اندروید راه بسیار درازی را تا به اینجا پیموده است. اما اکنون بیش از ۵۳ درصد بازار سیستمعامل موبایل دنیا را در قبضه خود دارد. این درحالی است که اپل تنها ۴۱.۶ درصد بازار را در اختیار دارد. آخرین آمار درباره کاربران ماهیانه سیستم عامل موبایل هم به ژوئن ۲۰۱۴ برمیگردد که اندروید در یک ماه بیش از یک میلیارد کاربر فعال را به قلمروش اضافه نمود. گوگل در سال ۲۰۱۴ موفق به فروش ۱.۰۵ میلیارد موبایل اندرویدیدر سراسر جهان شد و سهم بازار سالیانه ۸۱.۵ درصدی را از آن خود کرد. در حالی که اپل طی این مدت زمان تنها موفق به فروش ۱۰۲.۷ میلیون دستگاه آیفون گردید که سهم بازار ۱۴.۸ درصدی را برایش به ارمغان آورد. به طور ساده باید گفت که اندروید در حال تبدیل به استاندارد موبایل هوشمند دنیا است.
دیوید لاوی از اعضای هیئت مدیره گوگل در سال ۲۰۱۰ گفته بود که خرید اندروید (با قیمت احتمالی ۵۰ میلیون دلار) بهترین معامله تاریخ گوگل است. این مقایسه در حالی صورت میگیرد که گوگل معاملات بسیار مهم دیگری را هم داشته است. از این میان میتوان به خرید Double Click و Upstartle اشاره کرد که در نهایت تبدیل به سرویس گوگل داکز شد.
در سال ۲۰۰۸ گوگل اولین موبایل اندرویدی خود را با نام HTC’s T-Mobile G1 رسما معرفی کرد. و در همین سال بود که گوگل «اندروید مارکت» را هم رونمایی کرد تا کاربران اندروید بتوانند به اپلیکیشنهای لازم دسترسی داشته باشند.
با گذر زمان، این موبایل قابلیت اسکن بارکدها، ذخیره و نمایش کتاب الکترونیک و کمک به مسیریابی و راهنمایی نقشه را هم به دست آورد. کارکنان گوگل (گوگلرها) از عبارت «اپلیکیشنهای بدون مرز» برای صحبت درباره اندروید استفاده میکردند و توسعه دهندگان میتوانستند دادههای اپلیکیشنشان را در اختیار دیگر اپلیکیشنها قرار دهند و ارتباط میان اپلیکیشنها به راحتی برقرار می شد:
در سال ۲۰۰۹ اندروید ۱.۵ با نام کاپکیک یا کیک فنجانی رونمایی شد و کاربران را قادر ساخت از قابلیتهای لمسی بهره ببرند و با استفاده از کیبورد مجازی مشغول تایپ شوند. یا اینکه از قابلیت تشخیص صدا برای انجام جستجو در گوگل استفاده کنند. صدا و فیلم ضبط کنند و ویجتهایی را به صفحه اصلی موبایل اضافه کنند. یا اینکه صفحه موبایل را از حالت عمودی به افقی و بالعکس تدیل کنند:
در سال ۲۰۱۰ گوگل تعدادی از اصحاب رسانه را به دفتر مرکزیش در مانتین ویو دعوت کرد و اسمارت فون «نکسوس وان» را رونمایی کرد. موبایلی که توسط اچتیسی تولید شده و در سیستم خدمات آنلاین گوگل برای فروش عرضه میشد. کاربران آمریکایی هم امکان انتخاب اپراتورهای مختلف را هنگام خرید این تلفن هوشمند داشتند. هنگامی که خبرنگاری سوال کرد آیا نکسوس وان قرار است «آیفون کٌش» باشد، بنیانگذار اندروید و معاون ارشد گوگل، اندی رابین جواب داد که اینطور نیست. بلکه این یک «سوپرفون» است.
فروشگاه آنلاین نکسوس وان البته پایان خوشی نداشت. اما با عرضه موبایلها و تبلتهای بعدی مارک نکسوس، توانست ثابت کند که این برند همیشه میتواند پرچمدار دنیای اندروید و موبایل هوشمند باشد.
اواخر سال ۲۰۱۰، اندروید نسخه ۲.۲ با نام فوریو رونمایی شد. با این ارتقا شما میتوانستید از موبایل اندرویدیتان به عنوان یک هاتاسپات یا نقطه اتصال بیسیم بهره ببرید. علاوه بر این تنها با یک تپ کردن، آپدیتهای لازم را دریافت کنید.
گوگل در دسامبر ۲۰۱۰ هم اندروید ۲.۳ را با نام جینگربرد یا نان زنجبیلی معرفی کرد. با این ارتقا کاربران اندروید میتوانستند از تماسهای VoIP و ارتباط NFC درون اپلیکیشنهایشان بهره ببرند.
در فوریه ۲۰۱۱ هم اندروید ۳.۰ با نام هانی کام یا شانه عسل عرضه شد که در واقع یک نسخه ویژه تبلتها بود.
در ماه می ۲۰۱۱ هم گوگل اعلام کرد که عدد ۱۰۰ میلیون دستگاه فعال را رد کرده است. در همان سال بود که گوگل نسخه دیگری از اندروید را هم با نام آیسکریم ساندویچ یا بستنی نونی رونمایی کرد که با کد عددی اندروید ۴.۰ شناخته میشد. همزمان با این نسخه اندروید بود که سامسونگ اسمارت فون گلکسی نکسوس را راهی بازار کرد.
اندروید کیتکت اولین بار در اکتبر ۲۰۱۳ نور خورشید را مشاهده کرد. این نسخه بهبودهای فراوانی از جمله کاهش مصرف حافظه توسط اپلیکیشنها را به همراه داشت. که به معنی مصرف میزان کمی از رم توسط برنامهها و البته باز کردن چندین برنامه به طور همزمان و سریع بود.
پس از خرید موتورولا توسط گوگل در سال ۲۰۱۱، این شرکت علاوه بر کنترل نرمافزار، توان بازی با مشخصات سختافزاری موبایل اندرویدی را هم کسب کرده بود. اینگونه بود که موبایلهایی با قابلیت شخصی سازی بالا، همچون Moto X در سال ۲۰۱۳ و Moto E در سال ۲۰۱۴ متولد شدند.
در سال ۲۰۱۳ گوگل توانست رکورد فعال سازی یک میلیارد ابزار اندرویدی را پشت سر بگذارد.
در ۲۰۱۴ و طی کنفرانس توسعه دهندگان گوگل I/O، این شرکت نسخه پیشنمایشی از اندروید ال را معرفی کرد. و مدعی شد که قرار است سیستمعاملش دوباره نفسی تازه کرده و جوان شود. این اولین نسخه اندروید بود که از طراحی متریال بهره میبرد و رابط کاربری استانداردی را عرضه کرد که فکر میکند بسیاری از کاربران سرانجام به آن رضایت خواهند داد. چند ماه بعد بود که در مراسم رونمایی رسمی این سیستم عامل، رمز عبارت L گشوده شد و اندروید لالیپاپ یا آبنبات چوبی رسما متولد شد.
حال باید منظر ۱۰ سال آینده اندروید باشیم تا ببینیم قرار است با چه شگفتیهایی روبرو شویم.