جنس بدنه: فلزی
جنس صفحهنمایش: شیشه ۲.۵ بعدی با لبه شیبدار و مدور
اندازه صفحه نمایش: ۵ اینچ با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل
دوربین اصلی: ۲۳ مگاپیکسل با رزولوشن ۱۰۸۰ پیکسل، ضریب ۲.۰ دیافراگم
دوربین سلفی: ۱۳ مگاپیکسل
تراشه: اسنپ دراگون ۶۵۰ و ۳ گیگابایت رم
حافظه داخلی: ۳۲ گیگابایت با قابلیت افزایش حافظه با کارتهای میکرواسدی
سیستمعامل: اندروید ۶.۰ مارشمالو
باتری: ۲۶۲۰ میلیآمپر
اکسپریا ایکس جانشین مستقیم اکسپریا زد ۵ نیست؛ اما احتمالاً بایستی با اکسپریا ایکس پرفورمنس به رقابت بپردازد. این گوشی از زبان طراحی جدید سونی بهره میبرد. این گوشی بیشتر مشخصات گوشیهای پرچمدار را دارد.
اکسپریا ایکس از یک دوربین ۲۳ مگاپیکسلی دارای فوکوس خودکار با قابلیت شناسایی صورت و یک لنز با دیافراگم ضریب ۲.۰ بهره میبرد. این گوشی قابلیت ثبت ویدئو با کیفیت ۴K را ندارد.
دوربین اصلی این گوشی تصاویری با رزولوشن ۵۵۲۰ در ۴۱۴۰ پیکسل با نسبت ۴:۳ ثبت میکند. لنز این دوربین دیافراگمی با ضریب ۲.۰ و یک دید میدانی معادل یک لنز ۲۴ میلیمتری دارد.
طول این دوربین جدید ۵.۶۲ میلیمتر است و در نتیجه نازکترین دوربینی است که یک حسگر نوع ۱/۲.۳ اینچ را در خود جای داده است.
یکی دیگر از ویژگیهای مهم دوربین این گوشی، قابلیت فوکوس خودکار است. سیستم فوکوس خودکار هیبریدی که در زد ۵ معرفی شده بود، در این گوشی کمی پیشرفت کرده و حالا پیشگویانه شده است؛ اما این قابلیت به دلیل استفاده ترکیبی از شناسایی صورت و کنتراست، جزئی از ماهیت این دوربین است.
سیستم فوکوس خودکار پیشگویانه از طریق ردیابی و تجزیهوتحلیل حرکت و پیشبینی تغییر موقعیت سوژه در لحظه بین فشردن دکمه شاتر و لحظه ثبت تصویر توسط دوربین، به ثبت تصویر سوژههای متحرک کمک میکند.
طبق گفته سونی، از این قابلیت میتوان برای ثبت تصویر وسایل نقلیهای که به سوی دوربین میآیند، کودکانی که در حال بازی هستند و حیوانات خانگی در حین فعالیت، استفاده کرد. با این حال، استفاده از این قابلیت به دقت زیادی نیاز دارد؛ زیرا شما باید به هنگام لمس صفحه برای انتخاب سوژهای که میخواهید ردیابی شود، کاملاً دقت کنید.
سرعت اجرای اپلیکیشن دوربین و ثبت عکس توسط دوربین اکسپریا ایکس واقعاً تحسینبرانگیز است. طبق ادعای شرکت سونی، زمان انتظار تا زمان ثبت کمتر از ۰.۶ ثانیه است.
همان طور که قبلاً گفتیم این گوشی نمیتواند ویدئوهایی با کیفیت ۴K ثبت کند. این موضوع کمی ناراحتکننده است. تراشه انسپدراگون ۶۵۰ میتواند این ویدئوها را پردازش کند. در نتیجه علت عدم وجود این قابلیت در جای دیگری نهفته است. شاید به منظور افزایش عمر باتری این قابلیت ارائه نشده، شاید هم این قابلیت برای ارائه در پرچمدار واقعی این شرکت نگه داشته شده است.
دوربین سلفی این گوشی ۱۳ مگاپیکسل است. این دوربین یک حسگر بزرگ دارد و از قابلیت فوکوس خودکار و لنزی روشن با دیافراگم ضریب ۲.۰ بهره میبرد. تنها چیزی که در این دوربین غایب است، فلش است. البته شرکت سونی این قابلیت را در گوشیهای سری سی و ام ارائه داده است.
شرکت سونی بر روی بخش نرم افزاری دوربین اکسپریا ایکس نیز کار کرده تا کیفیت تصاویر در نور پایین را افزایش دهد.
ثبت ویدئو با این گوشی با قابلیت EIS (تثبیت الکترونیکی تصویر) انجام میشود. ویدئوها با سرعت ۱۸ مگابیت در ثانیه ثبت میشوند که تقریباً استاندارد است و صدا نیز به صورت استریو ثبت میشود.
قابلیت EIS لرزش دوربین را به هنگام ثبت ویدئو بدون سهپایه به حداقل میرساند.
نتیجهگیری
سونی اکسپریا ایکس یک دستگاه امیدوارکننده است که در ردهبندی گوشیهای هوشمند، بالاتر از میانرده قرار میگیرد. این گوشی سختافزاری نزدیک به سطح پرچمدارها دارد و اگر به ویدئوهای ۴K نیاز ندارید، میتوانید از این گوشی به خوبی بهره ببرید.