عقد محضری یکی از مهمترین و شیرینترین مراحل زندگی هر فردی است. اگر به زودی برای یکی از بهترین روزهای زندگیتان آماده میشوید، به شما تبریک میگوییم و شما را دعوت میکنیم تا با مطلب راهنمای کامل عقد محضری همراه باشید. در این مطلب قرار است به مراحل عقد در محضر، مدارک، شرایط، هزینه ها و هرچیز دیگری که باید بدانید اشاره کنیم.
مراسم عقد، یک برنامه مهم در ازدواج همه زوجهای ایرانی است، و معمولا با نگرانی و دغدغه های بی شماری همراه است! معمولا از چند ماه قبل، عروس خانم و آقای داماد، درگیر برنامه ریزی برای دعوت کردن مهمان، پذیرایی، مکان مراسم، زمان مراسم و … هستند. جهت انجام عقد محضری، باید چندین مرحله را طی کنید که در ادامه به توضیح هر یک از این مراحل میپردازیم.
مراحل عقد محضری
۱. انتخاب محضر عقد و دفتر ازدواج
قدم نخست برای برگزاری مراسم عقد، انتخاب محضر و عاقد مراسم میباشد. اگر از آن دسته افرادی هستید که انتخاب کردید تا مراسم عقدتان در محضر انجام شود، حتما تا یک ماه قبل از مراسم عقدتان، زمان خود را با دفتردار هماهنگ کنید تا به خاطر شرایط خاصی مثل پر بودن محضر در اعیاد و یا بعضی دیگر از تاریخ و مناسبات خاص در لحظه آخر، محضر مورد نظر خود را از دست ندهید.
آمادهسازی مدارک مورد نیاز:
- شناسنامه: اصل و 2 عدد کپی شناسنامه طرفین قرارداد
- کارت ملی: اصل و کپی کارت ملی طرفین
- مدارک مالی: مدارکی مانند چک، سفته یا فیش بانکی که نشاندهنده پرداختها و تعهدات مالی است.
- آزمایش پیش از ازدواج: دریافت برگه بهداشت مهر شده از درمانگاه مجاز کشور که مبنی بر تایید انجام مشاوره در خصوص، عدم اعتیاد، تالاسمی، بیماریهای مقاربتی و واکسن کزاز باشد.
- حضور پدر: چنان که عروس خانم شما دوشیزه باشد، شناسنامه پدر ایشان همراه حضور پدر عروس خانم یا ارائه رضایت نامه یا وکالت نامه رسمی، و یا حضور پدر بزرگ سمت پدری همراه فتوکپی از صفحات اول و دوم شناسنامه پدر عروس (درصورت فوت پدر داماد یا عروس نیازمند گواهی مربوطه است)
- حضور شاهد: نیازمند حضور دو مرد عاقل و بالغ با در دست داشتن شناسنامه یا کارت ملی جهت امضای شاهد.
مراجعه به دفترخانه ازدواج:
- انتخاب دفترخانه معتبر: برای انجام عقد محضری، باید به یک دفترخانه معتبر و دارای مجوز مراجعه کنید.
- نوبتگیری: با دفترخانه تماس بگیرید و زمانی را برای انجام عقد تعیین کنید.
مدارک عقد محضری:
- عکس ۳x۴ جدید از عروس و داماد
- شناسنامه عروس و داماد و کارت ملی ها
- شناسنامه و کارت ملی ۳ نفر شاهد
- شناسنامه پدر عروس و کارت ملی او
انجام مراحل قانونی:
- امضای طرفین: پس از حضور در دفترخانه، طرفین قرارداد باید مفاد عقد را مطالعه و سپس آن را امضا کنند.
- حضور شهود: حضور دو شاهد برای اعتباربخشی به عقد لازم است.
- ثبت رسمی عقد: پس از امضا و تأیید شهود، عقد به صورت رسمی در دفترخانه ثبت و یک نسخه از آن به طرفین ارائه میشود.
۲. آزمایشات لازم برای روز عقد
آزمایشات برای افزایش آگاهی از سلامت زوجها انجام میشود تا نگرانی های مربوط بروز مشکلات احتمالی در آینده کاهش پیدا کند. این امر یک الزام قانونی است و بدون انجام آن محضرها، عقد شما را ثبت نمی کنند.
برای انجام این آزمایشات میتوانید به مشاور مرکز آزمایشگاه مراجعه کنید و با توجه به سوابق پزشکی خانوادگی و فردی خود، آزمایشاتی را که احتمال دارد از زوجین به هم انتقال داده شود انجام دهید. معمولا فرایند یک آزمایش، به اندازه یک صبح تا ظهر بیشتر طول نمیکشد و حتی گاهی میتوان نتیجه آزمایش را همان روز از آزمایشگاه تحویل گرفت.
۳. رزرو سالن عقد (در صورت تمایل)
اگر تمایل دارید مراسم عقد خود را به شکلی زیبا و به یادماندنی انجام دهید و از نگرانی خود برای برگزاری مراسم عقد بکاهید، پیشنهاد میکنیم تا مراسم خود را در سالن عقد برگزار کنید. سالن های عقد معمولا در داخل شهر است و فضایی کوچکتر از تالار عقد دارد. همچنین سالن عقد با هزینه ای به مراتب کمتر از تالار های بزرگ با صرفه اقتصادی همراه بوده و به سبب کوچکتر بودن، اکثرا کیفیت خدمات بالاتری را ارائه میدهند. وب سایت سوربان به نشانی www.soorban.com به شما کمک میکند تا بهترین سالن عقد را در تهران و شهرهای دیگر را انتخاب نمایید.
۴. انتخاب عکاس حرفه ای
برای مهمترین روز زندگیتان یعنی مراسم عقد، عکاس و فیلمبرداری انتخاب کنید که به زیباترین نحو ممکن خاطرات و لحظات شما را ثبت کند. از طرف دیگر در نظر داشته باشید برای آتلیه عروس، باید عکاس و فیلمبرداری را برای مراسم خود انتخاب کنید که در حضور او معذب نباشید و به راحتی احساس خود را ابراز کنید.
۵. انتخاب آرایشگاه
یک آرایش زیبا و در عین حال ملایم رضایت و اعتماد به نفس شما را بالا برده و همینطور عقد محضری به آرایش غلیظی نیاز ندارد. همین که شما در طبیعی ترین حالت ممکن و زیبایی خود قرار بگیرید عالی میباشد. آرایشگاه داماد هم به سبب آراسته بودن داماد از گزینه های مهم محسوب میشود.
۶. خرید حلقه و لباس مناسب روز عقد
خرید حلقه و لباس، نشانه سلیقه و علاقه شماست. انتخاب حلقه، لباس هر چیز دیگری که برای روز عقدتان درنظر دارید باید مختص به شخص، روحیه و سلیقه شما باشد. با مشورت و همفکری با دیگر بهترین حلقه و لباس عقد محضری را انتخاب کنید تا مشکل احتمالی پیش نیاید.
۷. خرید گل عروس
تهیه یک دسته گل زیبا برای عروس ار وظایف دیگر آقای داماد می باشد، دقت کنید دسته گل عقد باید در عین زیبایی مورد پسند و برازنده عروس خانم باشد. حتی می توانید یک تاج گل یا یک دستبند گل را به همسرتان هدیه دهید. برای گل آرایی سالن و ماشین در این روز بهترین گزینه نمونه گل استفاده شده در دسته گل عروس و گلهایی در طیف رنگ مطابق با آن می باشد.
۸. دعوت از مهمانان
حدود یک هفته روز قبل از مراسم، مهمانان مهم خود را دعوت کنید. می توانید علاوه بر افراد نزدیک خود و همسرتان، دوستانی که با آنها احساس صمیمیت می کنید و دوست دارید در آن روز و لحظه کنارتان باشند را دعوت کنید اما به هیچ وجه محضر را شلوغ نکنید و کسانی که بودنشان مهم است را برای همراهی در محضر خبر کنید و اگر پس از عقد محضری مهمانی دیگری داشتید برای آن قسمت از مهمانی، بقیه فراد را دعوت نمایید.
نکات مهم در عقد محضر
۱. جشن عقد با کدام خانواده است؟
با این که هر مناطق در ایران رسم و رسوماتی متفاوت برای برگزاری مراسمات مربوط به عقد را دارند، اما به طور کلی برگزاری مراسم عقد با خانواده عروس بوده و خانواده داماد هم برگزاری جشن عروسی را بر عهده می گیرند. در هر صورت باید بدانید که توجه به رسم و رسومات خانوادگی در این موضوع اهمیت دارد.
۲. برای عقد محضری چی ببریم؟
اگر به عنوان خانواده عروس و داماد در مراسم عقد حضور دارید، می توانید نیم ست، گوشواره، ساعت، دستبند، سکه پارسیان، انگشتر، النگو، پلاک و زنجیر، سکه تمام، کارت هدیه و حتی پول نقد را برای پیشکشی با خود به همراه داشته باشید.
۳. وظایف خانواده داماد در عقد محضری چگونه است؟
معمولا درباره وظایف خانواده داماد در مراسمات بله برون و قبل از برگزاری عقد صحبت می شود و بین خانواده ها هماهنگیهای لازم صورت می گیرد. اما باید بدانید که معمولا وظایف خانواده داماد تهیه حلقه، خرید هدیه از طرف داماد و خانواده داماد، خرید سرویس طلا و لباس عقد و نامزدی، خرید دسته گل، کیک، هزینه های محضر و شام عقد می باشد.
۴. پذیرایی عقد محضری به چه صورت است؟
در انتخاب منو ابتدا باید بودجه و تعداد مهمانهای خود را در نظر بگیرید و بر اساس آن منو و نحوه پذیرایی را انتخاب کنید و انتخاب کنید که پذیرایی عقد محضری شام یا عصرانه باشد. اگر می خواهید پذیرایی هر دو عصرانه و شام را داشته باشید با محضری انتخاب کنید که شامل هر دو این نوع خدمات باشند چون انتخاب پذیرایی برای شام و عصرانه شامل خوراکیها، شیرینی، میوه و غذاها می باشد.
اگر پذیرایی عقد محضری بصورت شام باشد:
- طراحی و دیزاین میز سرو غذا و میز پذیرایی از مهمانها
- پذیرایی یا کِیتِرینگ غذا
- انواع منو پذیرایی
- پذیرایی به صورت سلف سرویس یا توسط پرسنل
اگر پذیرایی عقد عصرانه است:
- پذیرایی به صورت سلف سرویس
- شیرینی و کیک
- میوه
- نوشیدنی سرد و گرم
- فینگر فود
پرسشهای متداول درباره عقد محضری
آیا میتوان عقد محضری را باطل کرد؟
بله، در صورت وجود دلایل قانونی مانند اثبات تقلب یا اشتباه در اطلاعات، میتوان عقد محضری را باطل کرد.
اعتبار جواب آزمایش چقدر است؟
یک ماه.
هزینههای عقد محضری چقدر است؟
هزینههای عقد محضری بسته به نوع قرارداد و دفترخانه و تزیینات سفره عقد متفاوت است. بهتر است قبل از مراجعه به دفترخانه، از هزینههای مربوطه آگاه شوید.
کلام آخر
به انتهای مطلب راهنمای کامل عقد محضری رسیدیم. در این مطلب سعی کردیم شما را راهنمایی کنیم تا بتوانید مراسم عقد محضری خود را بدون نگرانی پشت سر بگذارید. در صورتیکه تجربه یا پیشنهادی دارید که در کاملتر شدن این مطلب کمک کننده خواهد بود می توانید در بخش نظرات همین صفحه با ما در میان بگذارید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد