طراحی گرافیک یکی از پرطرفدارترین تخصص هاست که هر روز موقعیت های شغلی آن نیز افزایش می یابند. با رشد کسب و کارهای اینترنتی و فعالیت تجاری بسیاری از پیج های اینستاگرام، نیاز به طراح گرافیک حرفه ای هر روز بیشتر احساس می شود.
کسب و کارها برای طراحی لوگو، طراحی بنر تبلیغاتی، طراحی بروشور، طراحی پست اینستاگرام و… به گرافیست ها نیاز دارند و در این میان طراحانی که به چندین حوزه مسلط هستند می توانند بیشترین درآمدزایی را داشته باشند.
شما به عنوان طراح گرافیک باید یکسری مهارت ها داشته باشید و کار با یکسری از نرم افزارها را بلد باشید. ما در این مطلب قصد داریم تا شما را با موارد مورد نیاز برای تبدیل شدن به یک طراح گرافیک حرفه ای آشنا کنیم.
طراح گرافیک چه می کند؟
طراحان گرافیک یا همان گرافیست ها با تلفیق هنر با المان های طراحی سعی می کنند تا به کسب و کارها کمک کنند تا کمپین های تبلیغاتی موفقی داشته باشند و یا برند خود را به مشتریانشان معرفی کنند.
لوگوها معرف کسب و کارها هستند و ما هر کسب و کاری را با لوگوی آن می شناسیم. این وظیفه مهم یعنی طراحی لوگو بر دوش طراح گرافیک است. در واقع او با تزریق هنر و سلیقه خود در لوگو کاری می کند تا کسب و کار ما همیشه در خاطر مشتری بماند. پس می توان گفت گرافیست ها نقش بسیار مهمی در موفقیت و پیشرفت کسب و کارها ایفا می کنند.
شاخه های مختلف طراحی گرافیک چیست؟
طراحی گرافیک از شاخه های متنوعی تشکیل می شود که شما می توانید هر کدام از آنها را برای فعالیت حرفه ای خود انتخاب کنید. این شاخه ها عبارت اند از:
- طراح لوگو
- طراح محتوا (مثل پست و استوری اینستاگرام)
- طراح رابط کاربری سایت و اپلیکیشن
- طراح هویت برند
- طراح بسته بندی
- نقاشی دیجیتال
- طراح NFT
- ویرایش تصاویر
حقوق طراح گرافیک در ایران چقدر است؟
تخمین حقوق در تمامی حوزه های تخصصی کاری دشوار است. در حوزه طراحی گرافیک نیز بسته به نوع شاخه فعالیت و تجربه طراح و دیگر فاکتورها حقوق افراد با یکدیگر متفاوت است.
بر اساس آخرین بررسی های انجام شده درباره میزان درآمد طراحان گرافیک در ایران، حداقل حقوق دریافتی 2 میلیون تومان است که مربوط به کارهای پاره وقت می شود و حداکثر حقوق 15 میلیون تومان که برای کارهای تمام وقت و قراردادی است.
بنابراین می توان گفت شما با ورود به حوزه طراحی گرافیک فضای بسیار زیادی برای رشد و پیشرفت دارید و حتی می توانید علاوه بر شغل اصلی خود با انجام پروژه های فریلنسری درآمدی مازاد بر درآمد اصلی خود داشته باشید.
5 گام اصلی گرافیست شدن
طراحی گرافیک نیز مانند دیگر حرفه ها یکسری پیش نیازها و یک مسیر از پیش معین دارد که شما با دانستن آنها می توانید با سرعت بیشتری به سمت حرفه ای شدن پیش بروید. ما در ادامه به طور گام به گام مسیر تبدیل شدن به یک طراح گرافیک را به شما توضیح خواهیم داد.
گام اول : یادگیری اصول طراحی
شما برای شروع باید با اصول و مبانی طراحی گرافیک آشنا شوید. شما باید در مورد رنگ ها، سبک های طراحی، فونت ها، مقیاس و هارمونی و… مطالعه کنید و دانش خود را در مورد مباحث ابتدایی گرافیک افزایش دهید.
گام دوم : یادگیری نرم افزارهای گرافیکی
پس از آشنایی با مقدمات طراحی گرافیک می توانید یادگیری نرم افزارهای گرافیکی را شروع کنید. بهترین نرم افزارهای برای شروع یادگیری فتوشاپ (Photoshop)، ایلوستریتور (Illustrator)، کورل دراو (Corel Draw) و ایندیزاین (Indesign) هستند.
نرم افزار فتوشاپ یک نرم افزار مادر محسوب می شود چرا که شما می توانید در آن هر کاری انجام دهید. از طراحی لوگو، طراحی کارت ویزیت، طراحی بروشور و… گرفته تا طراحی رابط کاربری سایت را می توان در فتوشاپ انجام داد.
ایلوستریتور نیز یک نرم افزار گرافیکی بر پایه وکتور است که بهترین گزینه برای طراحی لوگو و بنر محسوب می شود. از ایلوستریتور نیز می توان در طراحی هرچیزی از جمله رابط کاربری استفاده کرد.
و در آخر اگر قصد شما از یادگیری طراحی گرافیک ورود به صنعت چاپ و بسته بندی است، یادگیری دو نرم افزار ایندیزاین و کورل دراو برای شما الزامی می باشد.
شاید برایتان این سوال پیش آمده باشد که بهترین راه برای یادگیری این نرم افزارها چیست؟ یکی از بهترین گزینه های پیش روی شما برای یادگیری این نرم افزارها استفاده از دوره های آموزش آنلاین است. دوره های آموزش فتوشاپ و آموزش ایلوستریتور بسیاری در سطح وب وجود دارد که می توانید آنها را بیاموزید. در انتخاب دوره آموزشی مناسب باید دقت کافی را داشته باشید و دوره هایی را انتخاب کنید که به صورت پروژه محور هستند.
گام سوم : یادگیری طراحی رابط کاربری
اگر قصد شما ورود به دنیای طراحی سایت و اپلیکیشن است، پس از یادگیری مقدمات طراحی گرافیک و یکسری از نرم افزارهای طراحی گرافیک مثل فتوشاپ و ایلوستریتور، حالا می توانید برای یادگیری طراحی رابط کاربری اقدام کنید.
طراحی رابط کاربری نیز با نرم افزارهای بسیاری انجام می شود که فیگما (Figma) یکی از آنهاست. شما در این مرحله نیز می توانید از دوره های آموزش طراحی رابط کاربری استفاده کنید و با کمی تمرین به آن مسلط شوید.
گام چهارم : ساخت رزومه
رزومه تنها مدرکی است که می تواند به کارفرما ثابت کند شما برای موقعیت شغلی مورد نظر شخص مناسبی هستید. با اطمینان می توان گفت شما بدون داشتن یک رزومه و سابقه کاری جذاب نمی توانید شغل های با موقعیت مناسب را بدست آورید.
پس از یادگیری کار با نرم افزارهای گرافیکی حالا می توانید دست به کار شوید و پروژه های دورکاری را قبول کنید و انجام دهید. شما با این کار علاوه بر اینکه سابقه کاری برای خود ایجاد می کنید، در حال کسب تجربه و اعتماد به نفس بیشتر هستید.
از جمله کارهایی که می توانید به عنوان پروژه دورکاری قبول کنید و انجام دهید می توان به طراحی لوگو، طراحی پست اینستاگرام، طراحی بنر تبلیغاتی و حتی طراحی رابط کاربری اشاره کرد. بسیاری از کسب و کارها برای کاهش هزینه های خود کارهای گرافیکی را برون سپاری می کنند و می توان گفت موقعیت های شغلی بسیار فراوانی در این زمینه وجود دارند که با کمی تلاش می توانید آنها را پیدا کنید.
گام پنجم : فعالیت در شبکه های اجتماعی
شبکه های اجتماعی مثل اینستاگرام بر پایه تصاویر و ویدئوها شکل گرفته اند. اگر شما طراح هستید، باید حضوری پر رنگ در شبکه های اجتماعی داشته باشید و برای آن زمان بگذارید. شما می توانید در پیج اینستاگرام خود نمونه کارهای طراحی خود را قرار دهید و هشتگ های مرتبط با آن را نیز درج کنید تا افرادی که به دنبال گرافیست هستند بتوانند شما را به راحتی پیدا کنند.
نکات مهم برای حرفه ای شدن در طراحی گرافیک
-
تا می توانید الهام بگیرید!
تمامی کارهای هنری الهام گرفته شده از یک یا چند اثر دیگر هستند. الهام گرفتن از دیگران در حوزه هنر و طراحی گرافیک یک الزام است! شما به عنوان یک طراح گرافیک حرفه ای باید روزانه کارهای طراحان حرفه ای و معروف را دنبال کنید و با دقت جزییات کار آنها را بررسی کنید.
شما با این کار ذهن خود را پر از ایده می کنید و زمانی که خودتان قصد طراحی دارید بدون آنکه حتی متوجه باشید از موارد الهام گرفته شده استفاده می کنید و طرح خود را تبدیل به یک طرح خاص می کنید.
برای دنبال کردن طراحان حرفه ای می توانید شبکه های اجتماعی اینستاگرام، پینترست، Behance، Dribbleو Nature را دنبال کنید.
-
نظرسنجی از دیگران در مورد طرح های خودتان
شما به عنوان یک طراح گرافیک برخی مواقع یک طراحی را برای دل خودتان انجام می دهید و در نهایت هم اصلا مهم نیست که نظر دیگران درباره این اثر چیست و فقط مهم این است که شما آن را دوست دارید!
اما در مواقعی که شما در حال طراحی برای مشتری خود هستید، یکی از کارهایی که حتما باید انجام دهید این است که نظر دیگران را در مورد آن طرح بپرسید. خیلی از مواقع طرحی که از نظر شما فوق العاده اس، از نظر بسیاری از افراد یک طرح غیرجذاب و نامفهوم است بنابراین نظرسنجی از دیگران را همیشه جدی بگیرید.
-
ارتباط با طراحان حرفه ای
اگر می خواهید مسیر حرفه ای شدن در طراحی گرافیک را سریع تر طی کنید، سعی کنید با طراحان گرافیک حرفه ای که می شناسید ارتباط برقرار کنید و از آنها کمک بگیرید. نیازی نیست برای هر کدام از طرح های خود نظر آنها را بپرسید. فقط کافیست در مورد مسیر حرفه ای شدن و گام های بعدی خودتان از آنها راهنمایی بگیرید و از تجربیات آنها استفاده کنید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد
1 نظر
بسیارمطالب کامل وعالی بود سپاس ازشما