امروزه ازدواج کردن به راحتی گذشته نمیباشد و چالشهای مالی و فرهنگی بیشتری برای افرادی که قصد ازدواج دارند به وجود میآید. گاهی اوقات این مشکلات از عدم آگاهی میآید که ریشه بسیاری از مشکلات روحی و روانی ما در زمان آینده میباشد، اما خوشبختانه امروزه مشاورین زیادی در این زمینه وجود دارد که میتوانند آگاهی بخش شما در زمینه ازدواج باشند. انواع مشاوره در زمینه ازدواج و پیش از ازدواج و گاهی مشاوره برای افرادی که مدت زمان زیادی از ازدواجشان میگذرد نیز وجود دارد. یکی از این مشاورههای مهم در زمینه ازدواج، مشاوره قبل از ازدواج میباشد، که ما قصد داریم در این مطلب به این مشاوره پرداخته و اطلاعات کاملی را در اختیار شما قرار دهیم پس با ما همراه باشید.
مشاوره پیش از ازدواج چیست؟
درواقع مشاوره قبل از ازدواج یک روش درمانی تلقی میشود که افراد را برای انتخاب درست، آشنا و راهنمایی میکند و قصد از مشاوره پیش از ازدواج آمادگی بیشتر افراد برای ازدواج میباشد. این مشاوره میتواند به شما این اطمینان را دهد که شما و همسرتان تا چه حد مناسب برای ازدواج باهم هستید، همچنین مشاور با ارائه راهحلهای مناسب باعث ایجاد رابطه پایدار و رضایتبخش برای شما خواهد بود.
انواع مشاوره پیش از ازدواج کداماند؟
مهم نیست که شما از چه نوع مشاوره پیش از ازدواجی استقبال میکنید این مهم است که حتما اینکار را انجام دهید تا نتیجه را ببینید انواع مشاوره پیش از ازدواج شامل:
مشاوره پیش از ازدواج حضوری: مشاوره ازدواج حضوری بهترین و موثرترین مشاوره پیش از ازدواج به حساب میآید. در مشاوره حضوری زوجین بهطور همزمان نزد مشاور میروند و در مورد خواستهها و نیازهای خود با مشاور صحبت میکنند، گاهی اوقات در این جلسات از زوجین خواسته میشود که جلسات فردی هم داشته باشند که جای هیچ نگرانی نیست و این مسئله کاملا طبیعی میباشد.
مشاوره پیش از ازدواج غیرحضوری: معمولا مشاوره غیرحضوری زمانی صورت میگیرد که افراد مشغله کاری بسیار زیادی داشته و فرصت مراجعه به مشاور را ندارند اما لازم است بگوییم نگران نباشید مشاوره غیرحضوری نیز کیفیت مشاوره حضوری را دارا میباشد.
مشاوره پیش از ازدواج تلفنی: این مشاوره پیش از ازدواج برای اشخاصی میباشد که صحبت کردن حضوری و تصویری برای آنها بسیار سخت میباشد و ترجیح میدهند تلفنی با مشاور خود صحبت کنند. معمولا خانومها طرفدار این نوع مشاوره هستند و ترجیح آنها صحبت با مشاور همجنس خودشان است.
در جلسات مشاوره ازدواج چه اقداماتی صورت میگیرد؟
جلسات مشاوره پیش از ازدواج معمولا به صورت فردی و گروهی بین زوجین انجام میشود. در این جلسات با توجه به خواسته مراجعین و تشخیص رواندرمانگر یا مشاور تستهای تشخیصی از مراجعین گرفته میشود، گاهی این تستها فقط جنبه شناخت طرفین را برای یکدیگر و بررسی ابعاد شخصیتی برای خود شخص را دارد. گاهی اوقات در این جلسات آزمونهای شناختی برای شناخت زیر ساختهای شخصیتی به کار برده میشود. درنظر بگیرید با این آزمونها مشخص میشود که مرد یا زن درونگرا میباشد و علاقه ایی به رفتوآمد با اقوام و دوستان ندارد و بیشتر اوقات ترجیح میدهد که تنها و دور از شلوغیها باشد اما زن یا مرد مقابل فردی بسیار برونگرا میباشد و ترجیح میدهد که همواره در جمعهای خانوادگی و دوستان قرار بگیرد و هیچ علاقهایی به تنها ماندن ندارد، این تحلیل نشان از تفاوت شخصیتی طرفین با هم دارد و باید تصمیم خود را در این زمینه بگیرند که آیا فرد مقابل با این تفاوت شخصیتی مورد مناسبی برای ازدواج میباشد و با دید کامل به مشکلات و تفاوتهای وجودی یکدیگر بنگرند. همچنین در این جلسات مشخص میشود که آیا طرفین آمادگی لازم را برای ازدواج دارند یا خیر.
در جلسات مشاوره قبل از ازدواج چه مسائلی مطرح میشود؟
- صحبت درباره مسائل مالی شخصی و مسائل مشترک مالی بررسی خواهد شد.
- سبکهای فرزندپروری بررسی خواهد شد و زوجین در این مسئله تصمیم گیری باید کنند.
- باید راهکارهای مناسب را در زمان حل تعارضات و مشکلات زندگی در آینده یاد بگیرند.
- نقشهای جنسیتی در ازدواج مشخص میشود و باید درباره وظایف فردی هرشخص صحبت شود.
- خانواده درمانیهای مرتبط با مسئله ازدواج برگزار میشود.
- مسائل فرهنگی هر دو خانواده بررسی میشود و با تشابهات و تفاوتهای یکدیگر در این زمینه آشنا خواهند شد.
- گاهی اوقات درباره مسائل جنسی بهطور کامل صحبت خواهد شد و آموزشهای مناسب و لازم در این زمینه به زوجین داده میشود.
- در جلسات مشاوره خشم زوجین نسبت به مسائل بررسی میشود تا آستانه تحمل زوجین بالاتر رود.
- در این جلسات نسبت به مسئولیت پذیری زوجین صحبت میشود و انتظارات موردنظر خود را بیان میکنند.
آیا مشاوره قبل از ازدواج مفید است؟ چه مزایایی دارد؟
صد در صد که این جلسات بسیار مفید واقع شدهاند و تا حد بسیار زیادی از وجود مشکلات در آینده جلوگیری خواهند کرد، اما برای نتیجهگیری بهتر و بیشتر باید طرفین حسن نیت کامل را داشته باشند و تمامی پرسشنامهها و سوالات را با صداقت پاسخ دهند. درواقع مشاور نفر سوم این رابطه قرار میگیرد و صحبتهای طرفین را با دقت گوش میدهد تا در انتها راهحل پیشنهادی خود را بیان کند در حالت کلی برخی از مزایای مشاوره پیش از ازدواج شامل:
- باعث ایجاد مهارتهای ارتباطی بین زوجین میشود و آموزشهای لازم در جهت درک یکدیگر را فرا خواهند گرفت.
- قصد مشاوره پیش از ازدواج صرفا زمان حال نمیباشد، گاهی برای آینده بهتر برنامه ریزی خواهند کرد که این یکی از مزیتهای مهم مشاوره قبل از ازدواج میباشد.
- در مشاوره ازدواج با تستهای متفاوتی که گرفته میشود خصوصیات شخصیتی یکدیگر را زوجین بهتر میشناسند.
- جلسات مشاوره قبل از ازدواج از ازدواجهایی که بر پایه صد درصد دوستی هستند جلوگیری میکند و باعث میشود که زوجین با منطق تصمیم گیری کنند.
- جلسات مشاوره راههای درست ابراز علاقه کردن را به زوجین میآموزد.
- حساسیتهای دوطرف بررسی میشود و به نقطه اشتراک معینی در این زمینه خواهند رسید.
- با این جلسات زوجین به درک عمیقتری از یکدیگر خواهند رسید که کمکی بزرگ برای حل کردن تعارضات و موانع زندگی آنها میباشد.
- صحبت با مشاور باعث ایجاد درکی عمیق در فرد شده که باعث از بین رفتن استرس و اضطرابهای بیهوده درمورد ازدواج خواهد شد.
مشاوره پیش از ازدواج چند جلسه است؟
معمولا نمیتوان قبل از هرگونه بررسی جدی زوجین تعداد جلسات یک مشاوره را تشخیص داد اما بهطور کلی مشاوره پیش از ازدواج در یک روند کاملا طبیعی با توجه به پرسش و پاسخهای انجام شده و همچنین با توجه به آزمونها و تستهایی که در این جلسات از طرفین گرفته میشود در حدود 6 الی 8 جلسه طول خواهد کشید که بازهم امکان زیادتر شدن این جلسات وجود دارد و این تشخیص بر عهده روانشناس یا رواندرمانگر میباشد. بهتر است تمامی جلسات را بر نتیجه گیری بهتر دنبال کنید. علاوهبر این تعداد جلسات فردی گاهی اوقات از خانواده زوجین نیز برای شرکت در جلسات گروهدرمانی دعوت میشود که نقش موثری در کاهش تعارضات زوجین دارد. توجه داشته باشید که اثربخشی مشاوره پیش از ازدواج زمانی میباشد که زوجین آمادگی کامل را جهت همکاری در مشاوره داشته باشند چون جلسات معمولا بهصورت پرسش و پاسخ خواهد بود و عدم همکاری زوجین اثری در حل مشکلات نخواهد داشت.
بهترین زمان برای شروع مشاوره پیش از ازدواج چه زمانی میباشد؟
زمان مشخصی برای مشاوره قبل از ازدواج وجود ندارد اما عمدتا اعتقاد بر این میباشد که هرچه این جلسات زودترانجام شود بهتر است. معمولا زمانهای پیشنهاد شده برای جلسات مشاوره پیش از ازدواج قبل از دوران نامزدی و عقد میباشد، البته برای جلوگیری از مشکلات احتمالی مشاوره قبل از خواستگاری نیز پیشنهاد میشود که درواقع قبل ازهرگونه وابستگی احساسی زوجین بهم میباشد. اما گاهی این زمان باتوجه به صلاح دید فرهنگی خانوادهها متفاوت است. اما نکته قابل توجه این است که هرگز فکر نکنید برای این مشاوره دیر شده است سعی کنید در هر مرحله که قرار دارین با توجه به شرایط خودتان این جلسات را با مشاوره متخصص تشکیل دهید تا از مشکلات آینده تا حدی جلوگیری کنید.
آیا مشاورین ازدواج پیشنهاد جدایی به مراجعین میدهند؟
پاسخ این سوال خیر میباشد. هیچگاه یک مشاور در جلسه مشاوره پیش از ازدواج درخواست جدایی را به زوجین نمیدهد حتی اگر زوجین تفاوتهای بسیاری باهم داشته باشند مشاور فقط میتواند زوجین را آگاه کنند و از مشکلات احتمالی آتی باخبر سازد، در انتها خود افراد هستند که باید تصمیم به ادامه یا جدایی این رابطه دهند. روانشناس فقط با انجام تستها و مشخص کردن صفات شخصیتی زوجین به آنها آگاهی میدهد.
برای مشاوره ازدواج به کجا مراجعه کنیم؟
متاسفانه امروزه آمار طلاق رقمی بسیار ترسناک و قابل تامل را نشان میدهد که همین مسئله باعث ترس دختران و پسران از ازدواج شده است، اما بهتر است برای جلوگیری مشکلاتی در زمینه ازدواج قبل از دیر شدن از مشاورین برجسته و آگاه در این زمینه کمک بخواهید. با مراجعه به مشاور میتوانید بهترین تصمیم را بدون نگرانی در آینده اتخاذ کنید. پیشنهاد ما به شما کلینیک پیروزی در این زمینه میباشد که سالها تجربه در زمینه انواع مشاورههای ازدواج و شخصی دارند. با مراجعه به این کلینیک میتوانید در مورد تمامی مشکلات خود در زمینه ازدواج صحبت کنید و راهنمایی بخواهید، به مرور زمان و طی کردن جلسات مشاوره میتوانید تا حدی مشکلات خود را بهبود ببخشید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد