اختلال بیش فعالی یکی از رایج ترین اختلالات رشد و عصبی است که در کودکان مشاهده می شود و می تواند تا بزرگسالی نیز ادامه پیدا کرده و مشکلات و چالش هایی را به وجود بیاورد. این اختلال در بیشتر مواقع در سنین کودکی علائم خود را نشان می دهد و کودکانی که با این اختلال درگیر هستند ممکن است در توجه و کنترل رفتارهای تکانشی چالش های جدی را تجربه کنند. ما در این مطلب قصد داریم کمی بیشتر درباره بیش فعالی صحبت کنیم و اطلاعات جامع و کاملی را درباره این اختلال در اختیار شما قرار دهیم. پس با ما در ادامه این مطلب همراه باشید.
علائم و نشانه های اختلال بیش فعالی
از جمله رایج ترین علائم و نشانه های این اختلال می توان به موارد زیر اشاره کرد:
-این کودکان معمولا زیاد رویا پردازی می کنند.
-ممکن است موارد متعددی را فراموش کنند و در به حافظه سپردن موارد مختلف مشکل داشته باشند.
-والدین می توانند حالت بی قراری را به میزان زیادی در این کودکان مشاهده کنند.
-کودکانی که با این اختلال درگیر هستند معمولا زیاد حرف می زنند.
-دقت پایینی دارند و ممکن است کارهایی که ریسک بیهوده دارند را انجام دهند.
-در نوبت گرفتن و قرار گرفتن در نوبت مشکل دارند.
-معمولا نمی توانند ارتباط خوبی را با سایر افراد برقرار کنند.
انواع اختلال بیش فعالی
بر اساس قدرت و ضعف نشانه هایی که در کودک مشاهده می شود و همینطور نوع این نشانه ها می توان اختلال بیش فعالی را به سه دسته زیر تقسیم بندی کرد:
-عمدتا بی توجه: کودکانی که با این نوع از اختلال بیش فعالی درگیر هستند معمولا در سازماندهی و تکمیل کارهای خود مشکل دارند، توجه به جزئیات یا پیروی از دستورالعمل ها برای انجام وظایف خاصی برای آنها بسیار سخت است، به راحتی حواسشان پرت می شود یا جزئیات کارهای روزمره خود را فراموش می کنند.
-عمدتا بیش فعال-تکانشی: در این حالت فرد زیاد صحبت کرده و بی قراری می کند، برای او سخت است که برای مدت زمان طولانی بی حرکت بنشیند، کودکانی که با این نوع از اختلال درگیر هستند معمولا زیاد بالا و پایین می پرند و با تکانشگری مشکل دارند. این کودکان ممکن است وسط حرف سایر افراد بپرند، چیزهایی را از مردم بگیرند یا این که در زمان های نامناسب صحبت کنند. قرار گرفتن در نوبت و همینطور پیروی از دستورالعمل ها نیز برای این کودکان سخت است.
-ترکیبی از این دو نوع اختلال: فردی معمولا ترکیبی از نشانه ها و علائم را از خود بروز می دهد. دقت داشته باشید که این علائم در طول زمان تغییر می کنند.
علل اختلال بیش فعالی
دانشمندان امروزه در تلاش برای یافتن راه های بهتری برای مدیریت و کاهش احتمال ابتلا به اختلال بیش فعالی در کودکان هستند. به همین علت نیز علل به وجود آمدن این اختلال را مورد مطالعه و بررسی قرار داده اند. با وجود این که این عوامل هنوز هم ناشناخته هستند ولی تحقیقات فعلی نشان می دهد که ژنتیک نقش بسیار مهمی را در ابتلا به اختلال بیش فعالی ایفا می کند. علاوه بر ژنتیک عوامل دیگری نیز هستند که روی ابتلا به این اختلال تاثیرگذار می باشند که از جمله آنها می توان به موارد زیر اشاره کرد:
– قرار گرفتن در معرض خطرات محیطی
– مصرف الکل و مواد مخدر توسط مادر در دوران بارداری
– زایمان زودرس
– وزن کم در زمان تولد
تشخیص اختلال بیش فعالی
تصمیم گیری در مورد این که آیا یک کودک به این اختلال مبتلا شده است یا خیر یک فرایند چند مرحله ای است. هیچ آزمایش واحدی برای تشخیص این اختلال در کودکان وجود ندارد و بسیاری از مشکلات دیگر مانند استرس، اضطراب، افسردگی، مشکلات مربوط به خواب، انواع اختلالات مرتبط با یادگیری و … مشکلاتی هستند که معمولا با بیش فعالی اشتباه گرفته می شوند. یک مرحله از فرایند تشخیص این اختلال شامل انجام یک معاینه پزشکی از جمله تست های شنوایی و بینایی برای رد کردن سایر مشکلات با علائمی مشابه ADHD است. تشخیص این اختلال معمولا دارای یک چک لیست است که برای ارزیابی این علائم مورد استفاده قرار می گیرد. علاوه بر این سابقه کودک و همینطور والدین و مربیان او نیز در این ارزیابی و تشخیص دخیل هستند. جهت تشخیص می توانید به بهترین دکتر متخصص بیش فعالی کودکان مراجعه کنید.
درمان و مدیریت علائم بیش فعالی
در بیشتر موارد اختلال بیش فعالی با ترکیبی از رفتاردرمانی، دارودرمانی و کاردرمانی در بیش فعالی کودکان قابل کنترل و درمان است. برای کودکان پیش دبستانی (4 الی 5 ساله) که با این اختلال درگیر هستند رفتار درمانی به ویژه ارائه آموزش های لازم به والدین به عنوان اولین خط از درمان و پیش از دارو درمانی توصیه می شود. این که کدامیک از متدهای درمانی می توانند عملکرد بهتری را داشته باشند کاملا به خود کودک و اعضای خانواده او بستگی دارد. برنامه های درمانی خوب شامل نظارت دقیق، پیگیری و در صورت نیاز ایجاد تغییرات در برنامه های درمانی است.
علاوه بر درمان داشتن یک سبک زندگی سالم نیز می تواند به میزان زیادی در مقابله با علائم این اختلال کمک کننده باشد و مزایای بسیار زیادی را نیز برای کودکان درگیر با این اختلال داشته باشد. از جمله مواردی که در سبک زندگی سالم باید به آنها دقت داشته باشید می توان به مواردی مانند عادات غذایی سالم، شرکت در فعالیت های بدنی روزانه برای کاهش استرس، محدود کردن تماشای تلویزیون و کار کردن با تلفن همراه و … اشاره کرد.
استفاده از خدمات سایت ما
اگر کودکان شما هم با اختلال بیش فعالی درگیر هستند و شما به دنبال بهترین کلینیک تخصصی در این حوزه هستید یا این که قصد دارید بیشتر با این اختلال آشنا شوید به شما پیشنهاد می کنیم حتما از خدماتی که ما در سایت خود به شما ارائه داده ایم استفاده کنید. متخصصان کلینیک ما دارای تجربه و تخصص بسیار زیادی در درمان این اختلال هستند و خدمات جامع و کاملی را نیز به شما ارائه می دهند. شما علاوه بر این که می توانید از خدماتی نظیر خدمات کاردرمانی، گفتاردرمانی در بیش فعالی کودکان و … در کلینیک ما استفاده کنید بلکه می توانید مشاوره های مورد نیاز را نیز برای نحوه صحیح برخورد با این کودکان دریافت کرده و به میزان زیادی روی روند درمان آنها تاثیرگذار باشید. استفاده از این خدمات برای درمان اختلال بیش فعالی هزینه بسیار کمی را برای شما خواهد داشت و علاوه بر این کیفیت این خدمات نیز به طور کامل تضمین شده است. شما می توانید از طریق شماره های ۰۹۱۲۶۱۱۷۷۴۲-۰۹۳۵۶۱۱۷۷۴۲ با ما تماس حاصل فرمایید.
این مطلب صرفا جنبه تبلیغاتی داشته و فوت و فن هیچ مسئولیتی را در رابطه با آن نمیپذیرد
1 نظر
سلام و درود
خیلی عالی بود.