دیابت به یک اپیدمی بهداشت جهانی تبدیل شده است که میلیون ها نفر را در سراسر جهان تحت تاثیر قرار داده است. این یک بیماری مزمن است که زمانی رخ می دهد که بدن نتواند به درستی سطح قند خون خود را تنظیم کند. دو نوع اصلی دیابت نوع 1 و نوع 2 هستند که دیابت نوع 2 شایع ترین آنهاست.یکی از عوامل اولیه در شروع و مدیریت دیابت، رژیم غذایی است.
آنچه می خوریم نقش مهمی در سلامت کلی ما بازی می کند، و این به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت صادق است. یک رژیم غذایی سالم می تواند به افراد مبتلا به دیابت کمک کند تا سطح قند خون خود را ثابت نگه دارند، وزن خود را مدیریت کنند و خطر عوارض مرتبط با این بیماری را کاهش دهند.
رژیم غذایی خاصی برای دیابت وجود ندارد. اما غذاهایی که می خورید نه تنها در نحوه مدیریت دیابت، بلکه در حس و حالات روحی شما و همچنین بر روی سطح انرژی شما نیز تأثیر می گذارد. دیابت را می توان با تغذیه سالم، همراه با فعالیت بدنی منظم و مدیریت وزن به خوبی مدیریت کرد.
در این مقاله از فروشگاه اینترنتی تجهیزات پزشکی و بهداشتی نکاتی در رابطه با تاثیر رژیم بر روی دیابت و اصول انتخاب تغذیه سالم ارائه می دهیم. در ادامه با ما همراه باشید.
تغذیه سالم و دیابت
اگر دیابت دارید، تغذیه سالم در موارد زیر می تواند به شما کمک کند.
- حفظ سلامت و بهبود حال عمومی
- مدیریت بهتر سطح قندخون
- مدیریت چربی خون
- حفظ فشار خون سالم
- حفظ وزن در محدوده سلامت
- جلوگیری یا کاهش عوارض دیابت
تغذیه سالم برای افراد مبتلا به دیابت با بقیه افراد تفاوتی ندارد. شما نیازی به تهیه وعده های غذایی جداگانه یا خرید غذاهای خاص ندارید، پس با خیال کاملا آسوده از غذای سالم در کنار سایر اعضای خانواده لذت ببرید.
فعالیت فیزیکی و دیابت
در کنار تغذیه سالم، فعالیت بدنی و ورزش مهم است. تا جایی که برایتان ممکن است به شکل های مختلف فعال باشید. سعی کنید روزانه حداقل 30 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط داشته باشید. نیم ساعت فعالیت بدنی منظم می تواند به موارد زیر کمک کند:
- کاهش سطوح بالای قند خون
- کاهش کلسترول و فشار خون
- کاهش استرس و اضطراب
- بهبود عزت نفس و خلق و خو
- خواب با کیفیت تر
- افزایش قدرت عضلات و استخوان.
اگر هدف شما کاهش وزن است، در بیشتر روزهای هفته حداقل 60 دقیقه فعالیت بدنی انجام دهید. اگر 30 تا 60 دقیقه فعالیت بدنی برای شروع زیاد به نظر می رسد، می توانید آن را به بخش های کوچکتر 10 تا 15 دقیقه ای تقسیم کنید و در طول روز در فواصل مختلف انجام دهید. فعالیت های قدرتی نیز برای همه افراد و به ویژه افراد دیابتی به شدت توصیه می شود. یک مربی ورزشی می تواند به شما در ایجاد یک برنامه فعالیت ایمن کمک کند. سعی کنید حداقل دو بار در هفته فعالیت های استقامتی را انجام دهید.
لوازم پزشکی خانگی مخصوص به بیماران دیابتی و همچنین کسانی که علاقمند به پیشگیری از این چنین بیماری هایی هستند، بسیار کاربردی هستند. شما برای خرید دستگاه تست قند خون می توانید فروشگاه تجهیزات پزشکی مداوا را در گوگل جستجو کرده و اطلاعات لازم در مورد برند و قیمت ها را کسب کنید.
همچنین اگر مبتلا به دیابت هستید و از مصرف کنندگان انسولین می باشید، برای خرید سرنگ انسولین می توانید از سایت مداوا به نشانی www.modava.net محصول مورد نظر خود را تهیه بفرمایید.
تمرینات پیشنهادی برای افراد دیابتی
-تمرینات وزن بدن مانند فشار، اسکات یا لانژ در خانه
استفاده از دمبل و کش های پیلاتس –
-انجام امور خانه مثل باغبانی یا نظافت
-ثبت نام در باشگاه و ورزش زیر نظر مربی با دستگاه
همچنین سعی کنید زمان نشستن خود را در محل کار، خانه یا هر دو کاهش دهید. برخی از فعالیت های کوچکی که می توانید برای کمک به کاهش زمان نشستن در طول روز انجام دهید عبارتند از:
-به جای آسانسور از پله ها استفاده کنید.
– وسیله نقلیه خود را دورتر از مقصد خود پارک کنید و پیاده روی کنید.
-یک ایستگاه زودتر از وسایل نقلیه عمومی پیاده شوید و بقیه راه را پیاده روی کنید.
-به طور منظم، حداقل هر ساعت یک بار، برخیزید و آب بنوشید.
-در حین تماشای تلویزیون، کارهایی مانند اتو کردن را انجام دهید.
-با فرزندان یا نوه های خود در پارک بازی کنید.
-بلند شوید و به جای آنلاین صحبت کردن با دوستان خود با آنها صحبت کنید و قدم بزنید.
دستورالعمل های اساسی تغذیه برای دیابت
اگر دیابت دارید، یک برنامه غذایی سالم ساده را دنبال کنید که شامل موارد زیر است:
-در طول روز وعده های غذایی منظم داشته باشید.
-سبزیجات را جزء اصلی وعده غذایی خود قرار دهید. سعی کنید حداقل نیمی از بشقاب خود را با سبزیجات غیر نشاسته ای یا سالاد در زمان ناهار و شام پر کنید.
-ممکن است لازم باشد حجم وعده های غذایی و میان وعده های خود را کاهش دهید، زیرا خوردن بیش از حد می تواند منجر به افزایش وزن شود و کنترل دیابت را سخت تر کند.
-یک وعده کوچک کربوهیدرات با فیبر بالا در هر وعده غذایی بگنجانید. نمونه هایی از غذاهای پرفیبر کربوهیدرات عبارتند از: نان سبوس دار، غلات (مانند جو، جو دوسر)، ماکارونی سبوس دار، برنج قهوه ای، کینوآ، میوه و سبزیجات نشاسته ای (مانند ذرت، سیب زمینی شیرین و سیب زمینی).
-محصولات لبنی کم چرب را انتخاب کنید. به دنبال محصولاتی باشید که کمترین میزان شکر را دارند. به طور مثال ماست یونانی با میوه های تازه انتخاب خوبی است.
-گوشت قرمز کم چربی استفاده کنید. و جایگزین هایی مانند مرغ و بوقلمون بدون پوست، ماهی، تخم مرغ، حبوبات (لوبیا، عدس)، توفو و آجیل را تاحد ممکن جایگزین کنید.
-مصرف چربی های ناسالم (اشباع شده) موجود در مواد غذایی مانند لبنیات پرچرب، کره، خامه، گوشت های چرب و فرآوری شده، غذاهای سرخ شده، کیک ها، شیرینی ها و غذاهای حاوی روغن نخل و روغن نارگیل را محدود کنید.
-مصرف چربی های اشباع شده را با چربی های غیراشباع سالم مانند روغن زیتون، کانولا یا آفتابگردان، مارگارین های تک غیراشباع یا چند -غیراشباع، ماهی های روغنی، آووکادو، دانه ها و آجیل جایگزین کنید.
-ماهی روغنی برای سلامت قلب بسیار مفید است. سعی کنید حداقل 2 تا 3 بار در هفته از ماهی های روغنی مانند سالمون (تن شده یا تازه)، ساردین، ماهی خال مخالی، شاه ماهی یا ماهی تن استفاده کنید.
-دسر پخته شده مانند کیک و بیسکویت، و دسرها را فقط برای مناسبت های خاص و در مقدار کم مصرف کنید.
-از مصرف آب نبات و نوشیدنی های شیرین (نوشابه، نوشابه، نوشیدنی های ورزشی، آب های طعم دار و نوشیدنی های انرژی زا) خودداری کنید.
-هنگام آشپزی یا سر سفره، نمک اضافه نکنید و مصرف غذاهای پر نمک را کاهش دهید.
-مصرف الکل را تا حد امکان کاهش دهید.
کربوهیدرات و دیابت
کربوهیدرات ها در بدن هضم می شوند تا گلوکز در خون تشکیل شود و این گلوکز همان چیزی است که بدن شما برای انرژی استفاده می کند. مقدار کربوهیدرات در وعده غذایی شما است که بیشترین تأثیر را بر سطح قند خون دارد.
با خوردن وعده های غذایی منظم و پخش وعده های غذایی کربوهیدراتی خود به طور مساوی در طول روز، می توانید سطح انرژی را بدون افزایش شدید سطح قند خون حفظ کنید. اگر انسولین یا داروهای دیابت مصرف می کنید، ممکن است نیاز به خوردن میان وعده بین وعده های غذایی داشته باشید.
اگر دیابت دارید، توصیه می شود از الگوی غذایی سالم بر اساس سبزیجات و حبوبات فراوان (مانند نخود، عدس، لوبیا پخته کم نمک و لوبیا چشم بلبلی) پیروی کنید.
پروتئین ها و چربی
وقتی نوبت به برنامه ریزی وعده های غذایی برای افراد دیابتی می رسد، ایجاد تعادل بین کربوهیدرات ها، پروتئین ها و چربی ها ضروری است. رژیم غذایی ایده آل دیابتی باید شامل انواع غذاهای غنی از مواد مغذی، از جمله غلات کامل، پروتئین های بدون چربی، چربی های سالم و مقدار زیادی میوه و سبزیجات باشد. کنترل وعده غذایی نیز بسیار مهم است، زیرا مصرف بیش از حد هر گروه غذایی می تواند سطح قند خون را مختل کند.
فیبر و دیابت
فیبر یکی دیگر از اجزای مهم رژیم غذایی دیابتی است. روند هضم را کند می کند و با تنظیم جذب گلوکز به جلوگیری از افزایش قند خون کمک می کند. غذاهای غنی از فیبر مانند غلات کامل، میوه ها، سبزیجات و حبوبات باید در برنامه غذایی دیابتی ها گنجانده شوند. فیبر نه تنها به کنترل قند خون کمک می کند، بلکه به بهبود سلامت قلب و هضم کمک می کند.
مصرف قند و دیابت
افراد مبتلا به دیابت که از الگوی غذایی سالم پیروی می کنند، می توانند مقدار کمی قند را در رژیم غذایی خود بگنجانند. با این حال، شکر باید به عنوان بخشی از یک وعده غذایی مغذی مصرف شود. به عنوان مثال، یک قاشق چای خوری عسل با فرنی ساده، میوه های کنسرو شده در آب طبیعی و برخی از انواع غلات صبحانه پر فیبر با میوه های خشک.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد