یکی از پرطرفدارترین روشهای دریافت اقامت ترکیه که در سالهای اخیر بین تمام اتباع خارجی و ایرانیان رواج پیدا کرده، ثبت ازدواج در ترکیه است. ازدواج بین المللی در هر کشوری از جمله کشورهای ترکیه و ایران شرایط، محدودیتها و قوانین خاص خود را دارد. بهدلیل مزایای زیاد ازدواج در کشور ترکیه روزبهروز به تعداد شهروندان ایرانی که با هدف دریافت اقامت با اتباع ترکیهای ازدواج میکنند، رو به افزایش است. نزدیک بودن ایران و ترکیه، پایین بودن هزینههای ثبت ازدواج و امکان برگزاری مراسم عروسی در بهترین مکانهای ترکیه با کمترین هزینهها از مهمترین مزایای ثبت ازدواج در این کشور به شمار میروند. در این مقاله قصد داریم اطلاعات مفیدی را درباره قوانین و نحوه ثبت ازدواج در ترکیه در اختیار علاقهمندان قرار دهیم. در انتها نیز به معرفی بهترین مرکز تخصصی خدمات مهاجرت به ترکیه خواهیم پرداخت.
روند قانونی ازدواج در ترکیه چگونه است؟
همه افراد ایرانی میتوانند از طریق ازدواج با یک شهروند ترکیهای یا کسی که اقامت دائم ترکیه را دارد، به تابعیت این کشور در بیایند و اقامت ترکیه دریافت کنند. ثبت ازدواج در این کشور در شهرداریها انجام میشود؛ اما با توجه به نزدیک بودن فرهنگ و آداب و رسوم مردم مسلمان ترکیه، تعداد زیادی از مردم این کشور به ازدواج مذهبی و جاری شدن صیغه و عقد توسط یک روحانی مذهبی یا امام نکاهی بعد از انجام مراحل رسمی ازدواج پایبند میباشند. طبق قوانین مذهبی در زمان عقد حتما باید دو نفر بهعنوان شاهد در مراسم حضور داشته باشند. البته به این نکته توجه داشته باشید که اگر دو نفر بخواهند از طریق عقد نزد امام نکاهی با هم ازدواج کنند و مراحل قانونی ثبت ازدواج در ترکیه را در شهرداریها پیگیری نکنند، عقد آنها به رسمیت شناخته نمیشود و ازدواج آنها غیر قانونی است.
میزان مبلغ مهریه در این کشور نسبت به ایران کمتر است. تهیه تمام وسایل جهیزیه نیز به عهده مرد است و زن هیچ مسئولیتی برای فراهم کردن جهیزیه ندارد. بر اساس ماده 124 قانون مدنی، افراد زیر 18 سال در این کشور اجازه ازدواج ندارند و اگر کسی با فردی کمتر از 18 سال تصمیم به ازدواج بگیرد، بهعنوان کودکآزار شناخته میشود و مجازات سنگینی برایش در نظر گرفته خواهد شد. تمام شهروندان ترکیه طبق قانون، وظیفه دارند که جرم ازدواج با کودکان را به مراجعه قانونی اطلاع دهند تا با افراد مجرم برخورد شود. ممنوع بودن ازدواج با محارم، ممنوع بودن چندهمسری و ممنوع بودن ازدواج والدین با فرزند خوانده از قوانین دیگر ترکیه است. زن بعد از طلاق به مدت 300 روز اجازه ازدواج مجدد ندارد و در صورت ارائه گواهی عدم بارداری این محدودیت از بین میرود.
برای ثبت ازدواج در ترکیه باید چه مراحلی طی شود؟
نکتهای که در ثبت ازدواج در ترکیه وجود دارد این است که حتی اگر هم زن و هم مرد ایرانی باشند، باز هم میتوانند با طی کردن مراحل قانونی ازدواج خود را در کشور ترکیه به ثبت برسانند. این افراد ابتدا با مراجعه به کنسولگری ایران در کشور ترکیه و ارائه مدارکی شامل شناسنامه، گذرنامه، چهار عدد عکس برای خانمها حتما با حجاب، گواهی تجرد دریافت میکنند. برای اخذ این گواهی باید مبلغی را به شماره حسابی در بانک ایش ترکیه واریز کنند. با توجه به قوانین ایران، دختران باید برای ازدواج از پدر خود اجازهنامه بگیرند و آن را به کنسولگری تحویل دهند؛ اما برای پسران ایرانی چنین محدودیتی وجود ندارد. در صورتی که پدر در قید حیات نباشد، ارائه گواهی فوت او الزامی است. در ثبت ازدواج بین المللی گواهی تجرد باید توسط وزارت امور خارجه ترکیه تایید شود.
سپس نوبت به مرحله انجام آزمایش در مراکز درمانی یا بیمارستانهای دولتی برای دریافت گواهی سلامت میرسد. این مراکز آزمایشها و خدمات پزشکی مربوط به ثبت ازدواج در ترکیه را بهصورت کاملا رایگان ارائه میدهند. اطمینان از سالم بودن زن و شوهر قبل از ازدواج، از بهدنیا آمدن فرزندان مبتلا به بیماریهای ژنتیکی جلوگیری میکند. پس از اتمام این مرحله و گرفتن جواب آزمایش باید به یکی از شعبههای شهرداری مراجعه کرده و فرم ازدواج دریافت کنید. برای دریافت این فرم باید پاسپورت زن و شوهر در یک دارالترجمه رسمی به زبان ترکی ترجمه شود. بدون پاسپورت، امکان دریافت فرمهای اولیه ازدواج وجود ندارد. در مرحله بعدی باید برای عقد رسمی در یکی از سالنهای شهرداری یا جایی غیر از شهرداری وقت بگیرید. در نهایت با ارائه عقدنامه رسمی و مدارک مورد نیاز ازدواج در سفارت ایران نیز به ثبت خواهد رسید. امکان عقل دینی در سفارت ایران نیز وجود دارد. اگر یکی از زوجین به ترکی تسلط نداشته باشند، حتما یک مترجم رسمی باید حضور داشته باشد.
شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق ثبت ازدواج بین المللی
افرادی که با یک شهروند ترکیهای ازدواج میکنند پس از گذشت 3 الی 5 سال از ازدواجشان میتوانند اقامت دائم این کشور را دریافت کنند. به این نکته توجه داشته باشید که در طول این سالها باید هر ساله برای تمدید اقامت موقت خود اقدام کنند. بازرسان بعد از اطمینان از سوری نبودن ازدواج میتوانند اجازه اخذ اقامت دائم را به فرد متقاضی صادر کنند. اگر جزء افرادی هستید که قصد دارند با انجام ازدواج سوری برای اقامت ترکیه اقدام کنند، باید بدانید که این کار نتیجهای خوبی ندارد و موفقیتآمیز نخواهد بود؛ زیرا بازرسان در تحقیقات متوجه تخلفها خواهند شد. این افراد میتوانند بهجای استفاده از روش ازدواج در ترکیه، روشهای دیگری مانند خرید ملک، ثبت شرکت، ادامه تحصیل و کار را برای دریافت اقامت این کشور انتخاب کنند.
پیش تر مقاله ای جامع درباره ای شرایط اخذ اقامت ترکیه از طریق ازدواج و مدارک مورد نیاز را آماده کرده ایم که میتوانید با جستجو عبارت ” اقامت ترکیه از طریق ازدواج الو اپلای ” این مقاله رو مطالعه بفرمایید.
ثبت ازدواج و دریافت اقامت ترکیه از طریق موسسه مهاجرتی الواپلای
افرادی که قصد دارند از طریق ازدواج در ترکیه اقامت دائم این کشور را به دست بیاورند، باید بهدنبال یکی از موسسههای مهاجرتی معتبر باشند تا مراحل ثبت ازدواج آنها در این کشور بهراحتی انجام شود. پیشنهاد ما این است که این افراد به سایت موسسه مهاجرتی الو اپلای با آدرس اینترنتی https://www.aloapply.com مراجعه کنند. این موسسه بر دریافت مبلغی منصفانه تمام مراحل ازدواج بین المللی در ترکیه، آماده کردن بلیط، رزرو هتل برای برگزاری مراسم ازدواج، آمادهسازی ماشین عروس، آماده کردن بهترین و حرفهایترین گروه فیلمبرداری و آتلیه عکاسی، انجام امور مربوط به آرایشگاه عروس و داماد و رزرو تالار را با بهترین کیفیت و سرعت عمل بالا انجام میدهد.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد