آپدیت جدید جی تی متریکس، بین فعالان حوزه وب و متخصصین سئو، مثل بمب، سروصدای زیادی به پا کرد، این ابزار تست سرعت که سالهای زیادی بود تغییر خاصی نداشت با این آپدیت، به جرئت میتوان گفت که زیر و رو شد و به یک ابزار تست سرعت سایت فوق العاده تبدیل شد.
اگر شما هم برای یاد گرفتن کار با جی تی متریکس جدید و بهینه سازی سرعتسایتتان با این ابزار، شگفت زده هستید و دوست دارید که خیلی دقیق و تخصصی با تمامی آیتمهای ورژن جدید جی تی متریکس، کار کنید، این مقاله را از دست ندهید!
آیا هنوز امکان استفاده از نسخه قبل جی تی متریکس وجود دارد؟
بله! اگر شما در بخش تنظیمات اکانتتان دو گزینه Enable Legacy Reports و Default to Legacy Reports را فعال کنید، ظاهر جی تی متریکس قدیمی برای شما نمایش داده میشود.
اما با توجه به آپدیتهای اخیر گوگل و امکانات شگفت انگیز جی تی متریکس جدید، اصلا هوشمندانه نیست که شما از ورژن قدیمی این ابزار استفاده کنید!
اگر خواهان رسیدن به رتبههای برتر موتورهای جست و جو و سایتی با بهترین ساختار سئو هستید، باید وب سایتتان را بر اساس ارورها و مشکلات موجود در جی تی متریکس جدید، بهینه کنید تا به بهترین نتیجه برسید.
در جی تی متریکس جدید، چه اتفاقاتی افتاد؟
ورژن جدید این نرم افزار، با تغییرات بسیار زیادی همراه بود، در ادامه با یکی از مهمترین ویژگیهای جدید جی تی متریکس، آشنا شوید.
- پیروی از الگوریتمهای جدید
در آپدیت جدید جی تی متریکس، معیارهای سنجش سایت، بر اساس پیروی از الگوریتمهای جدید گوگل است که بیشتر بر ایجاد تجربه کاربری خوب، ایجاد شده است.
Core web vital چه تاثیری بر آپدیت اخیر GTMETRIX داشت؟
Core web vital، مجموعه راهنماییها و فاکتورهای متفاوتی است که از اواسط سال میلادی گذشته، دنیای سئو و بهینه سازی موتوهای جست و جو را دگرگون کرد.
تمرکز و حساسیت وب وایتالها بر احساسی است که کاربران سایت شما زمان تعامل با صفحات مختلف سایت، تجربه میکنند؛ اجرای تمامی معیارهای خلق یک User Experience عالی، مورد توجه فاکتورهای Core web vital است.
به علت اهمیت بالای Core web vital در رنکینگ وب سایتهای اینترنتی، جی تی متریکس نیز، خودش را آپدیت کرد و با المانهای جدید بررسی، مثل CLS، TBT،LCP و … سایتها را آنالیز میکند.
معنی المانهای آنالیز ورژن جدید جی تی متریکس چیست؟
در جی تی متریکس جدید، خبری از PagePeed و YSlowنیست و شما با آیتمهای جدیدی مثل GTmetrix Grade و Web Vitals در این ابزار حرفهای سروکار دارید؛ حالا زمان آن رسیده است که به سراغ یاد گرفتن مفهوم هر المان در ورژن جدید جی تی متریکس، برویم.
GTmetrix Grade : نمره بررسی کلی صفحه
پس از بررسی سایت با این ابزار، GTmetrix Grade در سمت چپ گزارشبرای شما نمایش داده میشود که خود شامل دو بخش Performance و Structure است.
زیر عبارت GTmetrix Grade، یکی از حروف A تا F نوشته شده است که به معنای نمره بررسی عملکرد کلی صفحه شما است، بهترین عملکرد، نمره A و بدترین وضعیت صفحه، نمره F را در جی تی متریکس جدید، خواهد داشت.
- Performance: کارایی
در آیتم پرفورمنس، سایت شما از نظر بهینه بودن کلی، نمره دهی میشود و به زبان ساده هر چقدر سئوی بهتری داشته باشید، شانس دریافت امتیاز بالاتری از Performance را دارید، برخی از فاکتورهای مورد بررسی Performance، شامل موارد زیر است:
- FCP: زمان نمایش اولین محتوای تصویری در صفحه
- TTI: طول کشیدن زمان قابل تعامل شدن صفحه با کاربر
- SI : زمان بارگذاری کامل نیمه اول صفحه و …
- Structure: بررسی ساختار
این بخش از ابزار جی تی متریکس بعد از آپدیت، جایگزین 2 آیتم PageSpeed و YSlow در نسخه قبلی جی تی متریکس، شده است.
در بخش Structure، بهینه بودن ساختار کلی سایت شما از نظر کدها، تصاویر، ویدئوها، تگها و … بررسی میشود، وجود ایراد در هر کدام از مواردی که ذکر شد میتواند آسیب جدی به سرعت سایت شما وارد کند، پس بخش Structure، به همین دلیل با دقت فوقالعاده، این موارد را آنالیز و اشکالات موجود را برطرف میکند.
نمره دهی المانهای موجود در صفحه توسط Structure، به صورت زیر از بدترین تا بهترین، اولویت بندی شده است، شما میتوانید با کمک این راهنمایی به ترتیب ضرورت، شروع به بهینه سازی صفحهتان کنید.
- High
- Med-High
- Medium
- Low-Med
- Low
- None
- N/A
Web Vitals : تطابق عملکرد سایت شما با ایده آل گوگل
وب وایتال در جی تی متریکس جدید، شامل 3 بخش LCP، TBT و CLS است و هرکدام از این آیتمها بر اساس سنجش آیتمهای مختلف، یک زمان لود اختصاصی دریافت میکنند، که طبیعتا هرچقدر این زمانها کوتاهتر باشد، به معنای بهینهتر بودن سایتشما است.
- LCP
LCP یا Largest Contentful Paint، زمان لود بزرگترین عنصر محتوا در صفحه مورد آنالیز شما در جی تی متریکس را شامل میشود. بزرگ بودن از نظر سایز می باشد مثلا در صفحه محصول بین یک فونت بزرگ و یک عکس کوچک، lcp روی متن خواهد بود.
- TBT
TBT یا Total Blocking Time، میزان تاثیر کدهای جاوا اسکریپت بر مدت زمان لود صفحه را آنالیز میکند، هر چقدر که زمان این بخش، کوتاهتر باشد، به معنای بهینهتر بودن ساختار کدهای سایت شما است.
- CLS
CLS یا Cumulative Layout Shift، میزان تغییراتی را شامل میشود که کاربر از لحظه ورود به سایت تا لود کامل صفحه، احساس میکند، هر چقدر که نمره CLS به 0 نزدیکتر باشد، به معنای وجود تجربه کاربری بهتر در سایت شما است.
چگونه ارورهای Web Vitals در جی تی متریکس جدید را برطرف کنیم؟
اصولا اکثر سایتهای اینترنتی در بخش Web Vitals جی تی متریکس جدید، نمره خوبی نداشته و نیاز به بهبود دارند؛ ابزار جی تی متریکس، کنار هر یک از کلمات LCP، TBT و CLS، یک علامت سوال قرار داده است که شما میتوانید با کلیک کردن روی آن، راهنمایی کامل جهت بهبود بخش مربوطه، به دست آورید.
چطور خیلی راحت از جی تی متریکس جدید برای بهبود سرعت، کمک بگیریم؟
کار با آپدیت جدید ابزار جی تی متریکس، کار سادهای نیست! المانهای جدید در آپدیت اخیر، موجب گیج کننده شدن جی تی متریکس شده است و قطعا اگر دوست دارید که مثل حرفهایها از این ابزار، استفاده کنید به یک آموزش جامع نیاز دارید. که پیشنهاد می کنیم آموزش جی تی متریکس جدید را در سئولب دنبال کنید.
سخن پایانی: جی تی متریکس جدید را دست کم نگیرید!
اگر حوصله به خرج دهید و کار با ورژن جدید جی تی متریکس را یاد بگیرید، میتوانید با کمک آن، یک جان تازه به سایتتان، هدیه دهید.
این روزها گوگل، به تجربه کاربری، بیش از گذشته حساس است و جی تی متریکس، به همین دلیل، علاوه بر آنالیز سرعت، تجربه کاربر شما را زیر ذره بین خود قرار میدهد.
پس بهتر است این فرصت را از دست ندهید و با کمک جی تی متریکس جدید، علاوه بر بهود سرعت سایتتان، تجربه کاربرانتان را نیز زیرورو کنید.
البته فراموش نکنید برای کار با ورژن جدید جی تی متریکس، آموزش حرفهای و رایگان جی تی متریکس جدید سایت سئو لب را از دست ندهید! شما برای بهینه سازی سایت تان باید از یکجا شروع کنید و با راهنمایی های یک متخصص سئو پله پله وضعیت سئو وب سایت تان را ارتقا دهید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد