توصیه اتحادیه اروپا به افراد بالای ۶۰ سال
کمیسیون و نهادهای بهداشتی اتحادیه اروپا روز دوشنبه ۱۱ ژوئیه، تزریق دُز یادآور واکسن کووید را به افراد بالای ۶۰ سال توصیه کردند.
روند افزایشی موارد ابتلا به کووید در سطح اتحادیه اروپا همزمان با آغاز تعطیلات تابستانی و افزایش تعداد بازدیدهای خانوادگی موجب شده تا مقامات بهداشتی اتحادیه با تجدیدنظر در توصیههای قبلی خود سن افراد برای زدن دز یادآوری را از ۸۰ سال به ۶۰ سال کاهش دهند.
استلا کیریاکیدز، کمیسر بهداشت و سلامت اتحادیه اروپا در این باره گفت:«از کشورهای عضو میخواهم تا بلافاصله دُز دوم یادآور را در اختیار همه افراد بالای ۶۰ سال و همچنین تمامی افراد آسیب پذیر قرار دهند و از همه واجدین شرایط هم میخواهم تا هر چه سریعتر به مراکز واکسیناسیون مراجعه کنند.»
در ماه آوریل گذشته دو نهاد بهداشتی عالیرتبه اروپایی ترزیق دُز دوم یادآور که در اکثر موارد معادل دُز چهارم است را به افراد بالای ۸۰ سال سفارش کرده بودند.
طی روزها و هفتههای اخیر اروپا نه تنها شاهد افزایش چشمگیر موارد ابتلا به کووید بوده که در برخی کشورها افزایش تعداد موارد بستری و نیاز به مراقبتهای ویژه را نیز در پی داشته است.
افزایش نگرانیها بعد از یک دوره نسبتا آرام و «تثبیت شده» شیوع این ویروس عمدتا بدلیل زیر سویه BA.5 اومیکرون است که باید آنرا آغاز موج جدید کووید در سطح اتحادیه اروپا دانست.
طبق آخرین دادههای سازمان جهانی بهداشت میزان ابتلا به کووید دراتحادیه اروپا از اواخر ماه می، روند صعودی بهخود گرفته است. تعداد موارد ابتلای روزانه هم جمعه گذشته به حدود ۶۷۵ هزار مورد در روز رسید که با آمار اوایل آوریل برابری میکند.
این در حالیست که اخیرا یکی از مقامات دولتی چین در بیانیهای اعلام کرد که یک بیمار در شهر شانگهای مبتلا به زیرسویه جدیدی از کرونا امیکرون موسوم به BA.5.2.1 تشخیص داده شده است. به نظر میرسد که حتی سیاستهای سختگیرانه این کشور هم نتوانسته جلوی گسترش جهشهای تازه را بگیرد.
بنا بر اعلام وزارت بهداشت ایران، آمار روزانۀ ابتلا به ویروس کرونا در ایران نیز رو به افزایش است و استفاده از ماسک در برخی از شهرها اجباری شده است. وزارت بهداشت توصیه کرده افرادی که شش ماه از تزریق آخرین دز واکسنشان گذشته، برای تزریق دُز یادآور مراجعه کنند.
علیرغم باورعدهای از مردم، باید اذعان داشت که کرونا هنوز به پایان نرسیده و مراقبتها باید دوباره جدی گرفته شود تا بتوان از موجهای جدید شیوع این ویروس جلوگیری کرد.