مهم نیست که آنها در زمینه زیستشناسی، زمینشناسی یا فیزیک تخصص دارند، در هر صورت، طرفداران و بینندگان عاشق تماشای نگاه هیجانانگیزی هستند که دانشمندان به هنگام پیشرفت و اکتشاف علمی دارند. با این حال، همه این اکتشافات شادیبخش و جالبتوجه نیستند و همانطور که در فیلم «اوپنهایمر» ساخته کریستوفر نولان نشان داده شده بود، برخی از اکتشافات پیامدهای ناگواری به همراه دارند.
اگر فیلم «اوپنهایمر» را تماشا کردید و به دنبال آن هستید تا آثاری مشابه آن را ببینید تا بتوانید نیاز خودتان برای ترکیب درام و علم را برطرف کنید، پس در ادامه این مطلب همراه با ما باشید تا با بهترین فیلمها درباره اکتشافات علمی همانند فیلم «اوپنهایمر» آشنا شوید.
۱۰. فیلم Tesla – محصول سال ۲۰۲۰
فیلم «تسلا» درباره مشهورترین کمپانی خودروهای الکتریکی نیست بلکه اثری بیوگرافی و کمتر دیده شده از مخترع مشهور نیکولا تسلا است. همانند توماس ادیسون، تسلا نیز انواع متعددی از موتورها و ماشینهای الکتریکی را اختراع کرده که تعداد بسیار کمی از آنها در طول زندگی وی مورد تحسین بینالمللی قرار گرفتند. این اثر سینمایی با بازی ایتن هاک در نقش اصلی است و مطمئناً علاقهمندان به چنین آثار علمی میتوانند از تماشای آن بسیار لذت ببرند.
۹. فیلم Radioactive – محصول سال ۲۰۱۹
این اثر سینمایی به طور مستقیم پیامدهای مرگبار اکتشافات علمی را به تصویر میکشد و فیلمی درباره زندگی ماری کوری و انتشار پولونیوم و رادیوم در جهان است. این ماده در آن زمان به طور کامل شناخته نشده بود و ماری کوری بدون اینکه از مسمومیت افراد بر اثر رادیواکتیو این ماده آگاه باشد، استفاده از آن را ترویج کرد. این اثر سینمایی موازی با اتفاقات و رویدادهای فیلم «اوپنهایمر» است و یک کشف علمی را نشان میدهد که باعث مرگ افراد متعددی شده است. رزمند پایک در این فیلم نقش ماری کوری را بازی میکند.
۸. فیلم The Man Who Knew Infinity – محصول سال ۲۰۱۵
دیو پتل در این اثر سینمایی نقش ریاضیدان برجستهای به نام سرینیواسا رامانوجان را بازی میکند. او در ابتدا شهروندی عادی از هند بوده که به انگلیس مهاجرت میکند و در دانشگاه کمبریج حاضر شده و در نظریات ریاضی پیشرفت میکند. او به کمک پروفسور خودش یعنی جی اچ هاردی با بازی جرمی آیرونز به ریاضیدان پیشگامی تبدیل میشود و با کارهای خودش توانست تئوریهای متعددی را تغییر بدهد.
۷. فیلم The Theory of Everything – محصول سال ۲۰۱۴
فیلم «نظریه همه چیز» داستان یکی از تأثیرگذارترین افراد جهان را بازی میکند و زندگی فیزیکدان مشهور استیون هاوکینز را با بازی ادی ردماین به نمایش در میآورد. این فیلم داستان استیون هاوکینز در دهه ۱۹۶۰ میلادی بهعنوان دانشجویی از دانشگاه کمبریج را دنبال میکند که در آنجا عاشق جین وایلد با بازی فلیسیتی جونز میشود. با اینکه این فیلم رویدادهای واقعی را بهخوبی به تصویر نمیکشد اما توانسته مردی را به نمایش در بیاورد که در نبردی علیه زمان قرار دارد.
۶. فیلم Hidden Figures – محصول سال ۲۰۱۶
تماشای فیلم «ارقام پنهان» برای علاقهمندان به آثار تاریخی ضروری است چراکه سه تا از قهرمانان آمریکایی دیده نشده را در کانون توجه قرار میدهد. اتفاقات این فیلم در سال ۱۹۶۲ میلادی جریان دارد و حول محور پرتاب مداری جان گلن ناسا است و داستان سه ریاضیدان زن سیاهپوست را روایت میکند که محاسبات و هوش آنها به انجام این مأموریت کمک کرد. تاراجی پی هنسون، اوکتیویا اسپنسر و جنل مونی نیز بازیگران اصلی این فیلم هستند.
۵. فیلم Arrival – محصول سال ۲۰۱۶
فیلم «ورود» با بازی جرمی رنر و ایمی آدامز در نقشهای اصلی است و داستان سفینههای بیگانهای را روایت میکند که در سراسر جهان پدیدار میشوند و تلاش انسانها برای برقرار ارتباط با آنها را نشان میدهد. سکان کارگردانی این فیلم را دنی ویلنوو در دست داشته و توانسته رویکردی واقعگرایانه و خوب نسبت به این داستان را برای مخاطبان به نمایش در بیاورد. با وجود اینکه جنبههای علمی تخیلی این فیلم زیاد است اما این اثر توانسته حس اکتشافات علمی را در بینندهها تداعی کند.
۴. فیلم The Imitation Game – محصول سال ۲۰۱۴
فیلم «بازی تقلید» اثری درام و بریتانیایی است که در هنگام جنگ جهانی دوم جریان دارد و در آن، بندیکت کامبربچ نقش نابغهای به نام آلن تورینگ را روایت میکند، کسی که در حل معما مهارت بسیار بالایی دارد. این اثر سینمایی نشان میدهد که چطور انگلیسیها موفق شدند تا رمزگذاریهای دقیق و قوی نازیها را بشکنند. اگر تماشای تقلای کاراکترها برای حل معادلات و معماها برای شما جالبتوجه است، پس مطمئناً از تماشای این اثر سینمایی لذت خواهید برد.
۳. فیلم A Beautiful Mind – محصول سال ۲۰۰۱
راسل کرو در این اثر سینمایی توانسته بهخوبی زندگی احساسی ریاضیدان جان فوربس نش جونیور را برای مخاطبان به نمایش در بیاورد. این اثر سینمایی بیشتر روی جنبههای سلامت روانی نش تمرکز دارد و چندان به کارها و تلاشهای او نمیپردازد. اما کارگردان ران هاوارد توانسته در این فیلم نشان بدهد که فشار موفقیت تا چه اندازه زیاد است.
۲. فیلم 2001: A Space Odyssey – محصول سال ۱۹۶۸
این اثر سینمایی یکی از بهترین فیلمهای استنلی کوبریک به شمار میرود که پیرامون موضوعاتی همچون تکامل، پیشرفت علمی و عواقب غرور در مقیاس بزرگ است. این اثر سینمایی توانسته همانند فیلم «اوپنهایمر» نشان بدهد که اکتشافات علمی نهتنها میتواند منجر به رستگاری و موفقیت شود بلکه میتواند خطرات بسیار زیاد و مرگباری نیز به همراه داشته باشد.
۱. فیلم Interstellar – محصول سال ۲۰۱۴
فیلم «میان ستارهای» اثری ماجراجویی و فضایی است و شاید چندان ارتباطی با فیلم «اوپنهایمر» نداشته باشد اما توانسته با تکیه بر جنبهها و تئوریهای واقعی پیشرفتهای علمی را به نمایش در بیاورد. نقشآفرینی درخشان بازیگران از جمله متیو مککانهی و ان هتوی نیز جذابیت این اثر سینمایی را دو چندان کرده است. این فیلم توانسته نشان بدهد که دنبال کردن اکتشافات علمی ممکن است چه عواقب شخصیای برای فرد به همراه داشته باشد، مسئلهای که بهخوبی در فیلم «اوپنهایمر» نیز به آن پرداخته شده است.