برای کسانی که قصد استفاده از تجهیزات برودتی و حرارتی در ساختمانهای مسکونی را دارند؛ سوالاتی مطرح میشود از قبیل: مینی چیلر چیست؟ مینی چیلر بر اساس نوع خنککننده در چه دستهبندیهایی قرار میگیرد؟ چطور میتوان ظرفیت مناسب برای مینی چیلر خانگی را مشخص کرد و روند نصب، راهاندازی و استفاده از این سیستمها چگونه است؟
نقش مینی چیلر در سیستم تهویه مطبوع ضروری شمرده میشود. استفاده از مینی چیلر در آپارتمانها و همینطور عدم نیاز به تهیه تجهیزات گران قیمت و یا رقم بالای قبض برق، آنها را تبدیل به یک دستگاه بسیار عالی و کاربردی کرده است.
اگر قصد خرید و نصب مینی چیلر خانگی و آپارتمانی را دارید؛ لازم است که در مورد کلیت این دستگاه و عملکرد آن اطلاعات صحیح و لازم را کسب کنید.
در ادامه قصد داریم به معرفی کامل مینی چیلر برای انواع ساختمانهای مسکونی بپردازیم. لطفا همراه ما باشید.
مینی چیلر چیست؟
اگر بخواهیم یک تعریف مشخص از چیلر خانگی داشته باشیم؛ باید اشاره کنیم که مینی چیلر یک دستگاه سرمایشی است که ابعاد کوچکی دارد و معمولاً برای فضاهای کوچک یا محیطهایی با نیاز کم به سرمایش استفاده میشود.
ظرفیت برودتی آن معمولاً کمتر از 10 تن تبرید است. این دستگاه از یک سردکننده آب تشکیل شده که آب را سرد میکند و سپس با استفاده از یک پمپ، آب سرد را به فنهای کویل مختلفی که در اطراف ساختمان نصب شدهاند؛ پمپاژ میکند.
فنهای کویل میتوانند به شکلهای مختلفی مانند: سقفی، زمینی و دیواری نصب شوند و با توزیع هوا به نقاط مختلف از ساختمان، عمل سرمایش هوا را انجام دهند.
به این ترتیب، با سردکردن آب و انتقال آن به فنهای کویل، مینی چیلر میتواند بهصورت موثری ساختمان را خنک کرده و برای افراد، محیطی راحت و خنک فراهم کند.
انواع مینی چیلر بر اساس نوع خنککننده
یکی از نکات مهم قبل از خرید مینی چیلر، بررسی نوع سیستم خنککننده و عملکرد دستگاه است؛ انواع مینی چیلر بر اساس نوع خنککننده به دو دسته زیر تقسیم میشود:
- چیلر هوا خنک
- چیلر آب خنک
در نوع هوا خنک، برای خنککردن مبرد از کندانسورهایی استفاده میشود که شامل فین و لوله یا میکرو چنل میشوند. این نوع مینی چیلرها، با استفاده از هوا بهعنوان محیط خنککننده، اثربخشی خود را افزایش میدهند. مبرد سیکل در این نوع از مینی چیلرها توسط این کندانسورها خنک میشود.
در چیلر آب خنک، برای خنککردن مبرد از کندانسورهای پوسته و لوله استفاده شده است. مبرد سیکل در این نوع از مینی چیلرها توسط آبی که از طریق برج خنککن تأمین میشود، خنک میشود.
ظرفیت مناسب مینی چیلر برای خانه
برای انتخاب ظرفیت مناسب مینی چیلر برای خانه، ابتدا نیازمندیهای سرمایشی خانه باید مورد بررسی قرار گیرد. ظرفیت مناسب مینی چیلر برای خانه بستگی به موارد زیر دارد:
- مساحت خانه
- تعداد اتاقها
- جهتگیری ساختمان نسبت به آفتاب
- سطح عایق
- تعداد افراد ساکن
- فعالیتهایی مانند: استفاده از تجهیزات الکتریکیها و گرمایشی
باتوجه به محدوده ظرفیتی که در بازار برای مینی چیلرها وجود دارد؛ معمولاً مینی چیلرها با ظرفیت 4 تا 15 تن تبرید در دسترس هستند.
انتخاب مینی چیلر با ظرفیت مناسب باید براساس نیازهای خانه و متغیرهای محلی انجام شود:
- برای خانههای کوچک و متوسط: ممکن است مینی چیلر با ظرفیت حدود 4 تا 8 تن تبرید کافی باشد.
- برای خانههای بزرگتر یا مناطقی با تابش آفتاب شدید: انتخاب مینی چیلر با ظرفیت بالاتر مثل 10 تا 15 تن تبرید توصیه میشود.
درهرصورت، برای انتخاب دقیقتر ظرفیت مورد نیاز، مشاوره با یک تکنسین حرفهای و متخصص در زمینه سرمایش خانه مفید است تا ظرفیت بهینه بر اساس شرایط خاص خانه مشخص شده و از هزینههای اضافی جلوگیری شود. برای این کار میتوانید با متخصصان دما استار در تماس باشید.
فضای مورد نیاز برای نصب مینی چیلر
استفاده از مینی چیلر در ساختمانهای چندواحدی در صورت اجرای صحیح آن بهراحتی ممکن است و نیاز به فضای مناسب برای نصب دارد.
نکات زیر را میتوانید برای فضای مورد نیاز برای نصب مینی چیلر در نظر داشته باشید:
- فضا باید به اندازه کافی بزرگ باشد تا چیلر بهراحتی در آن جا اجراء شده و همچنین برای دسترسی به تعمیرات و سرویسهای لازم، فضای کامل در اختیار باشد. چون این دستگاهها مانند تمام سیستمهای برودتی نیاز به سرویس دورهای دارند.
- برای نصب مینی چیلر، فاصله مناسبی بین آن و سایر تجهیزات باید در نظر گرفته شود؛ بهخصوص از درها باید حداقل 6 متر فاصله داشته باشند.
- باید ارتفاع فونداسیون برای نصب چیلر تراکمی بهاندازه 10 تا 13 سانتیمتر از سطح کف باشد تا نصب آن به درستی انجام شود. فضای اطراف محل نصب باید به اندازه کافی باز بوده تا امکان انجام تعمیرات و سرویسهای لازم بر روی چیلر فراهم شود.
- لولههای برق نباید به طور مستقیم به تابلوی برق نصب شده روی چیلر متصل شوند، بلکه باید از راه مناسب و ایمن به آنها متصل شوند.
ازاینرو، در نصب مینی چیلر باید به تمام این موارد توجه کرد تا عملکرد بهینه و ایمنی دستگاه تضمین شود.
مراحل نصب و راهاندازی مینی چیلر
دقت کنید که نصب صحیح مینی چیلر خانگی بسیار مهم است و به همین منوال برای حداکثر عملکرد صحیح دستگاه، ضروری است که این کار توسط تیمی متخصص انجام گردد.
- ابتدا مکان مناسب برای نصب مینی چیلر انتخاب میشود که باید دسترسی به آن آسان بوده و از نظر ایمنی مطمئن باشد.
- سپس مینی چیلر در محل نصب قرار داده شده و اتصالات لولههای آب خنککننده و گرمکننده به آن انجام میشود. (این اتصالات باید بهدقت و با استفاده از مواد مناسب صورت گیرد تا هیچگونه نشتی و خطری برای سیستم ایجاد نشود.)
- اتصالات برقی مینی چیلر به تغذیه برق متصل میشود و از درستی و سالمی این اتصالات باید اطمینان حاصل شود.
پس از اتمام این مراحل، مینی چیلر راهاندازی شده و عملکرد آن بررسی میشود تا اطمینان حاصل شود که سیستم بهدرستی کار میکند.
مزایا و معایب مینی چیلر در ساختمان مسکونی
اگر قصد خرید چیلر خانگی را دارید باید بدانید که این دستگاه با تمامی تفاسیر، نکات نصب و راهاندازی، یک سری ویژگیهای منفی و مثبت دارد.
مزایای مینی چیلر در ساختمان مسکونی:
- صرفهجویی در مصرف انرژی
- عملکرد استاندارد و ایمن در شرایط هوای گرم
- قابلیت نصب در فضاهای محدود
- نیاز کمتر به تعمیرات و نگهداری
معایب مینی چیلر در ساختمان مسکونی:
- ظرفیت محدود برای سرمایش فضاهای بزرگ
- هزینه نصب اولیه بالاتر
- احتمال نیاز به سرویس و تعمیرات متداوم در صورت استفاده مداوم
خرید مینی چیلر برای انواع ساختمانهای مسکونی
انتخاب و خرید مینی چیلر بر اساس نیاز از برندهای معتبر، امری ضروری است. با انتخاب مینی چیلر، میتوان صرفهجویی در فضا و انرژی را به حداکثر رساند. مینی چیلر یک دستگاه سرمایشی است که در دو نوع هواخنک و آب خنک تولید میشود.
ظرفیت مناسب مینی چیلر برای خانه به عوامل مختلفی همچون: مساحت خانه، سطح عایق، جهتگیری ساختمان نسبت به آفتاب و… بستگی دارد که معمولا برای خانههای کوچک و متوسط ظرفیت مینی چیلر حدود 4 تا 8 تن تبرید و برای خانههای بزرگتر ظرفیت بالاتر مثل 10 تا 15 تن تبرید توصیه میشود.
فروشگاه تجهیزات برودتی و تهویه دما استار، فروشنده انواع چیلرها و مینی چیلرهای آب خنک و هوا خنک در سراسر کشور است. مشاوره حرفهای، تضمین بهترین قیمت، تحویل سریع کالا میتواند تعدادی از مزایای خرید این فروشگاه برای شما باشد.