عمان در حال حاضر یکی از بهترین مقاصد تجاری برای سرمایهگذران ایرانی است. این کشور قوانین مناسبی را برای مهاجران در نظر گرفته و به همین دلیل در سالیان اخیر سرمایهگذاران بسیاری را جذب نموده است. کارآفرینان ایرانی میتوانند با ثبت شرکت در عمان، علاوه بر برخورداری از مزایای سرمایهگذاری اقامت 5 ساله عمان و اقامت 10 ساله عمان را دریافت کنند. قوانین ثبت شرکت در عمان ساده است و پیچیدگی خاصی ندارد. با این وجود، پیشنهاد میشود قبل از اقدام با مشاوران حقوقی ثبت شرکت مشورت کنید تا در خصوص قوانین جدید، هزینه ثبت شرکت و … اطلاعات لازم را کسب نمایید. در این مقاله، شرایط ثبت شرکت در عمان برای ایرانیان و همچنین مراحل دریافت اقامت عمان به طور کامل مورد بررسی قرار گرفته است.
چرا ایرانیان عمان را برای ثبت شرکت و سرمایهگذاری انتخاب میکنند؟
بسیاری از سرمایهگذاران ایرانی بین ثبت شرکت در دبی و ثبت شرکت در عمان، عمان را انتخاب میکنند. چرا که هزینهها در عمان در مقایسه با دبی بسیار پایینتر میباشد. علاوهبراین، قوانین ثبت شرکت در عمان آسانتر است و پروسه دریافت اقامت پیچیدگی خاصی ندارد. عمان در سالهای اخیر موقعیتهای تجاری مناسبی را برای سرمایهگذاران خارجی فراهم نموده است و پیشبینی میشود تا سال 2040 به یک کشور توسعهیافته با اقتصاد دانشبنیان و توسعه پایدار تبدیل شود. در ادامه مطلب، برخی از مزایای ثبت شرکت در عمان را برمیشماریم.
- عمان زیرساختهای اقتصادی مناسبی دارد. این کشور با در نظر گرفتن قوانین مناسب، مسیر را برای رشد کسبوکارهای کوچک تسهیل کرده است.
- هزینه راهاندازی کسب و کار در عمان در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر پایین است و به همین دلیل عمان بهترین گزینه برای افرادی است که سرمایه کمی دارند.
- عمان موقعیت استراتژیکی خوبی در منطقه دارد؛ این کشور در حوزه حمل و نقل بینالمللی به عنوان یک هاب در نظر گرفته میشود. شرکتهای فعال در عمان به بازارهای جدید دسترسی داشته و این امکان را دارند که فعالیت تجاری خود را گسترش دهند.
- عمان قوانین مالیاتی مناسبی را برای کارآفرینان و سرمایهگذاران خارجی در نظر گرفته است.
- با ثبت شرکت در مناطق آزاد عمان، مالکیت 100% شرکت ثبتشده به شما تعلق خواهد گرفت و نیازی به شریک عمانی نخواهید داشت.
- هزینههای زندگی در عمان در مقایسه با امارات و سایر کشورها بسیار پایین است و همین امر بسیاری از ایرانیان را تشویق میکند تا با ثبت شرکت و یا خرید ملک در عمان زندگی آسوده و راحتی را در کشوری نزدیک به ایران شروع کنند.
دریافت اقامت عمان از طریق ثبت شرکت
یکی از بهترین روشهای دریافت اقامت عمان، ثبت شرکت در این کشور میباشد. این روش به ویژه برای سرمایهگذارانی که به دنبال توسعه کسب و کار و ورود به بازارهای جدید هستند، گزینه بسیار مناسبی است. سرمایهگذاران ایرانی با ثبت شرکت و سرمایهای معادل با 500000 ریال عمانی، میتوانند برای دریافت اقامت 10ساله عمان اقدام کنند. پس از دریافت مجوز اقامت، متقاضی میتواند برای همسر و فرزندان زیر 21 سال خود هم درخواست اقامت بدهد. گزینهای دیگر برای متقاضیان خارجی، اقامت 5 ساله عمان است. شهروندان ایرانی میتوانند با ثبت شرکت و سرمایه 250000 ریال عمانی برای اقامت 5 ساله عمان درخواست بدهند. به منظور دریافت اقامت عمان از طریق ثبت شرکت باید مدارک زیر را ارائه کنید.
- مدارک هویتی سهامداران
- اظهارنامه ثبت شرکت
- اساسنامه شرکت
- آدرس دفتر مرکزی
- رسید پرداخت هزینههای ثبت شرکت
- مدارک مربوط به درخواست کارت بازرگانی
فرایند ثبت شرکت در عمان شامل چه مراحلی است؟
عمان یکی از گزینههای مناسب برای سرمایهگذاری و راهاندازی کسبوکار است. شهروندان ایرانی با ثبت شرکت در عمان میتوانند برای دریافت اقامت عمان درخواست بدهند. به منظور ثبت شرکت در عمان، باید مراحل زیر را به ترتیب طی کنید.
مرحله اول: انتخاب نوع شرکت
در مرحله اول باید بر اساس میزان سرمایه، نوع فعالیت و تعداد سهامداران ساختار حقوقی شرکت را تعیین کنید. متقاضیان میتوانند یکی از ساختارهای زیر را انتخاب کنند و سپس برای آمادهسازی مدارک لازم اقدام نمایند.
- شرکت با مسئولیت محدود
- شرکت سهامی عام
- شرکت سهامی خاص
- شعبه شرکت خارجی
توجه داشته باشید، شرکت با مسئولیت محدود بهترین گزینه برای ایرانیان است. این شرکت مناسب کسبوکارهای کوچک تا متوسط بوده و نیاز به سرمایهگذاری زیادی ندارد.
مرحله دوم: انتخاب نام تجاری
در مرحله بعدی، باید یک نام مناسب برای شرکت انتخاب کنید. متقاضیان پس از انتخاب نام تجاری باید از وزارت تجارت، صنعت و ترویج سرمایهگذاری عمان(MOCIIP) تاییدیه بگیرند.
مرحله سوم: تعیین محل شرکت و اجاره دفتر کار
در مرحله بعدی باید با توجه به شرایطی که دارید، منطقه مورد نظر برای اجاره شرکت را انتخاب کنید. چنانچه نیاز به انبار ندارید و کارکنان شرکت کمتر از 10 نفر هستند، میتوانید برای اجاره یک دفتر با متراژ پایین اقدام کنید.
مرحله چهارم: افتتاح حساب بانکی در عمان
در مرحله بعدی باید برای افتتاح حساب بانکی اقدام کنید. داشتن حساب بانکی به منظور انجام معاملات تجاری و … ضروری است. حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت را باید به این حساب واریز کنید.
مرحله پنجم: اخذ مجوزهای لازم برای فعالیت تجاری
بسته به نوع کسب و کار و فعالیت تجاری باید برای اخذ مجوزهای لازم از مراجع اقدام کنید.
مرحله ششم: ثبت نام در اتاق بازرگانی و صنعت عمان
ثبتنام در اتاق بازرگانی و صنعت عمان(OCCI) برای کلیه شرکتها الزامیست. به منظور ثبت نام، باید مدارک زیر را به وزارت تجارت، صنعت و ترویج سرمایهگذاری عمان(MOCIIP) ارسال کنید.
- مدارک هویتی سهامداران
- گواهی تایید نام تجاری
- مدارک مربوط به حساب بانکی شرکت
- مجوزهای کسب و کار
پس از انجام مراحل فوق، گواهی ثبت تجاری برای شما صادر شده و میتوانید به صورت قانونی فعالیتتان را آغاز کنید.
مرحله هفتم: دریافت اقامت عمان
پس از دریافت گواهی ثبت تجاری، با در دست داشتن مدارک لازم میتوانید برای اقامت عمان درخواست بدهید.
هزینه ثبت شرکت در عمان چقدر است؟
هزینه ثبت شرکت در عمان در مقایسه با بسیاری از کشورهای دیگر، مناسب و مقرونبهصرفه است. بسته به نوع شرکت، محل شرکت، نوع فعالیت تجاری و … هزینهها متفاوت میباشند. به طور کلی، باید هزینههای زیر را برای ثبت شرکت در عمان در نظر داشته باشید.
- هزینه ثبت شرکت
- افتتاح حساب بانکی
- دریافت کد مالیاتی
- اخذ مجوزهای مربوط به کسب و کار
- اجاره دفتر کار و استخدام کارکنان
بهترین نوع شرکت در عمان برای ایرانیان چیست؟
شرکت با مسئولیت محدود که با عنوان LLC شناخته میشود، بهترین نوع شرکتی است که ایرانیان میتوانند برای ثبت آن در عمان اقدام کنند. از مزایای ثبت این شرکت میتوانیم به موارد زیر اشاره کنیم.
- امکان دریافت اقامت عمان
- اجازه مالکیت 100% شرکت و عدم نیاز به اسپانسر عمانی
- امکان افتتاح حساب بانکی در عمان
آیا برای ثبت شرکت در عمان به اسپانسر نیاز دارم؟
توجه داشته باشید، لزوما برای ثبت شرکت در عمان نیازی به اسپانسر یا شریک تجاری نیست. طبق قوانین جدید، سرمایهگذاران خارجی میتوانند مالکیت 100% شرکت خود را داشته باشند. با این وجود، در برخی حوزههای کاری خاص ممکن است به شریک تجاری در عمان نیاز داشته باشید.
شهروندان ایرانی با ثبت شرکت در مناطق آزاد عمان، بدون نیاز به اسپانسر عمانی میتوانند مالکیت 100% شرکت خود را داشته باشند. پیشنهاد میشود قبل از هرگونه اقدام، حتما با مشاورین این حوزه مشورت کنید تا در خصوص قوانین جدید و … اطلاعات لازم را به شما ارائه کنند.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد