هنگام تصادفات و سایر حوادث، سرعت و چگونگی رساندن بیمار به مراکز درمانی اهمیت ویژهای دارد و همین مسئله میتواند جان بسیاری از افراد را حفظ کند. برانکارد انواع مختلفی نظیر برانکارد آمبولانسی، برانکارد تاشو، برانکارد اسکوپ و برانکارد بسکت دارد که در مواقع ضروری به کار آمده و با انتقال بیماران به بخشهای مختلف بیمارستان باعث شده کارها سریعتر پیش رود و مصدومان زودتر تحت درمان قرار بگیرد.
ما در این مطلب میخواهیم در مورد راهنمای خرید انواع برانکارد جهت حمل بیمار و همینطور در مورد کاربرد انواع برانکارد آمبولانسی، تاشو، اسکوپ، بسکت و… صحبت کرده و نکات خوبی را در اختیارتان قرار دهیم.
اگر شما نیز به کسب اطلاعات مفید در این زمینه علاقه دارید، لطفاً تا پایان مطلب ما را همراهی بفرمایید.
برانکارد چیست؟
برانکارد وسیلهای است که برای حمل و جابجایی مصدومان و بیماران از آن بهره میگیرند. زمانی که فرد در شرایط اورژانسی قرار میگیرد و در اثر حادثه یا افت فشار قادر به حرکت نیست و یا ممکن است در اثر تصادفات دچار شکستگیهای مختلف شده باشد که حرکت برای او مضر باشد، سایرین وی را به کمک برانکارد به بیمارستان منتقل میکنند.
این وسیله میتواند مصدومان را در بخشهای مختلف بیمارستان جابجا کند و یا بیمار را از داخل آمبولانس به مراکز درمانی دهد. همچنین از این وسیله میتوان برای مراقبتهای خارج از بیمارستان توسط امدادگران استفاده نمود.
انواع برانکارد پزشکی
برانکارهای پزشکی و آنهایی که برای حمل بیمار مورد استفاده واقع میشوند، انواع گوناگونی دارند که در این قسمت میخواهیم به بررسی ویژگی هر کدام از آنها بپردازیم و در مورد آنها توضیحاتی ارائه کنیم:
- برانکارد آمبولانس یا پاچلاقی : برانکارد آمبولانسی یکی از پراستفاده ترین نوع برانکارد میباشد که نام دیگرشان برانکارد پاچلاقی نیز میباشد. این وسیله قابلیت تبدیل به صندلی را دارد؛ به این ترتیب که در قسمت سر و پای آن دو شکن وجود داشته و به وسیله این دو، برانکارد از حالت افقی خارج شده و به شکل یک صندلی در میآید.
این ویژگی سبب شده است که بیماران در صورت لزوم بتوانند به صورت نشسته نیز به بیمارستان منتقل شوند. در زیر برانکارد پاچلاقی چرخهایی وجود دارد که زمانی که در حالت صندلی قرار دارد، چرخها میتوانند به راحتی بیمار را جابجا کنند.
ضمناً این چرخها کاملاً جمع شده و میتوانند در داخل آمبولانس قرار بگیرند. در تولید این نوع برانکاردها از مواد اولیه مرغوبی استفاده میکنند که علاوه بر سبک بودن، بتواند وزنهای بالا را تحمل کند و در برابر ضدعفونی کنندهها مقاوم باشد.
- برانکارد تک شکن: معمولا از این نوع برانکارد در شرایط حاد مصدومان استفاده میشود؛ زیرا قابلیت تا شدن داشته و فضای کمتری را اشغال میکند و جنس آن سبکتر است. شکن این برانکارد در مدت زمان کوتاهی از وسط تا میشود و در یک گوشه مشخص آمبولانس قرار میگیرد.
این برانکاردها معمولاً از پارچههای برزنتی ساخته شده که علاوه بر استحکام بالا، میتوانند مصدومان را با وزنهای بسیار سنگین نیز جابجا کنند. رویه این برانکاردها ضد زنگ و محافظتی بوده و هنگام شستشو و ضدعفونی، آسیب نمیبیند.
شرکتهای مختلف جدیداً اقدام به تولید رویههای ضد لک و ضد باکتری برای برانکاردهای تک شکن نیز کردهاند. قاب و بدن برانکارد تک شکن آلومینیومی بوده که مقاومت بالایی دارد.
- برانکارد اسکوپ: این نوع برانکارد بسیار پرکاربرد بوده و بیشتر در تصادفات و سوانح خیابانی مورد استفاده قرار میگیرد؛ به این دلیل که زمانی که بیمار روی برانکارد قرار میگیرد، فیکس شده و نخاع و ستون فقرات او آسیبی نمیبیند.
برانکارد اسکوپ به چهار تکه تقسیم میشود که این تکهها زیر بدن فرد آسیب دیده قرار میگیرند و به یکدیگر قفل میشوند. همچنین این تکهها قابلیت جمع شدن و تا شدن را دارند.
در ضمن در قسمت وسط برانکارد اسکوپ یک بخش خالی وجود دارد که اگر بیمار احتیاج به تصویربرداری داشته باشد؛ بدون اینکه احتیاج به تکان خوردن باشد، از ستون فقرات و کمر وی عکسبرداری شود.
جنس این نوع برانکارد معمولا آلومینیومی بوده و پوشش روی قاب آن ضد زنگ زدگی و خش خوردگی است. همچنین در صورت شستشو و استفاده از مواد ضدعفونی کننده، هیچ صدمهای نمیبیند.
- برانکارد بسکت: از برانکارد بسکت در مواقعی استفاده میشود که بیمار در منطقهای که دسترسی به او بسیار سخت است، مانند ارتفاعات، ساختمانهای مرتفع، کوهها و درهها قرار گرفته است. در چنین شرایطی که نمیتواند از برانکاردهای معمولی استفاده کرد، بهرهگیری از برانکارد بسکت بسیار کارآمد است.
این نوع برانکاردها را میتوان به بالگرد یا بالابر متصل کرد و برای مصدومان دور از دسترس قابل استفاده میباشد. افرادی که در استادیومهای ورزشی یا هنگام کوهنوردی دچار آسیب میشوند، میتوانند به راحتی با استفاده از برانکارد بسکت جابجا شوند.
برانکارد بسکت در دو مدل یک تکه و دو تکه وجود دارد که نوع اول امکان تا شدن ندارد و نوع دوم این قابلیت را دارد. وجود یک تخته فیکس کننده و بندهایی که بیمار را به شکل ثابت نگه دارد، در برانکارد بسکت دیده میشود.
ضمناً از آنجایی که از برانکارد در شرایط خاص محیطی و اقلیمی بهره گرفته میشود؛ نسوز، ضد سایش و ضد خوردگی است.
- برانکارد صحرایی برزنتی: این مدل برانکاردها مخصوص بیمارستانهای صحرایی بوده و برای حمل و نقل کوتاه مدت بیماران استفاده میشود. ویژگی برانکاردهای صحرایی این است که مقاومت بالایی دارند و میتوانند وزنهای سنگین را نیز به خوبی تحمل کنند.
در این مدل برانکارد امنیت بیمار کاملاً حفظ شده؛ زیرا هم میتواند تا شود و هم اهرمهای قفل کننده دارد تا وقتی که بیمار روی آن قرار میگیرد، این اهرمها قفل شده و برانکارد تا نمیشود. ضمناً قاب آن آلومینیومی بوده و پارچه برزنتی رویی، در طول زمان آسیب نمیبیند.
- برانکارد تاشو: این مدل از برانکاردها قابلیت تا شدن داشته و میتوان به شکل صندلی بیمار را حمل کنند. زمانی که از این وسیله استفاده نمیشود، میتوان آن را کاملاً تا کرد و در فضای اندکی از آمبولانس قرار داد.
از این برانکارد به عنوان صندلی نیز استفاده میشود و در فضاهای کوچک مانند آسانسور و راه پله از آن بهره میگیرند. برانکارد تاشو پشتی بلند دارد که سر بیمار را ثابت نگه میدارد؛ چرخ و دستههای برانکارد تاشو نیز باعث حمل آسان بیمار میشود. این وسیله وزنهای سنگین را تحمل میکند و با جنس آلومینیومی که دارد، بسیار سبک وزن است.
خرید انواع برانکارد جهت حمل بیمار
از آنجایی که این وسیله با آسیب دیدگان و مصدومان در ارتباط است؛ بنابراین انتخاب صحیح برانکارد برای هر بخشی اهمیت بسزایی دارد و میتواند به بیماران کمک شایانی کند. جهت خرید انواع برانکارد ابتدا باید نوع نیاز خود را مشخص کنید و متناسب با بودجهتان خرید نمایید.
شرکتهای مختلفی هستند که اقدام به تولید انواع و اقسام تجهیزات پزشکی از جمله برانکارد میکنند. سعی کنید از برندهای خوشنام و معتبر که محصولات با کیفیتی را تولید میکنند، خرید کنید؛ زیرا چنین محصولاتی دوام و کاربری بسیار بهتری دارند.
سپس با نحوه کارکرد برانکاردها آشنایی داشته باشید و در مورد آنها اطلاعات کسب کنید و در نهایت محصول مورد نظر خود را بخرید. به خاطر داشته باشید در صورتی که کالای خود را از برندهای خارجی خریداری میکنید؛ هزینههایی مانند نوسانات ارز، گمرک و حمل و نقل به قیمت نهایی کالا افزوده میشود.
جهت خرید انواع برانکارد می توانید با مراجعه به وبسایت برانکارد به آدرس berankard.com و بررسی محصولات و همچنین مشاوره با متخصصان برانکارد، محصول مورد نظر خود را تهیه نمایید.
سخن آخر
همانطور که ملاحظه کردید، همه برانکاردها وظیفه تقریبا یکسانی دارند و آن حمل و انتقال مصدومان به مراکز درمانی است؛ اما نحوه انجام این کار توسط هر کدام از آنها با یکدیگر فرق میکند.
این تفاوت باعث شده است تا آنها استفادههای گوناگونی داشته باشند و بیماران تحت هر شرایطی هم که باشند، بتوانند توسط امدادگران به بیمارستان منتقل شده و تحت درمان قرار بگیرند.
ما در این مطلب در مورد راهنمای خرید انواع برانکارد جهت حمل بیمار و معرفی تک تک برانکاردها پرداختیم تا اگر قصد خرید این محصول را دارید، با آگاهی و اطلاعات بیشتری اقدام کنید. امیدواریم مطالب این مقاله برای شما کاربردی بوده باشد. در پایان از صبر و توجه شما کمال تشکر را داریم.
سوالات متداول
۱_برانکارد ریکاوری چیست؟
از این نوع برانکارد معمولاً برای انتقال بیمار از اتاق عمل به ریکاوری استفاده میشود. البته میتوان از آن در سایر بخشهای بیمارستان نیز در شرایط لزوم کمک گرفت.
این برانکارها شامل دو شکن بوده و سطح آنها به سه قسمت پا، بدنه و زیر سر تقسیم میشود. ضمناً این نوع برانکاردها تشک فومی داشته، قابلیت تغییر ارتفاع را دارد و اغلب در هر اتاق عمل یک یا دو برانکارد ریکاوری وجود خواهد داشت.
۲_کاربرد برانکاردها چه چیزهایی میباشد؟
این وسیله در مواقع اضطرار به شدت به کار میآید و کاربردهای زیادی دارد که شامل موارد زیر هستند:
-انتقال مصدومان در حوادث
-منتقل کردن بیمار از بخشی به بخش دیگر بیمارستان
-جابجا کردن بیمار از داخل آمبولانس به بیمارستان
-جابجایی آسیب دیدگان جنگی
-مراقبت کوتاه مدت در بخش اورژانس بیمارستان