مدتی است که دولت چین مصرانه دنبال برنامههای اصلاحی است تا از میزان آلودگی هوا بکاهد و شهرهایی چون بائودینگو شانگهایی را که به حد خفگی رسیدهاند نجات دهد.
در جدیدترین طرح پیشنهادی، از دولت خواسته شده که برخی صنایع آلوده کننده و پرمصرف همچون ماینینگ رمزارزها مورد بازنگری قرار گرفته و محدود شوند. کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین (NDRC) که رگولاتور اصلی برنامه ریزی چین محسوب میشود، به تازگی طرحی را مطرح کرده که در آن خواسته شده به دلیل «هدررفت شدید منابع» جلوی معدنکاوی بیتکوین گرفته شود.
در روال معمول ماین بیتکوین و دیگر رمزارزها، مجموعه وسیعی از کامپیوترهای قدرتمند به شکل اختصاصی به بررسی و کشف رمز اعداد در بلاکچین میپردازند. تقریبا سه چهارم رمزارزهای جهان در چین ماین میشود. تحقیقات جدید نشان داده که این کار باعث تولید سالیانه ده میلیون تن دیاکسید کربن میگردد.
البته چین از سال گذشته به دنبال ممنوعیت ماینینگ در این کشور است. طی یک سال گذشته این کمیسیون از دولتهای محلی ایالات مختلف خواسته تا صاحبان مراکز بزرگ ماین را به تغییر کاربری تشویق کنند و با قانونگذاری محیط زیستی قویتر و افزایش قیمت انرژی آنها را به این سمت سوق دهد. دولت نه تنها نگران آلودگی هوا است، بلکه سعی دارد ویرانیها و نارضایتی های ایجاد شده بر اثر سرمایه گذاری نادرست در رمزارزها و کلاهبرداری های صورت گرفته در این زمینه را کنترل کند.
اگر دولت قوانین جدید را به اجرا بگذارد، ماینرهای بیتکوین مجبورند کسب و کارهای خود را به خارج از مرزهای این کشور منتقل کنند. آنها اکنون اغلب در نزدیکی معادن ذغال سنگ و نیروگاههای برق آبی استقرار یافتهاند تا برق ارزانتری در اختیار داشته باشند. البته گفته میشود پیش از این هم تعداد زیادی از آنها کار و کسب خود را به ایالت کبک کانادا منتقل کردهاند. زیرا در آنجا انرژی برقآبی ارزان قیمت و فراوانی در دسترس است که آلودگی محیط زیستی تولید نمیکند و از سویی هم هوای خنک هزینه ها را کاهش میدهد. البته برخی هم در حال مهاجرت به نزدیکی نیروگاههای ذغال سنگی آلوده استرالیا و دیگر کشورها هستند.
چین در سال ۲۰۱۷ تبادل و خرید و فروش رمزارزها در سایتها و صرافی های محلی را ممنوع کرد. البته این قوانین تازه خطری جدی برای صنایع تولید ابزارهای ماینینگ هم محسوب میشوند، چرا که باعث میشوند مشتریان محلی را از دست داده و حتی شاید سلطه خود بر این بازار را هم از دست بدهند. کمیسیون NDRC این طرح را برای نظرسنجی عمومی منتشر کرده است. اما هنوز معلوم نیست که چه زمانی تصویب و اجرایی خواهد شد.