همانطور که می دانید همه زوجین پس از اطمینان از بارداری، تمایل دارند که هرچه سریع تر جنسیت جنین خود را متوجه شوند، در گذشته روش های مختلفی وجود داشت که خانم های میانسال خانواده با برخی احتمالات، جنسیت جنین خانم باردار را تشخیص می دانند اما امروزه علم به حدی پیشرفت که با کمک برخی روش ها و ابزار های مدرن و مجهز، جنسیت جنین به طور قطعی تشخیص داده می شود. خانم های باردار با مراجعه به مطب بهترین دکتر تعیین جنسیت در تهران، درخواست سونوگرافی می کنند تا هر چه زودتر خیال شان از بابت جنسیت و سلامت بودن آن راحت شود. البته در سایت های پزشکا، نوبت دات آی آر، پذیرش24، تاپتنا و … پزشکان متخصص بسیاری معرفی شده اند که می توانند به شما برای تعیین جنسیت جنین تان کمک کنند.
جنسیت جنین چه زمانی تعیین می گردد؟
طبق گفته پزشکان، هر جنینی جنسیتش هنگام لقاح توسط کروموزوم ها تعیین می گردد. خانم ها و آقایان هر دو کروموزوم جنسی دارند که کورموزوم خانم ها شامل دو کروموزوم xx و کوروموزوم آقایان شامل دو کروموزوم xy است. از این رو می توان با قطعیت گفت که آقایان تعیین کننده جنسیت جنین هستند زیرا اگر کوروموزوم Y آقایان با یکی از کوروموزم های X خانم ها ترکیب شود، جنین پسر می شود اما زمانی که آقا نیز مانند خانم کوروموزوم X خود را به اشتراک بگذارد، جنین دختر می شود. پس باید بدانید که پس از بارداری جنسیت جنین تشکیل نمی شود و تمام این مسائل مربوط به زمان لقاح است.
روش های تعیین جنسیت جنین
در حقیقت زوجین نیز خودشان نیز می توانند با توجه به بسیاری از مسائل و موارد مهم، به تعیین جنسیت جنینی خود کمک کنند زیرا برخی عوامل تاثیر بسیار زیادی بر روی جنسیت جنین می گذارند که در ادامه برخی از آن ها را برای شما ذکر خواهیم کرد:
تغذیه : زوجین باید تقریبا از 3 الی 4 ماه پیش از اقدام بارداری به تغذیه خود اهمیت بدهند؛ لازم به ذکر است که حدودا تغذیه تا 70 درصد بر روی تعیین جنسیت جنین تاثیر می گذارد. اگر زوجین بخواهند که صاحب فرزند دختر شوند، باید از مواد غذایی که کلسیم و منیزیم بیشتری دارند استفاده کنند و البته لبنیات، سبزیجات، ماهی را در رژیم غذایی خود بگنجانند. در ضمن برای فرزند پسر نیز باید سدیم و پتاسیم بیشتر استفاده کنند. در حقیقت مصرف گوشت قرمز، خوراکی های شور به پسرزایی کمک شایانی می کند.
اسیدیته واژن : اسیدیته واژن نقش بسیار قابل توجهی بر روی تعیین جنسیت جنین دارد. PH واژن می تواند حالت قلیایی یا اسیدی داشته باشد. در صورتی که محیط واژن pH قلیایی داشته باشد، به احتمال زیاد اسپرم Y زنده می ماند و با سرعت بیشتری حرکت می کند و در نهایت احتمال پسر شدن جنسیت جنین افزایش می یابد. اگر واژن با محلول قلیایی از جمله بی کربنات سدیم یا جوش شیرین شسته شود PH واژن قلیایی می گردد و محیط برای تشکیل جنین نر آماده می شود. در ضمن در زمان تخمک گذاری PH واژن قلیایی می شود. اگر در این زمان رابطه جنسی انجام شود، احتمال تشکیل جنین پسر بیشتر است.
تعیین زمان تخمکگذاری: از جمله موارد بسیار موثر در تعیین جنسیت جنین، زمان برقراری رابطه جنسی بین زوجین است. به این ترتیب اگر رابطه جنسی در زمان تخمک گذاری انجام شود، احتمال پسر شدن جنین افزایش می یابد. اسپرم Y در مقایسه با اسپرم X زودتر حرکت می کند. در زمان تخمک گذاری، دهانه رحم ترشحات بسیار رقیق دارد و قلیایی تر می شود و اسپرم Y راحت تر و سریع تر حرکت می کند. برعکس، هر چه بین زمان لقاح و زمان تخمک گذاری فاصله بیشتر باشد، احتمال تشکیل جنین دختر بیشتر می شود.
روش های PGD ،IVF ،IUI : روش IVF و PGD را می توان بهترین و قطعی ترین روش برای تعیین جنسیت جنین دانست. تشکیل شدن جنسیت مورد نظر والدین با کمک این روش را تقریبا 100 درصد می دانند. پزشکان متخصص در این روش از اسپرم و تخمک نونه ای را دریافت می کنند و آن ها را در آزمایشگاه متناسب با جنسیت مورد نظر ترکیب می کنند و بعد از تشکیل شدن جنین، DNA جنین پیش از منتقل شدن، مورد بررسی و آزمایش قرار می گیرد و جنین با جنسیت مورد نظر در رحم مادر قرار گرفته می شود. در روش IUI نیز از دستگاه گریز از مرکز کمک گرفته می شود تا اسپرمهای X و Y متناسب با تراکم و وزن جدا گردند. پس از آن نمونه اسپرمی حاصل شده را به رحم تلقیح می دهند که احتمال x یا y بیشتری داشته باشد. در صورتی که نتیجه حاصل شده از این روش باعث رخ دادن یک بارداری موفق شود(30 درصد )، احتمال تولید جنسیت مورد نظر تقریبا 80 درصد خواهد بود.
4 روش تشخیص جنسیت جنین
شما با کمک 4 روش می توانید جنسیت جنین خود را تشخیص دهید تا با خیال راحت از جنسیت جنین تان مطمئن شوید، برخی از این روش ها در ادامه ذکر می شوند:
1. روش غیر تهاجمی سونوگرافی : این روش با استفاده از امواج صوتی، تصاویری از جنین و اعضای تناسلی آن را به نمایش میگذارد. در حدود هفته ۲۰ بارداری، با استفاده از سونوگرافی، میتوان جنسیت جنین را تشخیص داد. این روش نسبتاً دقیق است.
2 . روش غیر تهاجمی آزمایش خون : با بررسی خون مادر میتوان نمونههای DNA جنین را بررسی کرد و جنسیت آن را تعیین کرد. این روش نیز دقیق است.
3. روش تهاجمی آمنیوسنتز : در این روش، با استخراج نمونهای از مایع آمنیوتیک (آب درون رحم)، نمونه DNA جنین بررسی میشود. این روش دقیق است، اما ممکن است خطراتی مانند عفونت را به همراه داشته باشد.
4 روش تهاجمی کوریوسنتز : در این روش، با استخراج نمونهای از بافت یا سلولهای پلاسنتا (پرده ناف)، نمونه DNA جنین بررسی میشود. این روش نیز دقیق است، اما خطراتی مانند خونریزی و عفونت را به همراه دارد.
مهم است بدانید که تعیین جنسیت جنین در بعضی کشورها ممکن است با قوانین و محدودیتهای خاصی همراه باشد و در بعضی موارد فقط در شرایط خاصی مانند بارداریهای با خطر، به طور قانونی انجام میشود. همچنین، تعیین جنسیت جنین به علل غیرپزشکی، مانند ترجیح جنسیت، در برخی کشورها غیرقانونی است.
کلام آخر
از گذشته تا به امروز همیشه زوجین پس از لقاح و بارداری، درگیر جنسیبت جنین خود بوده اند و تمایل داشته اند که فرزندشان جنسیت مورد نظرشان را داشته باشد. امروزه علم پیشرفت زیادی داشته که می تواند به زوجین کمک شایانی کند. در ضمن برای تشخیص جنسیت جنین نیز 4 راه حل پزشکی وجود دارد که ما در این مقاله برای شما ذکر کردیم و شما می توانید با این 4 روش، جنسیت جنین خود را تشخیص دهید و از سردرگمی نجات بیابید.
از این که تا پایان این مقاله ما را همراهی کردید از شما بسیار متشکر هستیم و در صورتی که هر گونه انتقاد یا پیشنهاد در این باره دارید، می توانید از طریق سایت تاپتنا یا toptena.ir با ما در میان بگذارید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد