در عصر حاضر که روشهای مختلفی برای تغییرات ظاهری روی کار آمدهاند، تتو نیز به شکلهای متفاوتی برای افزایش زیبایی ظاهری یا ایجاد تغییرات چشمگیر ظهور کرده است. به عبارت دیگر شاید در گذشته تتو کردن خیلی رایج نبود اما در حال حاضر فرهنگ تتو شکوفا کرده و افراد زیادی از انجام آن استقبال میکنند. از آنجایی که این شرایط پیش آمده، نگرانیهایی نیز در مورد خطرات بالقوه تتو بر روی سلامتی نیز افزایش پیدا کرده است.
برخی از افراد ترس این را دارند که تتو زدن باعث بیماریها یا حتی بروز سرطان در بدن آنها شود. به منظور دستیابی به پاسخ دقیق پرسش بالا باید تحقیقاتی که در این مورد انجام شده را دنبال کنید اما به طور کلی هنوز ثابت نشده است که تتو سرطان زا خواهد بود اما این نظریه سرطانزا بودن آن نیز به طور کامل رد نشده است. به عبارت دیگر شما هنوز باید منتظر تحقیقات بیشتری در این زمینه باشید تا بتوانید به پاسخ نهایی دست یابید.
نگرانیهای مربوط به تتو
یکی از نگرانیهای اولیه در مورد تتو ترکیب جوهرهای استفاده شده است. جوهرهای تتو سنتی اغلب ترکیبی از رنگدانهها، حلالها و سایر افزودنیها هستند. برخی از این رنگدانهها ممکن است شامل فلزات سنگین همانند سرب، کادمیوم و کروم باشند که با خطرات مختلفی سلامتی افراد را روبرو میکنند.
به عبارت دیگر مواد تشکیلدهنده جوهر تتو میتواند سرطانزا باشد. با این حال غلظت مواد مضر میتواند به طور گستردهای بین برندها و فرمولاسیونها متفاوت باشد. یک مطالعه در سال 2016 منتشر شده که نشان میدهد برخی از جوهرهای خالکوبی از موادی تشکیل شدهاند که به طور بالقوه مضر هستند.
اگرچه خطر مرتبط با این مواد تا حد زیادی به غلظت آنها و نوع پوست شما بستگی دارد اما به هر حال این جوهرها ممکن است سرطانزا باشند. اتحادیه اروپا نیز اقداماتی را برای تنظیم و بررسی جوهرهای تتو انجام داده و برخی از مواد مضر در این محصولات آرایشی را ممنوع کرده است.
واکنش بدن به انجام تتو
هنگامی که یک تتو اعمال میشود جوهر به درم، لایه دوم پوست شما تزریق میشود. سیستم ایمنی بدن به این ماده خارجی پاسخ میدهد و نوعی گلبول سفید خون سعی میکند ذرات جوهر را ببلعد و از بین ببرد. در حالی که بیشتر جوهر در پوست باقی میماند، برخی از ذرات آن ممکن است توسط سیستم ایمنی بدن از بین بروند.
با توجه به این شرایط شاید برایتان سوال شود که آیا تتو سرطانزا است؟ برخی از تحقیقاتی که در سالهای اخیر انجام شدهاند، احتمال بروز سرطان خون براثر تتو را بیان کردهاند، اما هنوز میزان شواهد مطالعات در حدی نیست که بتوان گفت تتو سرطانزا است.
از این رو شما به عنوان یک فرد متقاضی تتو هنوز نمیتوانید به طور دقیق از سرطانزا بودن تتو مطمئن شوید. این روند زیبایی ممکن است باعث سرطان خون شود اما هنوز باید برای تحقیقات نهایی و بیشتر منتظر بمانید.
تحقیقات انجام شده در مورد رابطه تتو و سرطان
تحقیقات در مورد ارتباط بالقوه میان تتو و سرطان در درجه اول به مطالعاتی متکی است که افراد مبتلا به سرطان را با افراد بدون سرطان مقایسه کردهاند. به عنوان مثال مطالعهای در سال 2013 انجام شده که تاریخچه تتو بیماران مبتلا به سرطان پوست را بررسی کرد.
همچنین مقالهای در Lancet Discovery Science منتشر شده که اعلام کرده تتو کردن ممکن است سرطانزا باشد و احتمال نوعی سرطان خونی را حدود 20 درصد افزایش میدهد اما حتی نویسنده این مقاله نیز هنوز از صحت سرطانزا بودن تتو مطمئن نیست و اعلام کرده باید تحقیقات بیشتری در این مورد انجام شود.
نتایج نشان داد که ارتباط معناداری بین تتو و خطر ابتلا به سرطان وجود ندارد. با این حال مطالعات نمیتوانند یک رابطه علت و معلول مستقیم را میان تتو سرطان خون یا پوست بیابند. از این رو هنوز خطر بروز سرطان در افرادی که تتو دارند، همچنان ثابت نشده است.
نظرات کارشناسان در مورد رابطه تتو و سرطان
دکتر برنا فرازمند متخصص رادیوتراپی و انکولوژی تاکید میکند اگرچه نگرانیهایی در مورد جوهرهای خاص تتو وجود دارند اما شواهد علمی فعلی ارتباط مستقیم بین تتو و سرطان را تایید نمیکند. او خاطر نشان کرد که اکثر مطالعات انجام شده تاکنون مدرک قطعی مبنی بر اینکه تتو سرطانزا است پیدا نکردهاند.
اگر چه تحقیقات بیشتری برای درک کامل اثرات طولانی مدت تتو مورد نیاز است اما در حال حاضر براساس آمار و گزارشهایی که از کارشناسان به دست آمده، نمیتوان به طور حتم یا قطعی تتو را عملی سرطانزا در نظر بگیریم.
تتو و سرطان پوست
یک اشتباه رایج در میان مردم این است که تتو به طور مستقیم باعث سرطان پوست میشود. در حالی که برخی از مطالعات به ارتباط میان تتو و سرطان پوست اشاره کردهاند، درک این نکته ضروری است که رابطه مستقیم و قطعی بین تتو و سرطان پوست یا حتی خون وجود ندارد.
عوامل زیادی در خطر ابتلا به سرطان پوست نقش دارند که از جمله آنها قرار گرفتن در معرض اشعه ماورا بنفش، ژنتیک و نوع پوست است. گزارشی در سال 2020 بیان کرد که افراد دارای تتو باید در مقابل اشعه ماورا بنفش نیز از خود محافظت کنند اما نمیتوان ارتباط مستقیمی را بین تتو و سرطان به طور حتم پیدا کرد.
واکنشهای آلرژیک ناشی از تتو
یکی از نگرانیهایی که در مورد تتو کردن وجود دارد، خطر واکنشهای آلرژیک است. برخی از افراد به رنگدانهها و مواد شیمیایی خاص موجود در جوهر تتو آلرژی دارند که منجر به تحریک پوست، بثورات یا حتی سایر واکنشهای آلرژیک شدید میشود.
در حالی که این واکنشها به طور معمول تهدیدکننده زندگی نیستند اما میتوانند باعث ناراحتی قابل توجهی شوند. از این رو بعد از تتو برخی از افراد به درمانهای پزشکی نیاز پیدا خواهند کرد.
تتو به طور حتم سرطانزا نخواهد بود
از آنجایی که تتو به عنوان روشی برای افزایش جذابیت ظاهری افراد، محبوبیت پیدا کرده است، درک خطرات بالقوهای که شاید بر روی سلامت افراد داشته باشد، امری ضروری و مهم خواهد بود. در حالی که نگرانیهای زیادی در مورد انجام تتو وجود دارند و یکی از آنها مربوط به رابطه بین تتو و سرطان است اما هنوز شواهد علمی فعلی به طور قطعی رابطه بین تتو و سرطان را تایید نکردهاند.
تحقیقات در درجه اول نشان میدهد که اگرچه جوهرهای خاصی ممکن است حاوی مواد مضر باشند، خطر ابتلا به سرطان از طریق تتو امری ثابت شده نخواهد بود و به بررسیهای بیشتری نیاز دارد. بنابراین بهتر است مطالعات آتی را در این مورد را دنبال کنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد