برای طبیعی تر شدن نور ، باید قدرت فلاش را با استفاده از محدود کننده های نور تعدیل نمایید. در حالت Program ،دوربین همه چیز را محاسبه می کند و سعی می کند که بهترین تراز را ایجاد نماید اما چون همه چیز با هوش مصنوعی انجام می شود بازهم به میزانی تغییر نیاز خواهد بود.
۱) Exposure Compensation
کلید فلاش را در بالای دوربین SLR فشار دهید تا فلاش دوربین باز شود و سپس عکسی را ثبت کنید و نتیجه را در صفحه نمایش LCD پشتی مشاهده نمایید. اگر پس زمینه زیاد روشن یا تیره بود می توانید از کلیدهای Av+/_ در پشت دوربین و عقربه اصلی که در پشت شاتر وجود دارد برای افزودن یا کاهش میزان Exposure Compensation استفاده نمایید.
۲) Flash Exposure Compensation
اکنون توجه تان را معطوف پیش زمینه کنید. عکس تست را در صفحه نمایش پشت دوربین بررسی نمایید اما این بار توجه کنید که ناحیه در معرض فلاش بیش از حد روشن یا تیره نشده باشد. اگر نیاز بود میزان Flash Exposure Compensation را نتظیم نمایید. در برخی مدل ها باید با فشردن کلید منو و انتخاب لبه سرخ رنگ Shooting به این تنظیم دست یابید . در برخی دیگر این تنظیم کلید اختصاصی خودش را دارد.
۳) حالت Av
از حالت Av استفاده کنید و سرعت شاتر بنا به محدودیت های نوری تنظیم می شود تا با میزان گشودگی دیافراگم انتخابی شما تناسب داشته باشد. سرعت های طولانی شاتر حالت همگام سازی کند در شرایط کم نور ایجاد می کند اما مطمئن شوید که در شرایط روشن تر سرعت شاتر به صورت چشمک زن در منظره یاب نمایش داده نشود.
۴) حالت Manual
حالت Manual اجازه بروز دادن خلاقیت های شما را به شما می دهد.دوربین SLR تان را به سمت سوژه ای که می خواهید تصویر آنرا ثبت کنید بگیرید و با استفاده از مقیاس نوردهی موجود در LCD و منظره یاب به تنظیم گشودگی دیافراگم و سرعت شاتر بپردازید. با این کار نوردهی با مقادیر انتخابی شما قفل خواهد شد و می تواند مثل مرحله دوم به تنظیم Flash Exposure Compensation بپردازید.