محققان در یک بررسی جدید به این نتیجه رسیدهاند که قرار گرفتن در معرض سموم دفع آفات، خطر مرگ و میر به هر علت و مرگ به علت خطرات قلبی عروقی را افزایش میدهد. اگرچه این مطالعه محدودیت هایی دارد، اما نویسندگان آن خواستار پیگیری فوری هستند.
این مطالعه بر روی یک طبقه از سموم دفع آفات به نام Pyrethroids (پایرترویدز) متمرکز شده است. کشاورزان از این مواد شیمیایی در کشاورزی و برای دفع و کنترل آفات محلی استفاده میکنند. پایرترویدز همچنین در طیف وسیعی از محصولات خانگی یافت میشود.
همانطور که نویسندگان مقاله جدید مطالعه توضیح میدهند، پایرترویدز در “حشره کشهای خانگی و باغبانی، اسپری و شامپوهای حیوانات خانگی، از بین بردن شپشها و در مواد و قرصهای دفع پشه وجود دارند.
پایرترویدز حدود 30٪ از کل سموم دفع آفات مورد استفاده در سراسر جهان را تشکیل میدهد. همچنین، به دلیل اینکه افراد دیگر از ارگانوفسفاتها برای مصارف مسکونی استفاده نمیکنند، استفاده آنها از پایرترویدز در دهههای اخیر به شدت افزایش یافته است.
پایرترویدز میتوانند از طریق استنشاق، بلع یا جذب وارد بدن شوند. هنگامی که این ماده وارد بدن میشود، بدن آنها را به متابولیتها تجزیه میکند و پس از چند ساعت آنها را از طریق ادرار دفع میکند.
به دلیل این چرخش سریع، اندازه گیری این متابولیتها در ادرار یک روش قابل اعتماد برای ارزیابی و تشخیص قرار گرفتن اخیر شخص در معرض پایرترویدز است.
تحقیق در مورد پایرترویدز
این مواد شیمیایی محبوب هستند زیرا در برابر حشرات موثر عمل میکنند و تأثیر کوتاه مدت بر سلامت انسان ندارند. با این حال، همانطور که نویسندگان این مطالعه جدید توضیح میدهند، “عواقب قرار گرفتن طولانی مدت در معرض پایرترویدز بر نتایج سلامتی انسان در طولانی مدت هنوز مشخص نشده است.”
به گفته آنها، برخی از مطالعات نشان میدهند كه قرار گرفتن در معرض پایرترویدز “باعث اختلال در رشد عصبی، اختلال در سلامت تولید مثل و افزایش خطر ابتلا به بیماریهای مزمن عمده مانند دیابت، بیماریهای قلبی عروقی و بیماری پارکینسون میشود .”
نویسندگان همچنین ذکر کردند كه مطالعات قبلی در مورد تأثیر پایرترویدز بر سلامتی، محدودیتهایی نیز داشته است. تا به امروز، هیچ تحقیقی در مورد ارتباط بین قرار گرفتن در معرض این سموم دفع آفات و مرگ و میر انجام نشده است. بنابراین، دانشمندان تصمیم گرفتند که این شکافها را به یافتههای جدید متصل کنند.
برای بررسی، آنها دادههای نظرسنجی ملی سلامت و تغذیه را جمع آوری شده کردند. در کل، این تیم به اطلاعات 1111 بزرگسال در سنین 20 سال و بالاتر دسترسی داشت. بین سالهای 1999 تا 2002، هر یک از شرکت کنندگان نمونه ادرار خود را ارائه دادند که اطلاعاتی را در مورد قرار گرفتن در معرض پایرترویدز ارائه میداد. محققان شرکت کنندگان را تا سال 2015 دنبال کردند.
تغییر در خطر مرگ و میر
درمجموع، در طول دوره آزمایش، 246 کشته وجود داشت. محققان پس از تنظیم طیف وسیعی از عوامل – از جمله سن، جنس، قومیت وضعیت اقتصادی، عوامل رژیم غذایی و شیوه زندگی، وضعیت سیگار کشیدن و شاخص توده بدنی (BMI) – برخی از روندهای قابل توجه را شناسایی کردند.
آنها دریافتند که ریسک و خطر مرگ در افرادی که در دوره پیگیری بیشترین میزان متابولیت پایرترویدز را در ادرار خود داشتند، بالاتر بود.
در بررسیها مشخص شد که خطر مرگ به هر علتی، در افرادی که بیشتر از دیگران در معرض پایرترویدز قرار داشتند، 56٪ بیشتر از افرادی بود که کمتر از دیگران در معرض این سموم بودند. همچنین خطر مرگ به علت مشکلات قلبی عروقی در این افراد 3 برابر بیشتر بود.
در مقابل، هنگامی که محققان سرطان را مورد بررسی قرار دادند، دریافتند که میزان ریسک مرگ به علت سرطان در افرادی که در معرض شدید این سموم قرار داشتند، کمی بالا رفته بود. با این حال، این نتیجه از نظر آماری قابل توجه نبود.
به طور کلی، نویسندگان مطالعه نتیجه میگیرند:
“قرار گرفتن در معرض حشره کشهای پایرترویدز با افزایش خطر مرگ و میر به هر علت و به علت بیماریهای قلبی عروقی همراه است.”
نیازمند پیگیری
نویسندگان در مورد محدودیتهای خاص بحث میکنند. به عنوان مثال، میانگین سنی شرکت کنندگان در پایان مطالعه 57 سال بود که برای ارزیابی تأثیر پایرترویدز در مرگ و میر به علت مشکلات قلبی عروقی، جوان هستند.
با این حال، آنها توضیح میدهند، “به غیر از استعمال سیگار، قرار گرفتن (حتی به میزان کم) در معرض مواد شیمیایی باعث افزایش [سه برابری] خطر مرگ ناشی از بیماریهای قلبی، به ویژه در [افراد] جوانتر از 60 سال میشود.”
آنها همچنین مینویسند که “در شهر نیویورک و جاهای دیگر، برای کنترل پشهها در جلوگیری از ویروس وسترن نیل و سایر بیماریهای دیگر، از سم پاشی هوایی استفاده میشود که عمدتاً مبتنی بر پیرتروئیدها است.
به همین دلایل، آنها نتیجه میگیرند که “نتایج این مطالعه، تحقیقات فوری بیشتری را لازم میداند.”