اعجوبههای معماری مدرن چه بناهایی هستند؟ آیا این ساختمانهایی که هوش از سرتان میپرانند را میشناسید؟ با ۹ عدد از برترین معماریهای دنیای مدرن آشنا شوید.
ممکن است بگویید دیوار چین، هرمهای مصر و تاج محل جز عجایب دنیا هستند. درست است اما معماری تعدادی از بناهای مدرن هم آنقدر عجیب و خارق العاده است که انگار آدم فضاییها قبل از برگشتن به سیارهشان آنها را ساخته اند!
آدم فضایی نه، هوش بیاندازه بشر اینها را خلق کرده است:
۹- خیابان ۳۰ مری اکس، لندن، انگلیس
۳۰ st mary axe یکی از بناهای معروف لندن است. این ساختمان یک منحنی ۴۱ طبقه با معماری خیره کننده است. این برج به نام گرکین “The Gherkin” (خیار ریز) شناخته میشود که این نام را به خاطر ظاهر خاصش گرفته است. گرکین اولین آسمان خراس سازگار با محیط زیست در لندن بوده است. ساختار شیشهای این ساختمان برای آن تهویه هوای طبیعی فراهم میکند.
ساختمان گرکین در سال ۲۰۰۳ ساخته شد.
۸- برجهای دو قلوی پتروناس، کوالالامپور، مالزی
این برج دوقلو که ۴۵۲ متر ارتفاع دارد، بلندترین ساختمان دوقلوی جهان است. این برجهای زیبا سمبل رشد اقتصادی و فرهنگی مالزی هستند. کار ساخت و ساز این برجها در سال ۱۹۹۸ پایان یافت و در سال ۱۹۹۹ گشوده شد. این برجها توسط یک معمار آمریکایی طراحی شده و در دیزاین آنها ۳۳۰۰۰ استیل ضد زنگ و ۵۵۰۰۰ پنل شیشهای استفاده شده. هر برج ۸۸ طبقه دارد.
۷- کاخ هنر ملکه صوفیه، والنسیا، اسپانیا
کاخ هنر ملکه صوفیه یک خانه اپرا و مرکز هنری شگفت انگیز در شهر والنسیای اسپانیا است. این بنای زیبا توسط معمار اسپانیایی سانتیاگو کالاتراوا که شهرت جهانی دارد طراحی شد. ساخت و ساز آن در سال ۱۹۹۵ شروع شد و ۱۰ سال طول کشید. کاخ هنر ملکه صوفیه با ۷۵ متر ارتفاع، بلندترین خانه اپرای دنیا است.
۶- ستاد فرماندهی CCTV، پکن، چین
ارتفاع آسمان خراش ۴۴ طبقهای CCTV 234 متر است. این ساختمان به خاطر معماری منحصر به فردش معروف شده است. این ساختمان نمادین از دو برج کج تشکیل شده که در قسمت بالایی و پایینی به هم میپیوندند تا یک لوپ بسته تشکیل دهند. معمار این بنا را “لوپ سه بعدی” توصیف کرده است. این ساختمان در بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۲ ساخته شد. برجهای کج این ساختمان به ترتیب ۱۹۴ و ۲۳۴ متر ارتفاع دارند.
۵- موزه گوگنهایم، بیلبائو، اسپانیا
موزه گوگنهایم در شهر بیلبائو اسپانیا از پیشگامان معماری مدرن است. این موزه در سال ۱۹۹۷ آغاز به کار کرد. این بنا مجموعهای از ساختمانهای به هم پیوسته است که به خاطر منحنیهای تیتانیومی و شیشههایی که در دیزاینش به کار رفته معروف است.
۴- استادیوم ملی پکن، چین
استادیوم ملی پکن یکی از بزرگترین و تاثیر گذارترین بناهای استیلی در دنیا است. به خاطر ظاهر خاصی که دارد به “استادیوم لانه پرنده” معروف شده. این استادیوم ۳۳ میلیون دلاری بین سال های ۲۰۰۳ تا ۲۰۰۸ ساخته شد. الگوهای دایرهای این استادیوم از روی سبک سفالگری چینی الهام گرفته شده است. شکل دایرهای استادیوم نماد بهشت است.
۳- مرکز ملی هنرهای نمایشی، پکن، چین
این بنای زیبا که از شیشه و استیل ساخته شده را به نام “تخم مرغ غول پیکر” هم میشناسند. این ساختمان خیره کننده که در مساحتی به اندازه ۱۱۸۹۰۰ متر مربع ساخته شده، شامل خانه اپرا، سالن کنسرت و یک سالن تئاتر است. این مرکز هنری توسط یک معمار فرانسوی طراحی شده. مرکز ملی هنرهای نمایشی توسط یک دریاچه مصنوعی کریستالی هم احاطه شده که به زیبایی قسمت بیرونی مجموعه افزوده.
۲- خانه اپرای سیدنی، سیدنی، استرالیا
هیچی لیستی از شاهکارهای معماری مدرن بدون داشتن نام خانه اپرای سیدنی کامل نیست. این بنا یکی از زیباترین خانه اپراهای دنیا است و شناخته شدهترین بنای استرالیا است. خانه اپرای سیدنی به خاطر معماری خاصش، به خصوص سقف بنا که یادآور بادبان کشتی است، شناخته شده است.
۱- برج خلیفه، دبی، امارات متحده عربی
دبی ساختمان عجیب زیاد دارد اما برج خلیفه شاخصترین آنها است. برج خلیفه با ارتفاع ۸۲۸ متر بلندترین ساختمان دنیا است. این برج بیش از ۲۰۰ طبقه دارد و ۱۶۰ طبقه آن گرفته شده است. این برج در بین سالهای ۲۰۰۴ تا ۲۰۱۰ توسط معمار مشهور آمریکایی ساخته شد. دیزاین برج خلیفه از معماری اسلامی الهام گرفته شده است.