شیوع ویروس کرونا بیشتر از یک سال است که خیلیها رو خانهنشین کرده! بعضی بهخاطر رعایت پروتکلهای بهداشتی در خانه ماندهاند و بعضی دیگر بهخاطر محدودیتهای بعد از شیوع کرونا، کارشون رو از دست دادهاند. در این میان، شرایط برای اونهایی که نهتنها خانهنشین شده، بلکه کار و درآمدی هم ندارند، سختتر است.
اما دنیای اینترنت راهحلهای فراوانی برای حل مسائل مختلف پیش پای ما گذاشته که یکی از اونها درآمدزایی از طریق کسبوکارهای اینترنتی است. راهاندازی کسبوکارهای اینترنتی اونقدرها هم سخت نیست. خیلیها در ذهن خودشون سراغ فناوریهای عجیبغریب میروند که شاید آوازهش رو از سیلیکون ولی شنیده باشند، اما این همه واقعیت کارهای اینترنتی نیست.
با استفاده از امکاناتی که دنیای اینترنت در اختیارمون گذاشته، میتونیم شبکهای از مشتری برای خودمون درست کنیم. میتونیم با کمی خلاقیت و تغییر، خیلی از کارهایی که تا دیروز در محل کارمون انجام میدادیم، در خانه انجام بدیم و اتفاقا مشتریهای بیشتری هم پیدا کنیم.
در این مطلب، چهار ایده برای درآمدزایی در قرنطینه کرونایی رو با شما در میمن میگذاریم. صدالبته که اینها فقط ایدههای اولیه هستند. شما با کمی خلاقیت، میتوانید اونها رو با تواناییها و امکانات خودتون تغییر داده و طرحهای کسبوکارتون رو از دلشون بیرون بکشید.
۱. فروش محصولات خوراکی خانگی از طریق شبکههای اجتماعی
طی این مدتی که بهخاطر شیوع کرونا کار خود را از دست داده و در خانه هستید، میتونید چند کیلویی سبزی بخرید. سبزیها رو بهخوبی پاک کنید و بشویید. بعد هم بندی در خانه بکشید و یکیدو روز سبزیها رو از بند آویزان کنید تا خشک خشک بشوند.
سبزیهای خشک را وزنکشی کرده و با کمی خلاقیت، بستهبندی کنید. میتونید نام و لوگویی هم برای کسبوکار خونگی خودتون طراحی کرده و روی برچسب کوچکی چاپ کنید. برچسبها رو روی بستهبندی سبزی خشک بزنید تا سروشکل حرفهایتری به کار بدهید.
در قدم بعدی صفحهای در اینستاگرام یا دیگر شبکههای اجتماعی بزنید و عکسهای قشنگی از محصولات خونگی خودتون و مراحل تولیدشون منتشر کنید. به اقوام و دوستان و آشنایان خبر بدید تا صفحه جدیدتون رو دنبال کنند. از اونها بخواهید هم خودشون خرید کنند و هم صفحه کسبوکارتون رو به دیگران معرفی کنند.
شاید چند روزی طول بکشه، اما کمکم مشتریهای خودتون رو پیدا میکنید. قبل از اونکه متوجه بشید، سرتون حسابی شلوغ شده و کسبوکار خونگیتون بین فامیل و دوستان معروف شده. چهبسا با تولید محصولات خوب و تبلیغ مناسب، بعد از دوران قرنطینه هم این کار رو ادامه داده و دیگه سراغ کار قبلیتون هم نرید!
۲. انجام پروژههای دفتری و اداری از داخل منزل
آیا در منزل کامپیوتر دارید؟ پرینتر و اسکنر چطور؟ میدونید با همین وسائل چه کسبوکارهایی میشه راه انداخت؟! خیلی از کسبوکارها به تعطیلی کشیده شده، اما نیاز مردم به تایپ متنهای دستنویس، اسکن مدارک، پرینت فایلهای دانشجویی و کارهایی از این قبیل، کم نشده!
اگر امکانات و توانایی لازم رو دارید، میتونید کانالی در شبکههای ارتباطی درست کنید، یا حتی عضو وبسایتهای برونسپاری ایرانی بشید. هرچه تواناییهای بیشتری در این زمینه داشته باشید، مشتری بیشتری هم خواهید داشت. اگه بتونید با نرمافزارهای تخصصی طراحی یا مهندسی هم کار کنید که عالی میشه!
اگرهم به فکر این هستید که چطوری از مشتریها پول بگیرید، بهجز ارائه شماره کارت برای انتقال وجه، راه دیگهای هم وجود داره که حرفهایتر هم است. برای هرکدوم از کسبوکارهایی که در این نوشته معرفی میکنیم، میتونید سراغ خدمات پرداختیاری برید. با پرداختیاری میتونید هزینه کالاها یا خدمات خودتون رو بهراحتی از مشتریها دریافت کنید.
۳. خریدوفروش لباسها و اجناس دستدوم در اینترنت
قرنطینه کرونایی فرصت خوبی برای جستوجو در صندوقهای قدیمی و کمد لباسهاست. خیلی از ما لباسهای کارکرده ولی تمیز، یا حتی لباسهای نویی داریم که قبل از اونکه فرصت پوشیدنشون رو داشته باشیم، کوچک شدهان؛ یا لوازمی داریم که دیگه به کارمون نمیان. بهنظرتون با اونها چه کاری میتونیم بکنیم؟
یک ایده کاربردی برای راهاندازی کسبوکار این است که صفحهای در اینستاگرام یا کانالی در تلگرام یا شبکههای مشابه راه بیندازید؛ البته میتونید از وبسایتهای معروف واسطهگری هم استفاده کنید. از وسائل قدیمی خودتون عکسهای خوبی بگیرید، متن مفصلی برای توضیح اونها هم بنویسید. بعد صفحه یا کانالتون رو به دوستان و آشنایان معرفی کنید و ازشون بخواهید اون رو به دوستان و آشنایان خودشون معرفی کنند!
قدرت شبکهسازی اولیه با کمک اقوام و دوستان برای راهاندازی کسبوکارهای کوچک و خانگی خیلی مهم است. تصور کنید هر نفر، کسبوکار شما رو به یک نفر دیگه معرفی بکنه! در عرض یکیدو هفته، شبکه گستردهای از مشتری در سرتاسر کشور خواهید داشت.
اگر چند دست لباس یا وسیله کارکرده و قدیمی خودتون رو باموفقیت فروختید، میتونید کسبوکارتون رو کمی گسترش بدید. از اقوام نزدیک هم بخواهید اگه لباس یا وسیلهای برای فروش دارند، در اختیار شما بگذارند. میتونید با مشتریهایی که پیدا کردهاید، اونها رو هم به فروش برسونید و سود مختصری هم در جیب بگذارید.
۴. در قرنطینه کرونایی، آموزش بدهید و پول بگیرید
شاید کار شما تعطیل شده و درآمدی از اون ندارید، اما تجربههایی که در کارتون به دست آوردهاید، همچنان درآمدزا هستند. برای نمونه، اگه نقاش ساختمان هستید، ویدئوهای سادهای درباره چگونگی ترکیب رنگ با تینر، یا چگونگی درستکشیدن قلمو روی دیوار یا هزارویک نکته دیگهای بسازید که در کارتون یاد گرفتهاید.
شاید باورتون نشه، اما خیلیها حاضرند برای یادگیری درست این تجربهها، هزینه پرداخت کنند. کلیپهایی که میسازید هم لازم نیست شبیه فیلمهای سینمایی باشند! روبهروی دوربین موبایلتون بنشینید، دکمه ضبط رو بزنید و شروع کنید.
در ابتدای کار، ویدئوهای کوتاهتر را بهصورت رایگان در شبکههای اجتماعی منتشر کنید. مخاطبان باید بدونند که شما کاربلد هستید و از تجربه و دانش در این زمینه برخوردارید. کمی که گذشت و مخاطبهای کافی پیدا کردید، ویدئوهای کاملتر و بلندتری بسازید، نکتههای بیشتری رو در اونها یاد بدید، و اون فایلها رو بفروشید.
یادتون باشه اگه یک ویدئوی آموزشی را به قیمت بیستهزار تومن به صد نفر بفروشید، بهتر از اون که همون ویدئو رو یکمیلیون تومن قیمت بگذارید، ولی فقط یک نفر حاضر به خریدش بشه! برای دریافت پول از مشتریها هم میتونید از خدمات درگاه پرداخت و پرداختیاری استفاده کنید. استفاده از پرداختیاری نسبت به اعلام شماره کارت و درخواست کارتبهکارت، هم حرفهایتر است، هم مشتریها اعتماد بیشتری به شما پیدا میکنند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد