رله نوعی وسیله الکترومکانیکی است که اتصال الکتریکی را کنترل می کند که شامل یک شیر برقی یا ترموستات سوئیچینگ است که باز و بسته شدن یک مدار الکتریکی را کنترل می کند. به عبارت ساده تر، بر روی روشن و خاموش شدن سیستم نظارت می کند. در مورد کلیدهای چراغ خانه خود فکر کنید، اساساً اینگونه کار می کنند. در حقیقت رله یک کلید الکتریکی است که شامل مجموعه ای از پایانه های ورودی برای دریافت یک یا چند سیگنال کنترلی و همچنین مجموعه ای از پایانه های تماسی است. در اینجا به منظور آشنایی بیشتر با رله و میکروسوئیچ بهتر است به سایت آژند که ارائه دهنده خدمات موثر در این حوزه است مراجعه کنید.
بررسی عملکرد رله
در بررسی عملکرد رله، نکته ای که بسیار حائز اهمیت است این است که مدارها در اکثر موارد توسط سیگنالی متمایز به نام رله ها مورد ارزیابی قرار می گیرند. رله ها در ابتدا در سیستم های تلگراف در مسافت های طولانی به عنوان تکرار کننده سیگنال استفاده می شدند، آنها سیگنال دریافتی را در مدار دیگری ارسال می کردند تا به روز رسانی شوند. رله ها به طور گسترده به عنوان کلیدهای روشن و خاموش در مبادلات تلفن و همچنین سیستم های کنترل صنعتی استفاده می شوند.
-
انواع رله بر اساس قطبیت
رله ها کاربردهای زیادی دارند. آنها اغلب برای فعال کردن یا روشن کردن یک مدار الکتریکی استفاده می شوند، اما آنها همچنین برای کنترل مدارهای قدرت نیز استفاده می شوند. رله ها به طور گسترده در تجهیزات های مختلف از قبیل، لوازم خانگی، خودروها، سیستم های کنترل صنعتی و دستگاه های الکترونیکی یافت می شوند. این کاربردها شامل کنترل موتور برای بالابر، درب های اتوماتیک، لوازم خانگی از جمله ماشین لباسشویی و ماشین ظرفشویی، تجهیزات HVAC مانند تهویه مطبوع، یخچال، ماشین ظرفشویی، آسانسور و پله برقی است.
-
رله های الکترومکانیکی
این رله ها با باز کردن و بستن یک مدار الکتریکی به طور موقت، مطابق با مدار کنترل عمل می کنند. رله ها در مواردی استفاده می شوند که لازم است مدار را با یک سیگنال کم مصرف کنترل کنیم (مانند یک سنسور الکتریکی)، یا جایی که چندین مدار ممکن است توسط یک سیگنال کنترل شوند. رله ها در سال 1835 توسط جوزف هنری از آلبانی، نیویورک اختراع شدند. او کشف کرد که می تواند جریان الکتریکی را با استفاده از یک رله میدان الکترومغناطیسی (اولین مدل کاری او) به یک آهنربای الکتریکی ببندد و باز کند. تا زمانی که سایر مدارهای دیگر بسته بودند، جریان همچنان روشن خواهد بود. هنگامی که مدار باز می شد، فنر آن را به موقعیت اولیه خود می برد و در نتیجه برق دستگاه را قطع می کرد.
-
رله های تک قطب تک پرتاب
این دسته از رله ها می توانند تنها یک مدار را کنترل و بررسی کنند.
-
رله های تک قطب دو پرتابی
این دسته از رله ها هم تنها یک مدار را کنترل می کنند، اما دارای دو موقعیت هستند.
نکات قابل توجه در بررسی رله
هنگامی که برق به یک آهنربا الکتریکی اعمال می شود، یک میدان نیروی مغناطیسی حاوی انرژی ایجاد می کند که می تواند با لمس یک دکمه آزاد شود. این عمل کنتاکت ها را به منظور ایجاد ارتباط بین دو مدار دیگر باز می کند. آزاد شدن این میدان مغناطیسی به سیم پیچ اجازه می دهد تا به حالت اولیه خود بازگردد، جایی که به گونه ای عمل می کند که گویی هیچ ولتاژی اعمال نشده است و تماس با مدارهای دیگر را قطع می کند.
رله ها اشکال و اندازه های زیادی دارند، اما همگی یک عملکرد اساسی را انجام می دهند، این که یک مدار الکتریکی را با دریافت ورودی از مدار الکتریکی دیگر از طریق نیروی الکترومغناطیسی فعال می کنند. رله های الکترومکانیکی در مدارهای تلگراف در فواصل طولانی برای فعال کردن مکانیسم چاپ استفاده می شدند. نسلهای بعدی مدارهای منطق الکترونیکی روی کار آمدند، که توسط بخش تجاری IBM در حدود سال 1940 پیشگام شدند، این دستگاه های الکترومکانیکی بزرگ را با رله های حالت جامد بسیار کوچک تر به نام (TTL) جایگزین کردند، که در نهایت در ریزپردازندهها ادغام شدند.
میکروسوئیچ
در حقیقت بسیار مهم است که بدانید این کلیدهای الکتریکی برای انجام چه کاری طراحی شده اند. این احتمالاً همان جایی است که اکثر مردم اشتباه می کنند، زیرا حتی نمی دانند میکروسوئیچ ها برای چه منظوری هستند. اگر در حال ساخت یک پروژه برق هستید، عدم دانش در این زمینه می تواند هزینه بر باشد. این به این دلیل است که ممکن است ندانید که چگونه از چنین کلیدهای الکتریکی در پروژه های خود به خوبی استفاده کنید.
در واقع در مورد سوئیچ های میکرو این واقعیت وجود دارد که استفاده از آنها روز به روز در حال افزایش است. این به این معنی است که مردم در حال کشف این واقعیت هستند که می توان از آنها برای استفاده های مختلف به ویژه در دستگاه های الکتریکی استفاده کرد. در حقیقت جدا از مقرون به صرفه بودن آنها، بسیار قابل اعتماد هستند. در صورتی که نمی دانید میکروسوئیچ ها را می توان برای چه مواردی استفاده کرد، نیازی به استفاده از این سوئیچ ها نیست.
-
واقعیتی که باید بدانید
قبل از تلاش برای توضیح نحوه استفاده از سوئیچ های میکرو، بسیار مهم است که برخی از حقایق حیاتی را بدانید. به عنوان مثال، آنها نه تنها در لوازم صنعتی بلکه در دستگاه های خانگی نیز استفاده می شوند. پس از بررسی برخی از کاربردهای آن در زیر، نحوه استفاده مؤثر از میکروسوئیچ را خواهید فهمید.
-
دستگاه های هشدار دهنده
آیا در اطراف خانه خود زنگ هشدار دکمه ای دارید؟ آیا می دانید که اکثر این دستگاه ها دارای میکرو سوئیچ برای عملکرد صحیح هستند؟ این یکی از دلایلی است که این کلیدهای برق در چند وقت اخیر بسیار محبوب شده اند. آنها می توانند در اعلام حریق، باز کردن درهای اضطراری، کنترل های توقف اضطراری و سایر موارد استفاده شوند. از طریق این سوئیچ ها، فعال شدن آلارم ها در چنین سیستم هایی آسان می شود. به عنوان مثال، سوئیچ های میکرو به شکل دکمه ها گنجانده شده اند. آنها فقط باید فشار داده شوند تا آلارم های امنیتی فعال شوند. بهترین بخش در مورد میکرو سوئیچ ها که در سیستم های هشدار گنجانده شده است این است که ثابت می کنند بسیار موثر هستند.
-
دستگاه های امنیتی
این یکی دیگر از کاربردهای رایج میکروسوئیچ است که اکثر مردم هنوز آن را درک نکرده اند. سوئیچ های میکرو شروع به تشکیل بخشی جدایی ناپذیر از اکثر سیستم های امنیتی در سراسر جهان کرده اند. آنها در کنترل پنل ها، کارت خوان ها و حتی مادون قرمز گنجانده شده اند. در صورتی که در حال بررسی گزینه ساخت یک وسیله الکتریکی برای خانه خود هستید، استفاده از میکروسوئیچ، ایده مناسبی خواهد بود.
اساساً همه چیز در مورد درک نحوه عملکرد آن بررسی شده است تا آن طور که انتظار می رود کار کند. به عنوان مثال، آنها معمولاً در دوربین های نظارتی گنجانده می شوند. در این حالت، هر زمان که دستگاه به بالاترین نقطه حرکت خود برسد، میکروسوئیچ ها فعال می شوند. از طریق گنجاندن یک سوئیچ میکرو، دوربین های نظارتی همانطور که انتظار می رود حرکت می کنند.
سخن پایانی
در مجموع رله و میکروسوئیچ دو دسته از تجهیزات الکتریکی موثر هستند که هر کدام کاربرد و عملکردهای مختلفی را ایفا می کنند. درک تفاوت های ساختارهای آن ها امری بسیار مهم است که باید بررسی گردد. در اینجا مراجعه به سایت آژند برای بررسی عملکرد هر یک از آن ها لازم است.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد