وقتی قرار است کسب و کارتان را راهاندازی کنید حتماً باید اطلاعات جامعی از روند ثبت شرکت داشته باشید چرا که بدون انجام این کار نمیتوانید از برخی امکاناتی که برای اداره شرکت ضروری است، استفاده کنید. حال اهمیت این موضوع ما را بر آن داشته است تا در یک مقاله مفصل به ارائه توضیح در خصوص روند ثبت انواع شرکت بپردازیم. البته موارد دیگری مانند ثبت برند و همچنین ثبت تغییرات شرکت نیز مهم هستند که رابطهی تنگاتنگی با نحوهی مدیریت شرکت دارند که در این خصوص نیز توضیحات کاملی را به شما عزیزان ارائه میدهیم. ضمناً در نظر داشته باشید که برای موارد عنوان شده به خصوص ثبت شرکت باید از مراکز معتبر استفاده کرد که پیشنهاد ما در این مقاله، به کارگیری از خدمات ارزندهی الی ثبت است که در خلال این مقاله به معرفی آن خواهیم پرداخت.
انواع شرکت به جهت ثبت
برای اینکه بتوانید روال اداری ثبت شرکت را به طور تخصصی پیش بگیرید باید در درجه اول نوع کسب و کارتان را مشخص کنید. احتمالاً در جریان هستید که شرکتها در دستهبندیهای مختلفی قرار میگیرند که با تعیین هر شرکت در بخش مناسب، روال ثبت نیز متفاوت و با هزینههای مختلف در نظر گرفته میشود. حال قبل از اینکه به مدارک مورد نیاز به جهت به ثبت رساندن شرکت بپردازیم، نگاهی به انواع شرکت با قابلیت ثبت میاندازیم:
-
شرکتها با مسئولیت محدود
از اسم این نوع شرکت مشخص است که تعداد شرکا دارای محدودیت است و با توجه به اینکه راهاندازی این نوع شرکت بیشتر اتفاق میافتد از حداقلترین هزینه برای ثبت برخوردار است. ضمناً توجه داشته باشید که در نظر گرفتن این نوع شرکت نیازی به پرداخت هزینهای از بابت سرمایهای که مدنظر دارید، نخواهد بود و فقط ثبت مبلغ سرمایه در اساسنامه کفایت میکند. البته ناگفته نماند که نحوه ثبت شرکت با مسئولیت محدود ممکن است ساده به نظر بیاید اما اگر از روال کار بیاطلاع باشید، حتماً دچار دردسر میشوید. پیشنهاد ما که بسیار ساده اما موثر است، این است که یک مشاوره حداقل کوتاه با مدیران مجموعهی الی ثبت داشته باشید.
-
شرکتهای سهامی خاص
مشخص بودن تعداد شرکا به جهت ثبت این نوع شرکت ضروری است و حداقل افراد شریک در چنین مجموعههایی باید پنج نفر باشند که 3 نفر به عنوان سهامداران اصلی، یک نفر در قالب بازرس و نفر آخر نیز به عنوان عضو علی البدل انتخاب میشود. ضمناً در نظر داشته باشید که ملزم به پرداخت 35 درصد از کل سرمایهی در نظر گرفته شده برای راهاندازی شرکتهای سهامی خاص هستید که البته اگر در این خصوص سوال یا ابهامی دارید، فقط باید از طریق موسسات ثبت انواع شرکت اقدام کنید.
-
موسسات غیرانتفاعی
اگر شرکتتان در امور تجاری دخالتی ندارد بهترین راه ثبت شرکت در قالب موسسه غیرانتفاعی است. همانطور که میدانید هدف از راهاندازی این موسسات ارائه انواع خدمات به مردم است. البته باید در نظر داشته باشید که ثبت این نوع شرکتها نیاز به دریافت گواهی عدم سوء پیشینه است. همچنین برای ثبت احتیاجی به واریز مبلغی از سرمایه شرکت نیست و مدیران این مجموعهها دغدغهای از این بابت نخواهند داشت.
کلیت مدارک قابل ارائه برای ثبت انواع شرکت
اینکه چه مدارکی برای به ثبت رساندن شرکت لازم است، بسته به نوع شرکتی دارد که قصد داریم آن را به ثبت برسانیم. حال شما عزیزان را با بعضی از جزئیات مدارک قابل ارائه به جهت ثبت یک شرکت آشنا خواهیم کرد:
مدارک مهم شرکتهای سهامی عام
- ارائه دو نسخه از اساسنامه شرکت که بوسیله مجموعه عمومی تصویب شده است
- ارائه دو نسخه از صورتجلسهی مجمع عمومی
- ارائه دو نسخه از صورتجلسهی هیأت مدیره
- ارائه گواهی پرداخت 35 درصد از سرمایه شرکت
- ارائه اصل مجوز سازمان اوراق بهادار
مدارک لازم شرکتهای مسئولیت محدود
- ارائه دو نسخه از تقاضانامه، شرکتنامه و بخصوص اساسنامه شرکت
- ارائه اصل مجوز شرکت
- ارئه کپی مدارک شرکای شرکت
- ارائه فرم تعیین نام شرکت. (پس از پرداخت فیش)
- ارائه دو نسخه از صورتجلسهی مجمع و هیأت مدیره
- ارائه اصل وکالتنامه؛ اگر ثبت شرکت توسط وکیل پیگیری شده است
بررسی هزینههای ثبت شرکت
بر اساس نوع شرکتی که قرار است به ثبت برسد، هزینههای ثبت نیز متفاوت خواهد بود. اما آنچه که مسلم است، در نظر گرفتن هزینههای مربوط به اداره ثبت است که در قالب موارد مختلف مانند حق الثبت (به میزان سرمایه هر شرکت)، تعیین نام شرکت و دیگر مبالغ جزئی در نظرگرفته میشود. گفتنی است که تعیین این هزینهها نیاز به استعلام از افراد متخصص در این زمینه دارد که توصیه میکنیم حتماً از معتبرترین مراکز استفاده کنید که کارشناسان الی ثبت در این زمینه تجارب ارزندهای را در اختیارتان قرار خواهند داد.از طرفی در مراحل نهایی ثبت شرکت باید یک آگهی دیگر را نیز به ثبت برسانید که در روزنامه کثیرالانتشار به چاپ خواهد رسید که این هزینه شامل اندازه قلم و کادر، رنگی یا سیاه و سفید بودن و نوع روزنامه انتخابی خواهد بود. در کنار این موارد میتوان به هزینههای مشاوره موسسههای ثبت انواع شرکت نیز اشاره کرد.
دلایل مجاز به جهت ثبت تغییرات شرکت
پس از ثبت شرکت ممکن است به دلایل مختلفی نیاز به تغییرات در شرکت باشد که در اکثر مواقع به ثبت مجدد در اداره ثبت نیاز است. اما اینکه برای چه تغییراتی باید به ثبت دوباره اقدام کرد را در ادامه به صورت لیستوار اشاره میکنیم:
- اساسنامه شرکت؛ همهی موارد ثبت شده در اساسنامه که از جمله میتوان به نام و موضوع شرکت، مرکز اصلی و شعبات شرکت، مبلغ سرمایه و… اشاره کرد که هر کدام بنا به دلایلی دستخوش تغییرات شده باشند، نیاز است که مجدد به ثبت رسیده و به اطلاع مراکز ذیصلاح رسانده شود.
- انحلال شرکت؛ اگر شرکتها به هر علت منحل شوند، دلیل انحلال باید در اداره ثبت شرکتها به ثبت برسد. این موضوع برای زمان پایان رسیدن مدت فعالیت شرکت نیز دارای اهمیت است که بلافاصله باید به ثبت آن اقدام کرد.
- تغییر شرکا؛ هر شرکتی برای به ثبت رسیدن نیاز به تعیین تعداد شرکا دارد و این موضوع حتی پس از ثبت انواع شرکت نیز دارای اهمیت است چرا که هرگونه تغییرات در این خصوص باید بلافاصله به اطلاع اداره ثبت برسد و در غیر این صورت امکان اجازه فعالیت به شرکتها داده نمیشود.
- تغییر مدیران؛ اینکه مدیران یک شرکت جابجا شوند، امری کاملاً طبیعی است، اما آنچه که مسلم است، به ثبت رساندن این تغییرات در اداره ثبت شرکتهاست. گفتنی است که این مورد از جمله مهمترین دلایل مراجعه افراد به اداره ثبت است.
حال با این شرایط توصیه میکنیم که اگر نیاز به اطلاعات کاملتر در خصوص نحوه انجام ثبت تغییرات شرکت دارید، کافی است که از مشاوران مجموعه الی ثبت که در این بخش دارای اطلاعات به روز هستند، استفاده کنید.
چه مدارکی برای ثبت تغییرات شرکت لازم است
همانطور که حتماً متوجه شدهاید، ثبت تغییرات موضوع با اهمیتی است که باید همهی شرکتها در صورت نیاز آن را انجام دهند که برای این منظور نیاز تهیه مدارک است. حال ما در ادامه به مهمترین مدارک ثبت تغییرات شرکت اشاره میکنیم که بعضاً با مدارک ثبت شرکت یکی است:
- در نظر گرفتن جلسه به منظور ارائه صورتجلسه به جهت تعیین نوع تغییرات
- ارائه کپی مدارک شرکا و سهامداران. (به اصل مدارک احتیاج نخواهد بود)
- ارائه کپی روزنامه آگهی درج آخرین تغییرات شرکت
- اگر شرکت منحل شده باشد، حضور شرکا الزامی است
ضمناً گفتنی است که احتمال تغییرات در قوانین و مدارک خواسته شده به جهت ثبت تغییرات شرکت وجود دارد به همین دلیل قبل از هرگونه اقدام لازم است که با مراکز معتبر در این خصوص درخواست مشاوره کنید که شرکت الی ثبت انتخاب خوبی با توجه به رضایت حداکثری متقاضیان این موسسه است.
بررسی هزینه ثبت تغییرات شرکت
با توجه به اینکه انواع شرکت وجود دارد، ممکن است برای ثبت تغییرات هر شرکت به هزینههای متفاوتی نیاز باشد. به طور کلی برای این منظور نوع ثبت و صورت جلسات مدنظر دارای اهمیت خواهد بود که هر کدام هزینههای مجزا دارند. به این موارد باید هزینههای روزنامه رسمی را نیز اضافه کرد که تا سال 1401 حداکثر 220 هزار تومان است. حال در ادامه به برخی از مهمترین هزینههای ثبت تغییرات شرکت میپردازیم:
- هزینه ثبت تغییر موقعیت شرکت؛ در دو بخش صورت جلسه و روزنامه رسمی در نظر گرفته میشود که نهایتاً مبلغ 450 هزار تومان خواهد شد.
- هزینه ثبت تغییرات اعضای هیئت مدیره؛ شامل سه صورت جلسه است که نهایتاً نیاز به پرداخت 500 هزار تومان دارد. (مجمع عمومی فوق العاده، درج آگهی و تغییرات شرکت).
ثبت شرکت با موسسه الی ثبت
حال با توجه به موارد اعلام شده در این مقاله، چنانچه نیاز به یک مشاوره اساسی در خصوصن نحوه انجام ثبت شرکت، ثبت برند و ثبت تغییرات شرکت دارید، کافی است که با مرکز الی ثبت در ارتباط باشید. این شرکت علاوه بر موارد عنوان شده رتبه بندی شرکتها را نیز در نظر دارند و خدمات آن را به متقاضیان ارائه میدهند. این قابلیت به مدیران کسب و کارها کمک میکند تا مشارکت بهتری در امورات دولتی داشته باشند. حال برای اینکه بتوانید از کلیهی خدمات الی ثبت به خصوص در بخش اخذ رتبه شرکتها استفاده کنید، کافی است که با استفاده از راههای در نظر گرفته شده در انتهای مطلب با مشاوران یا مدیران این مجموعه در تماس باشید.
https://elisabt.ir